Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kumppanimme kotihirviöt


Käsiini sattui tässä vähän aikaa sitten Tuomas Nevanlinnan ansiokkaasti kääntämä Stanislav Marijanovicin Kotihirviöiden käsikirja 3. Jo ensimmäinen Kotihirviöiden käsikirja luettiin meillä aikanaan esikoisen kanssa tarkkaan ja vierailee näitä hirviöitä kodissamme edelleenkin. Nyt löysin uusimman version ja jokunen näköjään näistäkin on tuttuja.

Vai mitäs sanotte Sapaatti-Apaatista alias viikonloppulaiskuushirviöstä?

Kotihirviöiden käsikirja 3

"Kun lauantaina tai sunnuntaina et meinaa millään päästä ylös sängystäsi, tapaus on selvä: kimppuusi on hyökännyt Sapaatti-Apaatti. Se nautii voidessaan nitistää kaiken järkevään toimintaan liittyvän aloitekykysi." Taitaa olla niin, että mitä pitempi viikonloppu, sitä hanakammin tuo iskee. Minä ainakin päätin, että siirrän suursiivouksen ensi viikonloppuun, kun olemme kaikki kotona. Ja toisaalta minusta on ihan hyvä, että viikonloput ovat muutenkin rauhallisempia. Eipähän pääse iskemään Stressipessi, hermopainehirviö.

Kotihirviöiden käsikirja 3

"Stressipessi hyökkää yleensä aikuisten kimppuun... Jos se iskee vanhempiisi, heistä tulee hermostuneita, huolestuneita, levottomia, kiireisiä, väsyneitä ja huonotuulisia."

Parhaat kotihirviöt kuitenkin löytyvät tuosta aidosta ja alkuperäisestä kirjasta. Esikoinen muistelee lämmöllä (?) Turino Prontoa, joka iski säännöllisin väliajoin minuun. "Sinun tarvitsee vain tarttua puhelimeen, niin alat viettää tunnin jos toisenkin sen seurassa." Tuolloinkin yksinhuoltajana olin ymmärtänyt vertaistuen merkityksen, ja jollen päässyt tapaamaan ystäviäni livenä, juttelimme paljon puhelimessa. Ja kyllä, silloin oli vielä lankapuhelimet!

Kotihirviöiden käsikirja

Lapsiperheen hyviä tuttuja ovat myös Instantaurus - kärsimättömyyshirviö, Ikkarius Mulle - Omistushaluhirviö sekä meillä edelleenkin jatkuvasti asusteleva Tohtori Noutolempi. "Se luikertelee perässämme huoneesta toiseen ja heti kun katsomme muualle, se nappaa kynän, toisen jalan sukan, palapelin palan tai pikkuauton. Sen suosikkeja ovat avaimet, tärkeät kirjeet ja ruokareseptit... erityisesti langattomien vempainten (niin kuin television kaukosäätimien) keksiminen on avannut sille kokonaan uuden tihutyömaaston."

Molemmat kuvat Kotihirviöiden käsikirja

Tänä aamuna taas työvaatteita valitessani seurassani viihtyi  Aurora Vestiböle, Vaatekaappikauhun hirviö (tai "mitä panisin päälle?" -hirviö). Siihen kuulemma auttaisi se, että ottaisi seuraavan päivän asun esiin jo edellisenä iltana. Hmmm.


Kotihirviöiden käsikirja


Arki alkaa. Alkakoon! Minä lepäsin ja rentouduin niin hyvin pitkän juhannusviikonlopun, että virtaa on kuin pienessä kylässä. (Vitsi vitsi, mutta aika paljon kuitenkin!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana