Sivut

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Poika saunoo

Ei kun tyttö.

Oi miten nautinkaan vapaasta! Kävelin eilen töihin kun auto jäi keskiviikon kaupunkireissun vuoksi työpaikan parkkipaikalle. Uskokaa tai älkää, mutta autoni on ollut koko talven lukitsematta. Joka paikassa. Niin nytkin. En uskalla laittaa ovia lukkoon kun ne sekä lukot tuppaavat jäätymään kiinni. Hyvin on täällä maalla säilynyt - tämä on yksi syy, miksi rakastan maalla asumista. Sitä paitsi autokin on kyllä sellainen kottero, että jos joku sen työllä ja tuskalla käynnistää ja varastaa, on varmasti todella kipeästi auton tarpeessa.Nautin paitsi iltavuoroa edeltävästä myös sen jälkeisestä rauhasta. Voi lötkähtää sohvalle ja tehdä mitä mielii. Tai saunoa ihan kaikessa rauhassa, kuten minä eilen. Meillä kun tuppaavat saunasessiot olemaan melko dynaamisia. Mikäli olemme kolmestaan, lauteilla tulee ahdasta ja kuopus valittaa että on liian kuuma ja esikoinen että on liian kylmä. Sitten kun kuopus luovuttaa ja menee kylpemään, esikoisen on kuitenkin pakko huudella oven läpi kylppärin puolelle tai toisin päin. Olenkin koittanut lanseerata käsitettä saunarauha... (Ja aamurauha... Ja iltarauha...)

Esikoisen kanssa kahden saunoessa on aina ihan parhaat keskustelut. Jotenkin siinä lauteilla alastomana, auki ja paljaana juttu vaan lähtee kulkemaan. Taitaa olla aika supisuomalainen ilmiö. Joku viisas joskus neuvoi teinien kanssa kommunikointiin hyvän kikan: älä juttele naamakkain vaan rinnakkain. Teini kertoo asioistaan kuulemma yleensä vapautuneemmin, kun sitä ei tuijota tutkivasti, tuimasti, lempeästi - ihan miten vaan. On kokeiltu niin television ääressä, saunassa kun autossakin. Suosittelen!

Sain tämän lämpömittarin anopilta lahjaksi. Aika kaunis!

Tämän päiväisen työrupeaman jälkeen aion rauhoittua viikonlopun viettoon. Huomenna taas äitini tulee pitkästä pitkästä aikaa viettämään "tyttöjen iltaa" kanssani.
Ja esikoinenkin palaa Lapista. Kuopus kotiutuu sitten sunnuntaina.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua teillekin! Hienoa, että kuopus oli saanut kipsin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Konnadonna, olikin ihan pakko jalkautua töiden jälkeen tuota harvinaista valoilmiötä ulos ihmettelemään. Samoin sinulle aurinkoa loppulomaan!

   Poista
 2. Onpas ihana saunamittari! Tuommoinen kelpais mullekin, jos olis oma sauna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin! Mä ihailen sitä joka kerta saunoessani. Ja mulle oma sauna taitaa olla ihan must. Olen etsimässä omistusasuntoa ja kriteerit tässä prosessissa vain kirkastuvat...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana