Sivut

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Ota vaari lepopäivästä

Näin sanotaan vanhassa kirkkoraamatussa vuoden 1933 käännöksessä neljännen käskyn kohdalla. Muista pyhittää lepopäivä on se versio, joka minun kouluaikonani oli vallalla. Ja nyt tuo on sekä muuttunut kolmanneksi käskyksi että lyhentynyt muotoon Pyhitä lepopäivä. Maailma muuttuu, Eskoseni!

No, lepopäivä meni ihan mukavissa merkeissä. Pojat eivät kiusanneet toisiaan hengiltä ja minä sain lueskeltua ja kudottua tekeleen valmiiksi. En nyt ole ihan varma mitä tuosta pitäsi ajatella (ja kuvasta nyt ei kovin kummoista käsitystä saa - oli haastava kuvattava likaisen peilin kautta niin, ettei kaksoisleuka ja kamera tulleet mukaan ;-).

Mallin nimi oli hihaton kauluspusero, mutta minusta tuo on vähän omituinen härpäke. Lämmittää se kyllä, mutta täytyy katsoa, tuleeko käyttöön vai pitäisikö tuunata jotenkin. Ajattelin ainakin virkata reunaan kiinteitä silmukoita. Josko vähän jämäköityisi?

Ohje Moda 1/12 ja lankana Novitan Silmu

Ulkona oli upeaa - kun katsoi ikkunasta - mutta auta armias, kun piti käväistä apteekissa ja autokorjaamolla. Käytin sisätilanlämmitintä avattavana, kun uusi olisi maksanut aivan liikaa tämän hetkiseen budjettiini. Oli kuulemma vaan ylikuumennussuoja "ponnahtanut ylös" ja ammattimiehelle ihan helppo nakki. Seuraavalla kerralla onkin sitten vähän inhimillisempää lähteä liikkeelle. Huomenna se ei kuitenkaan tapahdu, molemmilla pojilla on vielä lämpöä. Pysyttelemme siis edelleen kotona.

Blogihistorian toinen ulkokuva. Kyllä, olen sisäkissa.


Ja tässä teille vielä aika monessa blogissa kiertänyt tehtävä loppukevennykseksi:


"Todennäköisesti. Mutta haluaisin nähdä, millainen tyyli sinulla on."
(Carol Shields: Pikkuseikkoja)

Oli pakko laittaa kaksi lausetta, niin oivallisesti nuo tähän elämäntilanteeseeni sopivat. Kokeilkaapa tekin ja kertokaa tulokset kommenteissa. Täällä aivan hulvattomia esimerkkejä.


8 kommenttia:

 1. "Reissu oli hurja, koska jälkeeni jäi kasa kuolleita." (Ultra Bra:Kaikki laulut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhistus sentään, Omapäinen arkeilija. Jätetäänpä tulkinnat sikseen ;-)

   Poista
 2. - Ei, mä en oo landella, mä oon yhen isännöitsijän kanssa tällasel lomalla, mut meidän matkalaukku unohtu Berliiniin... Toi on Tapio Liinojan Hiiri ja isännöitsijä-kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että isännöitsijä... Taidan jättää tämänkin tulkinnan toisen kertaan. Tää on kyllä hauska ajanviete!

   Poista
  2. Mitäs sanot, kun Fb:ssa joku tämän saman laittoi ja lähin kirja oli joku dekkari ja siinä: "Ajan ja aivosolujen tuhlausta" ?

   Poista
 3. Heh heh, aika hyvä!

  Ja niin on muuten tämänkin: "Joutavaa. Mitätön harha. Sattumanvarainen harha." (Olkoon tuo nyt "lause", ainakin kirjassa se on kokonainen kappale) Jo ensimmäinen sana/lause kertonee kaiken :D
  Bulgakovin kirjasta Morfiini ja muita kertomuksia.

  Tai tämä:

  "Tie nousee mäen päälle, ja samassa kulun katkaisee aseistettu mies."

  Nuo löytyvät tuolta linkin takaa http://vuodenmutsi.blogspot.com/2012/01/kun-ei-niin-ei.html

  VastaaPoista
 4. Hih, mä tein tän kans Facebookin innostamana ja mulle tuli hyvin selkeästi lause "Ei." Tosi reilua :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou... aikas paha!

   Mä nappasin taas lähimmän kirjan ja tällä kertaa tuli tällainen: "DI James gives me an odd look and clears his throat." Ei hirveän lupaavaa tuo "odd look" jollei se sitten olisikin vihjaileva ja halukas katse ja sitten pitäisi vähän kurkkuakin selvitellä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana