Sivut

perjantai 13. tammikuuta 2012

Hirveästi hirviä


Sisustukseeni on vaivihkaa hiipinyt hirviä. (Mikä paradoksi, mieti nyt hiipivää hirveä!)

Olin myös törmätä oikeaan hirveen hyvin pian ajokortin saamisen jälkeen. Vuoden päästä tästä ystäväni, joka ensimmäisella kerralla oli kyydissäni, puolestaan ajoi ja minä huusin hirveä vänkärin paikalta. Upea eläin, ja kyllä, ajan edelleen varo-varo-vasti!

Teki mieli hieman tutkailla symboliikkaa ja merkityksiä, joita tähän uljaaseen eläimeen liitetään.


Luonnonuskonnoista kertova Thuleian Tupa -sivusto kertoo hirvestä mm. näin: "Hirvi on kestävä metsäneläin, joka liikkuu sujuvasti vaikeissakin olosuhteissa pitkillä vahvoilla raajoillaan. Jos tielläsi on esteitä tai et näe oikeata vaihtoehtoa monien joukossa, nouse hirven voimakkaille jaloille ja anna niiden kantaa yli soiden, lumikenttien ja ryteikköjen. Nouse ongelmien yläpuolelle ja hahmota laajempi kokonaisuus."

Hmm, toden totta, olen tainnut tietämättäni nousta hirven voimakkaille jaloille tässä viime aikoina!

"Muista kevään tullen hirven tavoin uusiutua ja jättää vanha sarvikuorma keväthangille. Vanha hautautuu sulavaan lumeen antaen tilaan uudelle." (Thuleian tupa)

Ei hullumpi ajatus, täytyy muistaa keväämmällä.


Sain ystävältäni laudeliinat ja saunatyynyn.

Markku Backmanin Voimaeläimet -kirja kertoo hirven symboloivan itsetunnon voimaa. "Hirven voimaa on usein vanhemmissa ihmisissä, jotka ovat löytäneet elämäänsä tasapainon ja ovat nähneet monia asioita taipaleellaan. He ovat elämässään kamppailleet joskus syvissäkin syövereissä, mutta ovat pystyneet nousemaan niistä ylös."

 
Korusetti, myöskin joululahja hirveän rakkaalta ystävältä

Sattumaa tai ei, mutta hirvi todella rynnisti sekä sisustukseen että eteeni maantiellä vuosi sitten syksyllä. Siitä lähtien olen myös mietiskellyt elämääni ja sitä, mitä siltä oikeasti tahdon.

"Hirven voima antaa sinulle voimaa onnistua elämäsi tehtävissä. Teet viisaita päätöksiä. ... olet ehkä joutunut kamppailemaan itsetuntosi kanssa. ... Hirven tullessa mukaan elämääsi tilanne muuttuu. Alat löytää omat vahvuutesi ja oman tapasi ilmaista asioita ja elää."

Muutama hirviaiheinen lakana löytyy liinavaatekaapista
Ja ei, meillä ei silitetä lakanoita...


Hiiden hirvi taas on kaikille tuttu Kalevalasta.

 
***
 Ja nyt, Nuutin päivän kunniaksi "jotain aivan muuta":  virallinen joulunlopetusvideo. Toivottavasti tämä ei loukkaa kenenkään jouluihmisen tunteita. Minut se sai nauramaan vedet silmissä, ja mielestäni se ei pahasti irvaile itse joululle vaan juuri oikeille asioille, kuten joulun kaupallisuudelle. Ja melkein ne hirvetkin siellä vilahtavat: "Go tell the elks... eikun elves..."

Olkaa hyvä: F**k Christmas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana