Sivut


tiistai 5. helmikuuta 2019

Talviunesta ja muustakin nukkumisesta

En ole aivan vetäytynyt talviunille mutta viittä vaille. Vaikka on ihanaa, että aamusta alkaa olla jo valoisaa ja iltapäivälläkin luonnonvaloa riittää yllättävän pitkään, niin tämä järjetön lumentulo saisi nyt riittää. Sitä on oikeasti kohta metri. Talvi saisi taittua valon lisääntymisen myötä. Ja pakkaset! Huomiselle on taas vissiin luvattu kireimmillään  -18 astetta. Miksi?

Miksi, kysyn minä?

Me loikoilemme kotona, eilen otimme molemmat kuopuksen kanssa kunnon päiväunet. Illalla kesytämme hampsteria. Nyt olemme edenneet jo sellaiseen vaiheeseen, että uskaltaa tulla päällemme/syliimme kun juoksutamme sitä aidatulla aluella jossa itsekin olemme. Kädessäkin se käy mutta vielä mielellään pomppaa pois ja tutkimusretkille. Jatkamme harjoituksia.


Välillä se nukahtaa kesken temmellyksen pieneen majaansa



Tyttö on jo kasvanut ja kotiutunutkin selvästi, koska puuhailee kaikenlaista. Illalla kuopus saattaa tulla huoneeseeni ilmoittamaan, että "mä en saa nukuttua kun se juoksee juoksupyörässä kuin heikkopäinen".







Nooo, se kuuluu hamsterien kuntoiluohjelmaan, minkäs sille teet.

Tänään on vielä rento päivä ja illalla ihana shindo. Huomenna minä juoksen kuin heikkopäinen, ilman juoksupyörää vain. Aamusta käyn yhdellä päiväkodilla, lyhyehkön työpäivän jälkeen tulee hieroja kotiin, ja sen jälkeen on vielä esimiesfoorumi ja luonto ry:mme kokous. 

Miksi, oi miksi kaikki aina kasaantuu yhdelle päivälle?

Viikonloppuna minä nukun!


***

Kuopus ei nuku. Ainakaan hissan tunnilla. Ehkä.

Oli saanut hienoa -merkinnän Wilmaan ja kysyin mistä hyvästä se tuli. "Ehkä mun pistari sitten meni ihan hyvin, vaikka mä en muistanutkaan sitä ratsastavaa nyyppää, sitä N:llä alkavaa, sitä Nipo- jotain".
Ai Napoleon?
"Just se!"

16 kommenttia:

  1. Tirsk tolle ratsastavalle nyypälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, piti vähän poskia pureskella, kun kuitenkin oli saanut opelta kehuja. Se sanoi myös, että luuli et se on joku Ludvig kun "ne kaikkihan on".

      Poista
  2. Nipo Ludvig Napoleon III - kiitos Hintelä! AM:ltä peukku hissan opiskelulle! Oikeasti historia on ihan mielenkiintoista, ei ehkä tossa iässä tunnu siltä, mutta kun itse olen siinä supersurkea, on mieletöntä, kun voin kysyä AM:ltä kuka sejase oli ja mitä se teki ja miksi ja missä. Ja se TIETÄÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Hintelä ite oli sitä mietlä, että "hissa on vähän sellanen turha aine"... Täytyy jossain vaiheessa vähän jutella sen kanssa. Mutta ehkä mä olen sitten Nipo neljäs?

      Poista
    2. Kerro Hintelälle, että hissa ei suinkaan ole suinkaan ole turha aine (itsekin kyllä olin sitä mieltä, mutta älä kerro sitä) ja nyt harmittaa, kun en kuunnellut tunneilla enkä lukenut.
      Päinvastoin se on mielenkiintoista.
      Toimisiko elokuvat; olette kyllä varmaan katsoneet kaikki Kadonneen aarteen metsästäjät ja Yö museossa yms.?
      Senkin Nipo neljäs <3

      Poista
    3. <3

      Mä kerron, ja toivon, että yläasteen hissan ope on tarpeeksi hyvä kääntämään tuon pojan pään. Yksi sijainen oli niin mieletön, että jopa esikoinen tykkäsi hetken aikaa historiasta!

      Poista
  3. Nyyppä :D voi tauti ja vallattomuus noita ihmislapsia. Ajatteles että kaikessa lumi- ja hommakaaoksessa oli yks n:llä alkava... nauru! Sillä pääsee pitkälle, nauroikohan nyyppä joskus? Sekin kyllä pääsi aika pitkälle vaikka peukkua piilottelikin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä n:llä alkavaa sai kyllä vähän pidätellä, mutta oikeassa olet. Onhan tää riemullista.

      Nyypän piilopeukulle peukku!

      Poista
  4. Ratsastava Nipo-Nyyppä! Ihana!
    Sinniä sinniä viikonloppuun ja nukkumiseen saakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ope ehkä peruis sen hienoa -merkinän jos kertoisin sille... ;-)

      Kyllä se sieltä tulee. Ehkä. Se viikonloppu.

      Poista
  5. Hienoa, että teillä ope käyttää hienoa-merkintää! Siitä on nuristu, kun helposti tulee miinuksia kyllä, mutta plussan arvoinen ei tunnu olevan kukaan. No, sai mejän kuopuskin kerran plussaa, eikä sekään oikein tienny miksi...

    Ja hampsterit romuaa kyllä yökaudet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meillä ope osaa kyllä, tai opet, laittaaa positiivista palautetta ja kannustaa. Se on hienoa.

      Hansperi on tosiaan yötouhuaja..

      Poista
  6. Hauska Nyyppä :D

    Meilläkin meni hissankoe oikein hyvin, se kiinnostaa pienintä. Ja kuten RH sanoi, niin on tosi kiva, kun tulee vain kehuja Wilman kautta, kun muistaa sen toisen ääripään ekaluokan alusta vieläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei hissa juurikaan kiinnosta (satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta) mutta onneks silti tulee positiivista palautetta.

      Ja enne kaikkea: onneks teille nyt tulee. Se on kyllä kaameaa, jos sitä paskaa sataa Wilman kautta niskaan.

      Poista
  7. Nipo! :D No eiks se ollu?

    Meillä oli kolme gerbiiliä, jotka eivät edes puhtaasti yöeläejiä, mutta kyllä nekin melkoisen melskan saivat aikaan. Purivat koppiaan ja järsivät pahvia. Me totuttiin kyllä, mutta yövieraat välillä valitti mekkalaa. Ehkä kaikuva yläkerran aula ei ollut paras mahdollinen ympäristö sijoittaa vikkeliä vipeltäjiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli Nipo(leon) tai jotain sinne päin. Luulen ma.

      Meidän gerbut ei kauheesti pitänyt meteliä eikä tää hampsterikaan liikaa - ainakaan tähän mennessä. Tai sit me vaan ollaan sen verran rakastuneita vielä, että kestetään mitä vaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana