Sivut

torstai 9. elokuuta 2018

Loman loppu

No niin, kun annat pirulle pikkusormen jne. Ostettiin se mikro ja sijoitettiin kuopuksen huoneeseen kuten suunnitelmissa oli. Nyt se haluaa minijääkaappia... Tänään on ensimmäinen päivä kun "uusi" mikro (löytyi tori.fi:stä sattumoisin ihan omalta paikkakunnalta) pääsee tosi toimiin. Minä menen iltavuoroon jahka tästä tokenen ja lapsi sitten huolehtii iltapäiväaterian sillä ihan itse.


Arki siis todellakin alkoi. Olemme koko alkuviikon opetelleet nousemaan aikaisemmin ja aikaisemmin. Maanantaina luontainen rytmi herätti kymmeneltä, tiistaina sitten jo oli kello soimassa tuntia aikaisemmin ja sitä rataa. Tänään oli seiskan herätys. Ihan mukavasti sujui, tuo lapsi on niin helppo ja joustava *kopkop, teini-ikä vaanii aivan nurkalla*, että aamutkin sujuvat vuosien tuomalla rutiinilla. Ja onneksi tässä koulun alussa on todellakin pehmeä lasku - paitsi kaksipäiväinen kouluviikko, niin myös nelituntiset päivät.

Aamuista puheenollen: minä rakastan näitä iltavuoroa edeltäviä aamuja. Kun olen saanut lapset ts. nykyään lapsen matkaan, on Ihan Omaa Aikaa. Saa juoda aamukahvin rauhassa, lukea (netti)lehdet, blogit, mitä vaan mieli tekee. Tänään mieli teki ihme kyllä vähän jaloitella ja toivon totisesti, että tekisi joskus toistekin. Olisi hyvä saada edes jonkinlaista liikkumisrutiinia aikaiseksi. Sähköpöydän äärellä seisoskelu, vaikka hyvä alku se pois pelkästä istuma-asennosta onkin, ei pelkästään riitä. Ei edes suunnittelemani viikottaisen harrastuksen, shindon, kanssa. Pitäisi kävellä, liikkua, tehdä jotain, vielä siihen lisäksi.
EDIT: tämä omistettu Pöllölle:


Hups, niitä olikin kaksi


Yhtä kaikki, arki on kyllä ihan tervetullut, ainakin minusta. 

10 kommenttia:

 1. voi olla että kiwit ja banaani olisivat mulla tehneet vähän toisenlaisen asetelman ;)

  Iloa arkeen, minäkin yritän keksiä hauskaa harrastusta, joka sopisi epäsäännöllisiin työaikoihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullakin se iltavuoro on tähän asti vaikuttanut harrastuksen hankintaan, mutta nyt otettiin vakioiltavuorot ja lapsi on sen verran iso että voi harkita toisenakin iltana olevansa poissa kotoa hetken.

   Tuo banaani oli aluksi toisinpäin, mutta oli pakko kääntää se positiivisemmaksi!

   Poista
  2. Mulla tuli tuosta Marikan kiwi ja banaani -asetelma ajatuksesta mieleen ihan jotain muuta kuin vain kääntää banaani toisinpäin, sorry Marjaana.... Mutta tuo näyttää hauskalta ja mulla onkin kummallinen mielikuvitus, varsinkin jos joku sitä yhtään ruokkii... ;)

   Poista
  3. Nonniiin, Pöllö, et ole yksin: kaivoin ihan sua varten (hetkeksi, kunnes kommentoit uudelleen...) kuvan vuoden 2013 Kreikan reissultamme ja lisäsin sen tuonne jonon jatkoksi ;-)

   Poista
 2. Meillä on menty jo monta vuotta vaan kertarysäyksellä lomarytmistä koulurytmiin. Pari päivää väsyttää ja sit tottuu. Esikoisen koulussa on jo jotain tautia liikkeellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, toivottavasti tauti ei tartu!

   Me ollaan katsottu paremmaksi vähän viilata rytmiä etukäteen kun varsinkin tänä kesänä rytmi on ollut niin tolkuton.

   Poista
 3. Rytmit on mitä sattuu.. Äkkiä ne kai oikenee. Mulla on tolkuton väsymys, varmaan joku säikähdyksestä toipuminen sekä kymmenen vuorokauden homesängyssä nukkumisesta johtuva juttu.

  VastaaPoista
 4. Oih miten ihania aamiaisasetelmia sinäkin olet luonut. Tuossa toisessa kuvassa taitaa olla kuovi, eikö ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on, kuovihan se. Lajintunnistus on sulla kyllä hienosti hanskassa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana