Sivut

lauantai 25. elokuuta 2018

Ihana viikonloppu!

Hoitelin eilen kaikki kaupunki- ja sosiaalisuusasiat. Kävin marketin (ja Alkon, nyt oli sellainen viikonloppu) jälkeen äitini luona kahvilla, pitkästä aikaa. Myös esikoista tapasin, pitkästä aikaa. Äiti on ihana ja lapsi myös. Puhuimme joulusta, se lupasi tulla kotiin, siis lapsi. Ja se ehkä joutuu hommaamaan itselleen tehokkaamman tietokoneen 3D-mallinnuksia ja sen sellaisia opiskeluun liittyivä asioita varten. Samalla tuli varmaan ratkaisseeksi minun joululahjaongelmat.

JOS hän ostaa uuden koneen, voin lunastaa käypäsellä rahalla hänen vanhan, josta ei meinannut ensin iljetä rahaa pyytää lainkaan, ja antaa se lahjaksi kuopukselle, joka kinuaa tietokonetta harva se päivä viikko. Siinä olisi simsalabim molemmille pojille joululahjaa kerrakseen. Ei tarvitsisi miettiä päätään puhki, ostaa mitään pientä höpöä eikä keksimällä keksittyä taikka sujauttaa rahaa kuoreen. Miten onnellinen voi ihminen tällaisesta olla! Niin, ja siis joululahja-asiat ehkä ratkaistuna jo elokuussa - wow!

Sosiaalisen alun jälkeen päädyin nyhjäämään enimmäkseen kotona. Se on ihanaa. Olin tehnyt torstai-aamuna ennen iltavuoroon menoa kahta eri ruokaa kasviskassin antimista ja syön niitä myös perjantain ja lauantain. Salaattia vähän lisukkeeksi. Vasta huomenna pitää laittaa ruokaa, se sekin menu on jo ennalta tiedossa: ne uunijuurekset fetan kanssa edelleen samaisen kassin sisällöstä. Enpä ole koskaan maistanutkaan kelta- taikka raitajuurta! Uskon, että annoksesta jää vielä evääksi töihin alkuviikoksi. Kaiken säästyneen ajan ja energian olen ajatellut ladata rentoutumiseen. Olen käynyt lenkillä, saunonut. Juonut skumppa. Lukenut. Nukkunut. Katsoin myös viikolla väliin jääneet Australian MasterChefin uuden kauden jaksot. Ja täytyy tunnustaa että vietin ja aion viettää vähän Cheekendiä. Nautin.


Sipulia, salaattia, tomaatteja ja basilikaa käytetty salaatteihin,
porkkanaa syöty sellaisenaan, dipattuna ja aamusmoothiessa,
pinaatti upotettu salaatin seuraksi ja smoothieen,
palsternakka ja puna-, kelta- ja raitajuuret uuniruokaan
- pavut vielä odottavat höyryttämistä ja kuullottamista voissa,
siinähän se sitten jäljellejääneiden uunijuuresten kanssa
on ratkottu alkuviikon eväsongelmatkin.
Ihana ihana kasviskassi!!!


Huomenna minä olen taas ihan valmis ottamaan kuopuksen kotiin - onneksi myös joka toisen viikonlopun rytmi alkaa jälleen toimia - ja aloittamaan arjen. 

6 kommenttia:

 1. Minä olen ollut viime viikon maanantaista lähtien vapaalla/lomasella ja Turussa koko ajan - mitä nyt yhden päivän vietin Tampereella lapsenlapsen ihanassa seurassa. Olen nauttinut ihan täpöllä! Huomenna on sitten luvassa bussimatkailupaluuta reilun viiden tunnin verran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seurannut sun reissuasi.

   Ja tervetuloa takaisin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tottakai, aina! Jonain päivänä olin hereillä aiemmin kuin sinä ja oikein odotin postausta <3

   Poista
 3. Onni on maha, joka kestää kaiken tuon :D Mulla ei semmosta oo, tosin en tarvikaan.

  Onni on myös viikonloppu, jolloin saa tehdä ihan mitä haluaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana