Sivut

maanantai 23. lokakuuta 2017

Lukuloma

Lomalla tui luettua aika paljon. Pari dekkaria (Kiltti tyttö ja Nainen junassa -faneille vinkiksi Edellinen asukas ja Onnen tyttö), vähän höpöhöpöä, pikkaisen vakavasti otettavampaakin: Kochin Pormestari sekä Jare Henrik Tiihosen elämäkerta. Olipas jännä kokemus. Olen varmasti aika tyypillinen ikäiseni naisihminen: tunnen Cheekin musiikkia lähinnä Vain elämää -taustansa vuoksi. Niin, ja onhan meillä aina kuunneltu autossa YleX:n nuorisomusaa, vaikka olen siihen auttamattomasti liian vanha*. Jotenkin tämän viimeisen kauden aikana tuli tunne, että Musta lammas -kirjan voisi lukaistakin.
Niin tein, aloitin lauantai-iltana ja opushan lähti vetämään kuin jänninkin dekkari. Uni kuitenkin vei jo varsin aikaisin. Sitä ei riittänyt kuin aamukolmeen ja tartuin taas teokseen. Kello oli seitsemän, ennen kuin suljin uudelleen silmäni ja yhdeltätoista herättyäni jatkoin kirjan loppuun. 

En ole mikään elämäkertojen tuntija, luen niitä äärettömän harvoin, mutta tämä jostain syystä nyt osui ja upposi.

Sunnuntai-iltana ajelin lähikaupunkiin esikoisen luokse iltateelle. Oli ihana - taas - nähdä ja seuraavaksi hain kuopuksen asemalta. Lapsi oli napannut flunssan itselleen loman lopettajaisiksi, joten viikko alkoikin sitten säätämisen merkeissä. Menen tänään myöhemmin töihin, ehdin olla toipilaan seurana aamun, käyttää nieluviljelyssä, ruokkia ja kuitenkin vielä hoitaa iltavuoroni. Kuopus saa pitkästä aikaa pelivuoron, ja aika massiivisen sellaisen, kun jää itsekseen kotiin. Eiköhän tästä pikku hiljaa päästä taas normaaliarkeakin elämään?


*Niin, tässä loman päätteeksi kauppaan ajaesssani luukutin säädyttömän lujaa kaksimielistä Pane mut sekaisin biisiä kyseiseltä kanavalta - biisi ei ole kummoinen, mutta rakastan rokkia ja sitä tai edes mitään sinnepäin tulee äärimmäisen harvoin tuolta trendikkäältä nuorisolaisten taajuudelta. Parkkeerasin Pösön iloisesti mukana laulellen yhden auton päähän sellaisten ei-ihan-niin-hehkeiden tupakoivien köriläiden parkkipaikkakokouksesta. Älysin sentään lopettaa ja sulkea stereot ennen kun avasin oven. Tulossa oli juuri kohta pane pane. Juuh. Iskelmäradioon olisi vissiin viisainta vaihtaa.

10 kommenttia:

 1. Hyvä kirja vielä kyllä niin mennessään:) Tuo musta lammas pitäisi kyllä lukea! Voi harmi että siellä oli lenssu iskenyt, toivottavasti kuopus paranee pian♥ Leppoisaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde,
   täällä vieläkin podetaan, joten aika pitkä ja kivinen on viikko ollut... Välillä koitan tehdä töitä ja välillä hoitaa sairasta lasta. Toivottavasti tämä ja pian ;-)

   Poista
 2. No on tuo sitten hyvin kirjoitettu, jos sen tuollaisella vauhdilla lukaisi. Pitäisi varmaan itsekin joskus...niiden muiden lukemattomien kirjojen perään vaan. Olis ollut muuten hauska nähdä, vetääkö herrat savut väärään kurkkuun, kun avaat oven parhaalla hetkellä. HIH!
  Kurja, että taas on flunssaa. Toivottavasti paranee pian ja pääsette normirytmiin.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, mukavaa viikkoa sinnekin. Meillä edelleen sairastellaan ja kauheeta sumplimista koko viikko.

   Parempaa kohti?

   Poista
 3. No etkä vaihda Iskelmäradioon!! Siitä ei ole kuin pikkuharppaus Sävellahjaan :P

  Keekin haastattelu oli jossain lehdessä pari vuotta sitten, vaikutti ihan järkikaverilta.

  Meillä nuoriso köhii edelleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en vaihda ;-)

   Meilläkin köhitään, ts kurkku on kipeä ja lämpöä. Plääh!

   Poista
 4. En usko, että hyvä musiikki katsoo ikää :) korkeintaan nuoriso hymyilee vähän vinosti, jos huomaa mummon kuuntelevan samaa musaa kuin ne itse. Meillä ainakin nuoret kuuntelee oikeinkin hyvää musaa minun korvaan. Ei todellakaan Tiihosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on usein hyvät jamit autossa, huolimatta siitä, että YleX soi ;-)

   Poista
 5. Tsih, samaistun. Mun pikkukirppuni jyskää ja tärisee samalla tavalla välillä kuin nuorison mopoautot. Haittaakse? :-)
  Lukuloma kuulostaa hyvältä, ja muut kivat jutut myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa ;-)

   Nyt ei oo niin ,kiva, tauti kiusaa edelleen ja mä oon niiiiin huono olemaan kotona. Ts työt piinaa kun niitä pääsee tekemään vaan pienissä (tavallistakin pienemmissä) pätkissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana