Sivut

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Lomamoodissa!

Jäin torstaina iltavuoron jälkeen lomalle ja nyt jo tuntuu, että olen "täysin levännyt". Olen lueskellut, saunonut, kävellyt, mönkinyt puutarhassa, nukkunut pitkään aamulla ja päiväunet vielä päälle, tehnyt palapeliä ja vain rentoutunut. Ihmisiäkin olen tavannut: eilen kävin ystävän tyttären kanssa kahvilla paikallisella suoramyyntitorilla ja kahviossa, tänään taas äitini pistäytyi miehensä ja veljeni tyttären ja tämän äidin kanssa. Söimme yhdessä ulkona.


Tämä hulluus alkoi taas...


Kuopus tulee illan suussa, sillä sattui olemaan jalisturnaus siellä missä isänsä asuu, joten pääsee joukkueen kanssa ensin pelipaikalle ja sitten kotiin. Aika kiva! Joutaahan tuo jo tulla seuraksi, oli viikon poissa.Jahka saan tämän valmiiksi, koitan saada kuopuksen kaveriksi,
ostin sille synttärilahjaksi jalkapalloaiheisen palapelin.


Meillä on yhtä sun toista luvassa tulevaksi viikoksi: kahdet kaverisynttärit, yksi peli ja ainakin yhdet treenit sekä kavereiden kanssa tapaamisia ja hengailua. Jossain vaiheessa ajattelin, että käväisisimme ystävän mökillä grillaamassa ja saunomassa. Isäntäväki on reissussa joten mökki on meidän käytössämme. 

Sitä ihan vapaata kahden keskistä oleiluakin pitää ehdottomasti olla. Ja lueskelua. Kuopus jäi koukkuun Nälkäpeliin. Näki esikoisen hyllyssä leffat ja kysyi, josko voisimme katsoa. Googlailin vähän apuja ja päätin sitten, että voisi lukea kirjat - ja sen jälkeen suostun näyttämään elokuvat hänelle. Ensimmäisen kirjan hän luki parissa päivässä, joten sadekaan ei haittaa. Voimme makoilla sohvannurkassa ja lueskella. Kaksi on jäljellä, Vihan liekit ja Matkijanärhi. Ja tietty se leffan katselu!


Rakastan näitä Colin Thompsonin palapelejä.
Ja läppärikin mahtuu jo pöydälle...


Tästä tulee hyvä loma!


***

Postaus päivässä, kaksi parhaassa -haaste.

10 kommenttia:

 1. Se on jännä, miten kalenteriin tulee merkintä jos toinenkin, vaikka on loma. Mutta ehkä parempi niin (toki loma tuntuis pidemmältä jos vaan istuis tuolilla ja tuijottas seinää :D ) mutta hyvä kun oot pannu listalle myös sen yhdessäolon. Tuossa iässä vielä poika tykkääkin siitä äidin kanssa hengailusta, kohta se saattaa mieluummin viettää kavereiden kanssa aikansa. Saattaa. Kaikista ei tule sellaisia teinejä, jotka nurisee että on tylsää ja kieltäytyy lähtemästä mökille... mejän tytöt on jo kieltäytyny lähtemästä mejän kans Siikarantaan, Reposaareen, mutta Yyteri kelpaa :)

  Sun "oma loma" kuulostaa menneen just niinku pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä on tosiaan tulossa vielä lisää, omaa lomaa, ihanaa ♥.
   Mutta oli se ihanaa, että kuopus tuli seuraksi.

   Jotenkin meillä on näitä kesäkuun alussa syntyneitä kavereita usemapikin ja jalisharrastus nyt vaan täyttää kalenteria. Ja toki kuopus haluaa nähkä kavereitaan kun sitten taas lähtee isänsä luo vähäksi aikaa.

   Mä oon kyllä hyvä pitämään huolen siitä, että tekemistä ei oo liikaa -oon sellanen kotikissa. Ja kuopus onneks vielä menee mun mukaan ja "tekee mitä käsketään" mutta kasvaahan sekin.

   Poista
 2. Oikein ihania lomahetkiä teille! Kun läheinen yhdessäolo on 'ohjelmassa' nuorempana, niin se jatkuu kyllä luontevasti myöhemminkin, se yhdessäolo ja jakaminenen, yhteenkuuluvuus <3
  (Mun on pakko sanoa tähän, että katso ihmeessä se ensimmäinen Nälkäpeli-elokuva ensin itse; minusta se oli aivan järkyttävä enkä suosittele kovin nuorille silmille, jos on yhtään herkkis!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan katottu se esikoisen kanssa ja mietin tarkkaan kyllä tätä kuopusasiaa. Tulin siihen tulokseen, että kun on lukenut kirjan, niin voidaan yhdessä katsoa. Se ikäraja on 12 (jotkuthan oli sitä mieltä, että varsin alhainen) ja 11 vuotiaan kanssa voi katsoa yhdessä kun tietää vaan lapsensa. Mä oon näissä kans tarkka, joten hyvä kun sanoit!

   Mitä lomaan tulee, niin ihanaa on ja jatketaan nauttimista <3

   Poista
 3. Luulin jo kirjoittaneen tähän jotain, mutta siis me luimme Nälkäpelit yhdessä, kun pienin oli ekalla tai tolalla ja sen jälkeen katsottiin elokuvat. Katsottiin ne uudelleen nyt hiihtolomalla ja nyt lapsi ymmärsi niistä enemmän. Hyvä tarina edelleen, tykkään erityisesti miten hyvin kolmas osa kokoaa homman.

  Kivaa lomaa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kuopus on aiemmin ollut herkempi mutta nyt jo tiedän, että voidaan kattoa nuo yhdessä sitten kun on ensin lukenut ja tietää mitä tapahtuu. Tässä joku päivä... ;-)

   Poista
 4. Upea tuo palapeli. Piti oikein lähempää katsoa tuota kuvaa.
  Sinulla on taas tiedossa ihana viikko ja kaikenlaista touhua kuopuksen kanssa. Kyllä lomailu on niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Thompsoneja on ihana tehdä kun niisä usein on tuollaisia paloja tai segmenttejä, tekee yhden tuolloin tällöin niin kohtahan se on jo valmis. En vaan raaski nyt ostaa niitä täytyy seuraavaksi tehdä jotain muuta (löysin onneksi kirpparillta pari iso ja ihan kivaa 3€/kpl).

   Ja kuopusta koitan tosiaan saada tekemään seuraavan mun kans, sen täytyy vissiin sitten olla sen oma jalispalapeli!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana