Sivut


sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi alkakoon

Vuosi vaihtui mainioissa merkeissä. Rauhallisesti. Ei ennenaikaisia laukeamisia (kiitos RH, oli ihan pakko napata ja matkia) mutta mukava ilotulitus sitten kun sen aika oli. Jaksoin jopa valvoa!

Ystävä tuli miehensä kanssa istahtamaan iltaa ja aika kului oikein rattoisasti. Esikoinen oli hetken kanssamme mutta lähti sitten kuskiksi kaver(e)illeen, joilla koittaa harmaat ajat huomisesta alkaen. Meidän sankari taitaa valita siviilipalveluksen sisäilmasyistä. 

Illan menu koostui perinteisistä purtavista: itse tehdystä perunasalaatista, sipseistä ja kuohuvasta. Koska joka vuosi pitää kokeilla jotain uutta, valitsin joulupäivän päivällisellä jo aivan mahtavaksi todetun punakaali-fetasalaatin. N-A-M, helppoa, halpaa ja maistuvaa!!! 

Lakritsi-suklaa glögi sen sijaan vaati vähän enemmän kommervenkkejä, koska tarkoitus oli tuhota kaikki alkoholipitoinen talosta ja tuo ei meinannut tippua sitten millään. Vichyn ja kokiksen avulla koitettiin ja menihän se sitten viimein. Talon väki kiittää, kaapit on nyt tyhjät, tipaton voi alkaa!



Tähtisadetikku-ilotulitus



Vieraiden poistuttua hyppäsin välillä terassilla väijymässä raketteja ja välillä katsoin televisiosta Suomi 100-avajaisten juhlatunnelmia kirja toisessa kädessä. Alullaan on Salla Simukan Lumikki-trilogia, joka on käsittääkseni saanut myös elokuvasopimuksen. Välillä täytyy tutustua myös nuoren kirjallisuuteen, että tietää mistä puhutaan.

8 kommenttia:

  1. Ole hyvä vain... mukavaa että joskus multakin jotain siteerattavaa tulee :)
    Ja olispa meilläkin tipaton tammikuu... turha toivoa. Toisaalta olis ihan hirveää jos pitäisi juoda ensin kaikki alkoholi pois, kun sitä on pullotolkulla!

    Mie vähän ihmettelin, kun monesti on uudenvuodenaattona telkkarissa näytetty eri maiden uudenvuodenjuhlintaa, kun se tulee aikaisemmin jonnekin itään, mutta nyt en löytänyt moista ollenkaan. Sitä Suomen satavuotisjuhlintaa en seurannut... sitäpaitsi sitähän juhlitaan nyt vähän etuajassa, kun sata täytetään vasta joulukuussa. Vähän niinku nuori alkais juhlia täysi-ikäisyyttään 17 täytettyään. Ei se ainakaan k18 -ravintolan ovella auta, jos sanoo että "tänä vuonna täytän".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä näin uutisissa pari otetta muualta maailmalta mutta ei se kyllä muutoin paljoa näkynyt. Tätä pitää nyt juhlia koko vuosi, itsenäisyyttä. Täällä pienessä kunnassakin...

      Poista
  2. No onneksi ilta sujui hyvin ajallaan ;-)

    Resepti näytti todella herkulliselta, mutta tuo lakritsi-suklaa-glögi kuulostaa rajulta sekoitukselta. Lakritsa ja suklaahan sopivat todella hyvin yhteen, mutta noin juotuna se vähän puistattaa...

    Minä valvoin uutena vuotena niin myöhään (vai oliko aikaiseen), että eilisiltana väsy alkoi painaa aikaisin. Eilisillä vieraillakin oli onneksi unihiekkaa silmissä, joten he lähtivät ennenkuin minä simahdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella punakaalisalaattia mutta juomaa todellakaan en ;-)

      Ja väsy se on täälläkin, lomalla rytmi heitti häränpyllyä ja tänä aamuna olikin sitten tooosi vaikea nousta töihin. No, tuleepahan illalla - varmaan uni helposti?

      Poista
  3. Teillähän meni sitten todella mukavasti tuo vuodenvaihde.
    Meillä oli myös ihan perinteinen. Päättyi vähän huonosti, mutta niinhän meillä usein. Ja onneksi kaikki ovat suurin piirtein kunnossa. Koira riehaantuu aina raketeista ja niinpä sain illan juosta sen kanssa ulkona. Yöllä kävelimme miehen ja koiran kanssa melkein keskustaan katsomaan kaupungin ilotulitusta ja pojat hakivat meidät sitten kotiin. Tinatkin valettiin ensimmäisen kerran koiran aikana ja hyvin meni. Ruokailu päivällä meni iltaan saakka, joten nakkeja ei enää yöllä jaksettu. Onneksi uusi vuosi on alkanut! Toivon kaikkea hyvää sinulle ja pojillesi tälle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, parempaa tätä vuotta sitten sinne vaan! Teille toivon kaikkea hyvää minäkin, ihan koko porukalle <3

      Vuosihan on jo ihan vauhdissa, kohta on kolmas päivä ;-)

      Poista
  4. Tuo Simukan trilogia pitäisi mun lukea myös, mutta kun jostain syystä tökkii a) kirjailija ja b) suomalainen fantasia (joitain huonoja kokemuksia). Ehkä mä koitan sisulla vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei oo fantasiaa vaan jännitystä - mäkin luulin jostain syystä, että olis vampyyrejä jne ;-) Ehkä nimi hämää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana