Sivut

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Suolaista vai makeaa?

Jotkut ihmiset ovat persoja makealle, toiset taas herkuttelevat mielellään suolaisilla ruoilla ja naposteltavilla. Minä kuulun niihin onnettomiin, joille maistuvat molemmat. Parasta mitä tiedän, on suolasuklaa tai nyt Fazerilta tullut uutuus Salty toffee crunch. Myös salmiakkisuklaa kuuluu tähän kategoriaan. Mutta menee ihan makea-makeakin. Ja suolainen: juustot, ah, pizza, maistuu. Ja sitten mieluusti makeaa  päälle, ja jos tulee öklö olo siitä, vielä vähän suolaista tasapainottamaan. Jotenkin minusta tuntuu, että syömiseni on revennyt ihan käsistä viime aikoina. Toki perusta on edelleen terveellinen ja pääosin raakapainotteinen, mutta se mussuttaminen. Tämä kierre pitäisi saada loppumaan. Toisaalta kesällä ei huvittaisi kovin pantatakaan, mutta ei myöskään näyttäytyä pienissä kesähepenissä, jos tämä tästä vielä pahemmaksi äityy. Ja pelkään, että kesän aikana ehtii niiden siiderien ja viinien, joille myös olen perso, avulla tulla niin paljon lisää, että syksymmällä on sitten jo ihan helisemässä.Toisaalta jos tällaista on luvassa, eipä niitä kesähepeniä juurikaan tarvitse. Hrrrr!!!!


Minun itsekurini on tällä hetkellä ameeban luokkaa ja useampana maanantaina olen päättänyt ryhdistäytyä. (Mikä siinä on, että sen pitää aina olla se maanantai?) Ja ihan yhtä monta kertaa olen retkahtanut. Mietin jo, että pitääkö tässä ruveta kokonaan sokerilakkoon vai paastolleko aivan? Minulta tippui ero jälkeen mukavasti paino ja olen saanut sen sittemmin pidettyä siedettävissä lukemissa. Nyt en uskalla mennä vaa'alle, koska haamuraja taitaa olla pamahtanut rikki. Ei onneksi vielä se ennen eroa ollut lukema, vaan se, jonka itse olen itselleni asettanut. Että sen yli en mene enää koskaan. 

On jotenkin hätkähdyttävää, miten pieniä annoksia tarvitsee kaltaiseni laiska siistiä sisätyötä tekevä vötkylä. Ehkä vaan on tänään koitettava shokkihoitoa ja astuttava vaa'alle. Sitten vähennettävä sekä suolaista että makeaa. 

Kumpi on sinun kompastuskivesi, vai onko kumpikaan?

18 kommenttia:

 1. Oi, kaikki maistuu! Jossain dokumentissa oli oikein laskettu se rasvan ja sokerin tai suolan tasapaino, mikä on ihmisille lähes vastustamaton kombo. Samassa dokumentissa puhuttiin varmaan myös amerikan meiningistä, missä annoskokoja kasvatetaan vain koko ajan, ja kansa syö ja lihoo. Siinä ruuan tarjoamisessakin on puolet psykologiaa. Itsekin viikonloppuna "söin koko rahalla" seisovasta pöydästä niin, että pois lähtiessä tuntui, ettei keuhkoilla ole tilaa täyttyä ilmasta. Eihän sitä nyt vähempään voi tyytyä, kun samalla rahalla saa enemmänkin! Saati että tyytyisi vain yhteen ruokalajiin, kun voi syödä niitä kaikkia kuutta! Mutta eipä tarvinnu kotona enää syödä sinä päivänä.

  Onneksi nyt on alkamassa aika, jolloin kaupoissa on tarjolla kaikenlaisia uusia tuoreita vihanneksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatteihin pitäisi satsata, ja kyllä mä satsaakin, mutta kun se ei auta, jos niiden lisäksi puputtaa sitten vaikka ja mitä.

   Tuo seisovapöytäilmiö on niiiin tuttu, pakkohan sitä on kaikkea maistaa kun kerran tarjolla on. Olen koittanut kiertää sitä niin, että silloin kun raaskin käydä paikallisella huoltsikalla lounaalla, otan vaan seisovan salaattipöydän. Ei tuu ihan niin paljoa ahdettua, ja siihen kuitenkin kuuluu lämmin kasvislisäke. Ja salaattipöydässä on sellasia ruokaisiakin salaatteja, kalaa jne.

   Poista
 2. Toinen ameeba vilkuttaa! Kaikki menee, ihan kaikki ja sen huomaa. Eikä auta pyöräily, päinvastoin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en edes pyöräile... laiska ameeba, vieläpä. Mutta tavallaan ihanaa kuulla, että muitakin ameeboja löytyy ;-)

   Poista
  2. Juu, kyllä. Lisäksi päätän melkein joak päivä olla syömättä leipää, mut sit on kauhea nälkä.. Huokaus.

   Poista
  3. No just ;-) Ja mä päätän joka maanantai, että nyt loppuu se makeanpuputus, mutta aina salaattilounaan jälkeen tekee sitten mieli jotain pientä, kompensaatioksi!

   Poista
 3. Heh... mistä meitä ameeboja oikein sikiää... voisin kysyä... ensin suolaista..sitten pitää saada vähän jälkkäriksi makeaa.. ja sitten pitää saada taas vähän suolaista kun se makeaa äklöttää. Ja sitten taas makeaa kun tuli syötyä sitä suolaista. Ja makeaa jälkkäriksi.... Millä tämän katkaisisiisisisisisisisi????
  Mutt hei - eilen kävin lenkillä: ensin kauppareissulla ostin pussillisen jotain Polly-suklaapuffyjuttuja; suolaista suklaata, namnam ;) - sitten tulin kotiin ja tein salaatin jotain söin kun kaveri laittoi viestin, että lähdetkö lenkille! No lähdin ja käveltiin melkein 1,5 tuntia! Eli se salaatti ja lenkki varmaan kompensoi sen karkkipussin? Joohan?

  Mutt ameeba mikä ameeba :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kompensoi kyllä kyllä ;-)

   Ja itsekuri on kyllä vaikea juttu. Ehkä sitä pitäis vaan hetkeks jättää kokonaan sokeri pois, pääsisköhän siitä himosta sitten eroon? Mä vaan suthaudun totaalikieltoihin periaatteessa vastahankaan, mutta jotain tarttis tehdä...

   Poista
 4. HPöllön kirjoitus on just kun mun kynästä! Suolaista, makeaa, suolaista, makeaa...ja kierre on valmis!!! Päätöksiä teen ja yhtä monta kertaa rikon ne..
  Jonkun pitäis teljetä mut kahdeksi viikoksi tyhjään, äänieristettyyn huoneeseen nyrkkeilyhanskojen salaattitarpeiden kanssa, luultavasti vain se voisi auttaa. Tai sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sama mulla, tän kirjoituksen inspiroi eilinen olo, kun olin vetänyt -30% alessa ollutta juustoa ja sitten sen päälle keksiä ja sitten taas juustoa jne.

   Toi sun eristysselli on aika hyvä, tosin sä varmaan nyrkkeilisit salaattitarpeet kuoliaaksi?!? ;-)

   Poista
 5. Että sillä tavalla: mä kuulun tähän samaan porukkaan kuin kaikki muutkin, eli molemmat käyvät ja yhdistettynä menee tosi hyvin. Tuo Taffelin uutuus on hyvä, mutta mielestäni Polly-karkin tällainen samantapainen versio on vielä parempi. Siinä todella maistuu suola ja suklaa. Ihania!
  Paino tahtoo nousta kaikilla, mutta olen varmasti ennenkin jo täällä maininnut, että Esa Saarisen mielestä naisille kun synnytysten jälkeen tulee löysää vatsaa niin se on kunnialäskiä ja kunniamerkkien kuuluukin roikkua ja Mannerheim sanoi aikoinaan, että saavutetut linjat on säilytettävä, joten näillä mennään eikä murehdita. Vielä mahtuu vaatteet kaapista päälle.
  Meille ei ihan noin rankkoja kelejä luvata tänne Turun suunnalle, mutta Kajaani saattaa olla samalla linjalla kanssasi. Toivotaan, että hepenille on käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnialäski ja saavutetut linjat kuulostavat hyvältä - kun siihen osaisikin suhtautua niin. Tai toisaalta olen mä armollinen itelleni johonkin pisteeseen asti - jos on 45 ja kaksi lasta synnyttänyt, ei tarvikaan olla mallinmitoissa - mutta nyt tuntuu, että se raja on tulossa vastaan.

   Mutta vaa'alle en vielä muistanut/uskaltanut. Josko huomenna?

   Poista
 6. Jep...siihen asti meni tänään taas hyvin, kunnes "kulutettiin aikaa" - ruokakauppaan ei ehtinyt, mutta Puuiloon kyllä..ja siellä oli just noi Pollyn suklaapuffyt tarjouksessa 2 pussia 4 eurolla. MÄ olisin pysynyt lujana ja kävellyt ohi, mutta AM otti ne kaks pussia, molemmille omat (tietty molemmille omat, ei itselleen kahta, huomaavainen kun on :D).
  Ja mä ehdin siinä vartissa, joka meillä oli vielä aikaa ennen kuin kaveri tuli läheiselle huoltoasemalle, syömään oman pussini melkein kokonaan!
  Nainen, missä on sun itsekurisi - mä vaan kysyn itseltäni!

  Mun vaaka on työhuoneessa printterin edessä, siis TIELLÄ, joka kerta kun mä tulostan jotain ja viimeisen viikon aikana mä oon tulostanut yhden riisin verran paperia. Arvatkaa vaan olenko ollut näkevinäni koko vaakaa? No juu en tosiaankaan :) Siirrän vaan aina vähän kerrallaan sitä kauemmas ja kauemmas pois tieltäni.... Ettei vaan sattuis mitään...

  Marjaanan kuvaus ameebasta sopii muhun täydellisesti... Mutta sitten kun mä tulen kotiin. Tai ainakin juhannuksen jälkeen, koska juhannuksena on synttäritkin ja kaikkee... ;D Tai heinäkuun alusta, eiks se oo hyvä hetki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, heinäkuun alusta (Kreikan matkan jälkeen) on hyvä hetki. Sovitaan se ;-)

   Arvaa "muistinko" mä tänään(kään) mennä vaa'alle? No en! Ja se on tietty pakko tehdä heti ekana aamulla ennen syömistä ja sillei... ;-)

   Poista
  2. Ehdin taas syödä aamupalan.... Taas meni tääkin päivä vaa'atta...

   Poista
  3. Prismassa noi Pollyt maksaa 1,79 €/pussi, eli Puuilon tarjous ei ollut oikeastaan tarjous...:(

   Poista
  4. No niin, nyt mun rupes tekeen niitä mieli ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana