Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Peruna on soikea

No niin, tauti on selätetty. Kuopuksella on edelleen hyvä vastustuskyky omasta takaa. Sairaanhoitaja, jolla kävimme angiinapikatestissä, totesi, että kurkku punoittaa kunnolla mutta kyseessä lienee virustauti. Varoitteli, että saattaa äityä kunnon nuhaksi, yskäksi ja pitkälliseksi flunssaksi. Jo maanantai-iltana kuopus oli kuitenkin jo kutakuinkin kunnossa. En silti uskaltanut laittaa häntä eilen kouluun, kun oli kaksi ekaa tuntia liikuntaa ja pakkastakin reilut -25. Ja kun määrättiin lepoa ja juomaa. Koitimme levätä ja luoda teetä illalla ja aamulla mutta virkeys voitti. Niinpä menimme iltapäivällä pitämään puffettia elokuvaan, jonka kuopus myös kävi katsomassa.

Järven tarina, jatkoa Metsän tarinalle, joka oli ihana ja tykätty. Niin oli tämäkin. Pääsin nimittäin katsomaan minäkin. Pistimme putiikin kiinni siksi aikaa ja siivosimme sitten jälkeen päin. Olipa virkistävää päästä ulos talosta, jossa olemme olleet jumissa muutaman päivän.


Oli hyvä päästä majasta pihalle
kun perunatkin rupesivat tuijottamaan...


Tänään onkin sitten normityöpäivä ja huomenna iltavuoro. Kuopus tulee ensin kirjastolle ja lähtee sitten isälleen. Viikonloppu on vapaata. Mutta sitä ennen pitää vielä saattaa tämä vaihtarivierailu kunnialla loppuun saakka. Eilen kaksi kylmissään olevaa teiniä tuli kaupungista iltabussilla, olivat onneksi saaneet kyydin pysäkiltä kotiin. Vannotin ottamaan taksin, jos kyyti ei järjestyisi. Oli ollut mukavaa, sekä ruoanlaittopajassa - olivat tehneet mm. karjalanpiirakoita - että ostoksilla. Muutama kohdekin siellä kaupungissa käytiin opettajien johdolla ennen kun oli vapaata aikaa. Tänään voisi olla rauhaisa ilta kotosalla, koska lauantai, lähtöpäivä, tulee yllättävän pian ja torstaina minä olen iltavuorossa ja perjantaina aikovat taas kokoontua mökille koko porukalla jäähyväisiltaa viettämään. 

10 kommenttia:

 1. Mä muuten inhoan keväällä perunoita, kun ne tosiaan alkavat tuijotella.
  Ihana kuulla, että tauti on selätetty ja vaihtari viihtyy. Vaikka sinua pitkään blogin kautta seuranneena ihmetellisin ellei viihtyisi.... :)
  Mukavaa pikkulauantaita!
  Sille vaihtarille on varmasti ihana kokemus ihan perinteinen kotisaunakin. Ainakin saksalaiset nuoret ovat innoissaan, kun ei ole mitään aikarajoituksia löylyssä ololle tai suihkuttelulle, kuten esim. heillä kylpylöissä. Siellä touhu tehdään lääkärinohjeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitin eilen tarjota saunaa, kun tulivat kaupungista. Pistin tekstarin, että pyytäisivät mua laittamaan päälle kun ovat matkalla jos haluavat lämmitellä, mutta eivät halunneet. Ehkä tänään?

   Kauhean nopeasti tää viikko tuntuu menevän...

   Sinne kans mukavaa päivää!

   Poista
 2. Niin, onhan perunalla silmiä, miksei se tuijottais niillä?
  On onni, jos kuopus ei saa sitä kamalaa pitkäkestoista flunssaa! Mieki taas ehin luulla, että ohi on, mutta ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua, sais jo loppua tuo sun piinasi!

   Meillä meni yhden päivän kurkkukivulla ohi, toki vähän valittaa aamuisin karheutta, mutta ei mitään sen enempää.

   Tuo pottu pääsi yllättämään mut ;-)

   Poista
 3. Hyvä että Kuopus on toipumaan päin sillä sairastaminen on aina ikävää ja sulla noita vastuksia on ollut ihan riittämiin tässä viime aikoina.
  Helvetin kylmää ja nyt näyttäis että vasta lauantain kanttiin lauhtuu.
  No, kaiketi nämä pari päivää kestää ja tässä on muutenkin otettava itseään niskasta kiini koska ei mene kauaa kun sesonki pyramideilla alkaa.

  Kaikkea hyvää ja koitahan olla palelluttamatta ittees <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä jo odotetaan lauhtumista kuin kuuta nousevaa... mulle riittäis jo nää pakkaset!

   Kuopus on omien sanojensa mukaan "elämänsä kunnossa". Vähän kyseenalaistin, kun tästä päivästä tulee hälle varsin pitkä, että jaksaako. Kuulemma jaksaa (kun luvassa on kaverivierailua ja leffaa, miksei jaksaisi ;-)

   Sinne kans leppeitä tuulia!

   Poista
 4. Tuijottavat mitkävaan on ärsyttäviä :)

  VastaaPoista
 5. Tuo peruna on selvästi lähettämässä justiinsa lentosuukkoa ja on tuijottanut sua sen takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,mä ajattelin että se viheltää ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana