Sivut

torstai 21. tammikuuta 2016

Ylikuormitusta ilmassa?

Tämä vaihto-oppilasviikko on ollut varsin onnistunut ja mielenkiintoinen. Silti se, että kotona asuu vieras ihminen jonka kanssa pitää virittäytyä aamuvarhainkin puhumaan vierasta kieltä (olen kertonut, että luin koulussa pitkän venäjän, joten englantini ei ole ihan paras mahdollinen, joudun miettimään paljon, hakemaan sanoja ja pyytämään välillä apua esikoiseltakin), vaatii veronsa. 

Lisäksi se, että autoa ei ole ollut käytössä, tuo tilanteeseen oman pikantin lisänsä. On ollut aikamoista säätämistä kuskaamisen kanssa. Pakkasista nyt puhumattakaan. Normaalioloissahan kyytejä ei välttämättä edes tarvittaisi niin paljoa - niin, ja toki se autokin sitten saattaisi toimia ilman moottorinlämmitintäkin.


Voi, mulla on ikävä kesää!!!


Mutta siis, eilinen vapaailta tuli tarpeeseen. Kuopus meni koulusta suoraan kaverilleen ja tämän äidin viemänä kävi vielä elokuvissakin. Tuli kotiin säädyttömän myöhään ja oli siitä säädyttömän onnellinen. Esikoinen ja vaihto-oppilas kyläilivät myös, joten saatoin vain olla, rentoutua, tuijottaa Australian MasterCheriä ja meditoida. Ah!

Tänään pakkaan kuopuksen kamat, vietän rauhallisen aamun jahka olen tyrkännyt kolme koululaista ystävän kyytiin ja kipittelen itse myöhemmin iltavuoroon. Sitten se viikonloppu alkaakin minulla, seitsemältä. Lauantai-aamuna hyvästelemme vieraamme ja silloin illalla on vielä teatteri ystävän kanssa. Sitten lösähdän ansaittuun koomailuun enkä tee mitään sunnuntaina. Sitä odotellessa!

10 kommenttia:

 1. Tiukka viikko johon on mahtunut kaikenlaista ja jäljellä vielä loppurutistus joten olet kyllä ansainnut täysin tekemättömän sunnuntain!

  Taivaan Isä on olemassa koska lämpötila on kohonnut jo muutamalla asteella. Sikäli ihanaa et tä nyt saan revittyä lattiaan jäätyneet sukat irti ja sain myös toisen silmäni auki. Sen vasemman joka jäätyi umpeen joskus 8. päivän tienoilla ja voit arvata että sen silmän piilolinssissä ei ole nuo taitot enää oikein kohdillaan. Jostain syystä tai mistään syystä kun pakkasen takia +7.8 on tullut -4.2 joten ihan pikkasen harittaa mutta eiköhän se tästä.

  Oikein mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin oli "vaan" -20 tänä aamuna ja viahtaria nauratti kun sanoin sen. Totesi, ettei ikinä olisi uskonut olevansa samaa mieltä, kn joku puhuu "vaan" miinus kahdestakymmenestä...

   Lapsukaiset lähtivät jo joten pääsin omaan rauhaan. Ihanaa, nautin tästä ja sunnuntaista sitten myös, täysillä!

   Sinne kans, tomeraa torstaita.

   Poista
  2. On se varmasti oudon kuuloista kun sitä ajattelee..."onneks ei ole kuin -20 astetta" :D

   Poista
  3. Joo, särähti omaankin korvaan ;-)

   Poista
 2. Huh, ymmärrän hyvin jos ahistaa :) Hyvin olet jaksanut silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tässä ollut kaikenlaista... mutta viikonloppua ja kevymepää kohti mennään!

   Poista
 3. Voi, mie kans ikävöin kesää, vaikka sitten taas pitää valittaa siitä kun aurinko ei paista ja aina sataa tai on liian kuuma... mutta täälläkin aamun lukema iloisesti yllätti, kun oli liki 10 astetta lämpimämpää kuin ennustettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama oli täällä ja jo aattelin, että kävelen iltavuoroon töihin, mutta alkoi kiristyä ja soitin kollegalle ja pyysin nöyrästi hakisko mut täältä... Katotaan miten pääsen takaisin kotiin ;-)

   Poista
 4. Se on aina rankkaa, kun kotona on joku vieras vaikka olisi ihan Suomea puhuva. Meillä on välillä asunut miehen pikkuveli, kun oli työharjoittelussa täällä useamman viikon ja sitten oli vuoden verran esikoisen tyttöystävä, joka lähes asui meillä. Kyllä sitä aina nautti niistä hetkistä, kun sai olla ihan omissa oloissaan.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua! Meillä on toinen kaksosista työnantajan mukana matkamessuilla ja tulee kotiin vasta sunnuntaina illalla. Lähti aamulla klo 4.00 bussilla kohti Helsinkiä. Äiti on vähän väsynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ymmärrän, että äiti on vähän väsynyt ;-)

   Ja onhan se tosiaan niin, että se on aina erilaista kun omalla porukalla oleminen, oli sitten kuka vaan vieraana. Mutta ihanaa on ollut ja se tyttö on kyllä supersuloinen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana