Sivut

tiistai 19. tammikuuta 2016

Monenmoista murhetta - ja ilojakin toki

Kuten joku teistä totesikin, karma ei vielä saanut haluamaansa. Akun vaihto auttoi mutta ei kokonaan - moottorinlämmitin nimittäin on mennyt rikki. Eihän se mihinikään näissä pakkasissa (-30 aamusella) sitten lähde. Olemme siis ilman autoa ainakin muutaman päivän. Luottokorjaajani lupasi tilata/hakea/haetuttaa osan ja laittaa sen mutta hetki siinä tietty menee. Täytyy olla ystävien avun varassa siihen saakka kun oma auto saadaan kuntoon. Eilen aamuna paras ystävä kärräsi esikoisen ja tytön kouluun, me jäimme kuopuksen kanssa kotiin. Jo sunnuntai-iltana valitti kurjaa oloa ja maanantaina kurkku oli kipeä. Lepopäivä siis.

Se on aina armoton puhelinrumba kun on sairaspäivä luvassa. Ensin tekstari opettajalle, sitten soitto töihin kollegoille. Soitto pomolle ja terveysasemalle, jotta saisi sairaan lapsen hoitotodistuksen. Kävimme iltapäivällä ystävän kyydillä otattamassa nieluviljelyn, koska kuulemma on juuri tässä ikäluokassa angiinaa liikkeellä. Näyte oli puhdas, vaikka kurkku kuulemma punainen. Tänään siis ainakin vielä kotosalla. Samalla kyydillä pääsin kauppaan täydentämään ruokavarastoja. Nyt kun on enemmän suita ruokittavana (sunnuntaina meille tuli yllättäen vielä toinenkin kasvissyöjävaihtari päivälliselle, kun katsoimme sen helpommaksi kuin kipitellä pakkasessa kahteen paikkaan ja laittaa kahdessa perheessä kahdet eri ruoat. Olivat tuossa lähistöllä ja sitten porukalla lähdössä sinne mökille).


Tässä taas kuukauden kuva. 18.1.2016
Kymmenen kuvaa juhannuksen - haasteen muut kuvat täällä
ja täällä.

Nuoriso kotiutui vasta illalla. Olivat tutustuneet paitsi kouluun myös kuntaamme. Keskustaan, kirkkoon ja leirikeskukseen, jossa oli iltapäiväohjelmaa: yhdessäoloa, ruokailu, saunomista ja avantouintia. Ihan oikeasti olivat ne hullut käyneet avannossa (monta kertaa) ja lumessakin kierimässä. Olivat vielä sen jälkeen kyläilemässä yhdellä esikoinen kavereista, koska sattumalta tämän luona asusteli meidän vieraamme paras ystävä. Illalla vasta palasivat ja kertoivat iloisina päivän kulusta. Paistoin mustikkapiirakan ja nautimme sen iltapalan jälkkäriksi vaniljajäätelön kera. Tänään onkin sitten vuorossa kaupunkivierailu.

Minä jännitän pääsenkö töihin jo huomenna. Mieluusti menisin. Tätä huvia - että saa jäädä palkallisesti hoitamaan lasta kotiin - ei muuten kestä enää pitkään. Toukokuussa kuopus täyttää sen kymmenen ja sitten on järjestettävä nämä tilanteet muulla tavalla. Onneksi tämä lyhennetty työaika mahdollistaa myös sellaisen jouston, voin tehdä tunteja jälkikäteen joten emmeköhän selviä sittenkin ihan samalla tavalla. Mutta kyllä, jakamaton vastuu on välillä raskasta, kun pitäisi saada arki rullaamaan.

Niin, ja sitäkin jännitän, että lauhtuvatko nämä pakkaset vai eivät.

10 kommenttia:

 1. Täällä ainakin lähipäivinä vain kiristyy...
  Pikaista paranemista pojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vissiin luvassa kylmiä öitä ja keskiviikko olis vielä kylmä päivä, mutta sitten tulis lunta torstaina ja lauhtuis?

   Tuo veijari on jo ihan reipas, mikä lie virus kurkussa, mutta vakavaa se ei ainakaan ole. Päästään huomenna kouluun ja töihin!

   Poista
 2. Nuorisolla on siis hyvin alkanut viikko.
  Harmi, että autosi temppuilee näillä keleillä vaikka niinhän ne yleensä tekevät. Meilläkin jostain syystä auto jäätyi juuri niillä kovimmilla pakkasilla. Oli päässyt nesteet laimenemaan. Tänne lupaa ainakin vielä muutamaksi päiväksi kiristyvää pakkasta, mutta viikonloppuna pitäisi mennä jo plussan puolelle. EI vielä!!!
  Tauteja on taas heti liikkeellä kun lomat on ohi ja lapset pääsevät touhuilemaan. Vaikka luulisi noiden pakkasten tappavan pöpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäkin oon ajatellut, että jos tää "tappaa" autot, niin pöpöt kans. Noro riehuu ja influenssa, kuulemma.

   Meilläkin pitäis lauhtua - sitä odotellessa. Ja uutta osaa autoon.

   Nuo tuntuvat viihtyvän yhdessä, eilen just iltateellä puhuttiin esikoisen kanssa (kun vieras oli suihkussa) että ois kauheaa, jos olis joku sellainen jonka kanssa tulis pitkiä kiusaantuneita hiljaisuuksia eikä tietäis mitä sanois. Nyt ei oo sitä ongelmaa. Eilen kun menin nukkumaan sohvalta kuului hihitys ja tyrske. Tosi kivaa!

   Poista
 3. Onpa auto kurja :/

  Mutta pisteet nuorille, avannossa monta kertaa :O Apuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä näin kuvia, joten uskottava se on. Ja tässä pakkasessa! Mutta oli kuulemma "ihan mahtavaa" samoin sauna ja lumessa kieriminen.

   Poista
 4. No just.
  Sympatiat koska autottomuus on peestä ja remonttiin palaa rahaa. Onneks tai mitään onneks, omalla työlläsihän sä olet järkännyt kyyditykset ja kuopuksen hoitoon liittyvät asiat joten pisteet siitä ja tästä kaikesta näkee että mitä enemmän muuttujia (normien lisäksi kova pakkanen, vaihtari), niin sen helpommin Karma iskee ja se jos mikä v*tuttaa.
  Ihan oikeesti, sinunkin arjessasi on tällä hetkellä sitä haastetta ihan tarpeeksi niin saisi ne auton hajoamiset odottaa vaikka kesään.

  Jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kesällähän sitä lämmitintä ei tarvittais ;-) Mut joo, onhan tää ajoitus nyt vähän perseestä, tosin niin kuin sanoit, selvitään kyllä. Ystävien avulla.

   Mutta on tää niin kiva ja mielenkiintoinen viikko, että ei pienet vastoinkäymisetkään haittaa.

   Poista
 5. Voivotteluni!
  Mutta jotain hyvää: sun puhelin toimii. Meillä ei, sillä Soneran verkossa on
  jotain häikkää. Olemme motissa.
  Toivon, että nopeasti saat auton kuntoon - ja saathan, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä saa sen pian, palvelu on ollut aikas loistavaaa!

   ja hei ei mullakaan enää toimi, huomasin just, että kuopuksen opettajalle lähettämäni tekstari jossa ilmoitin ettei tuu vielä kouluun, ei ollut mennyt perille. Eikä esikoisellekaan äsken mennyt. Aamulla saatiin kyllä ystävän kanssa vielä aikataulutietoja tekstarilla päivitettyä mut sitten meni vissiin mykäks. Saa nähdä kauanko kestää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana