Sivut

perjantai 18. syyskuuta 2015

Lasten suusta

Kuopus oli viikolla vatsavaivojen vuoksi pois muun muassa elämänkatsomustiedon tunnilta. Katsoimme kotitehtävät netistä ja siellä sanottiin, että "läksynä on kunnioittaa kaikkien erilaisuutta". Minä sitten tietysti kyselemään ideoita miten voisimme tämän toteuttaa. "Sytytetään erilaisuuden kynttilä!"


Niinhän me teimme ja pohdimme samalla, minkälaista erilaisuutta voi olla olemassa. Lopuksi totesimme, että kaikki ovat yhtä arvokkaita. Aamen!

12 kommenttia:

 1. Aamen!
  Ja poika, pojat, myös mitä todennäköisimmin muistaa tuon koko ikänsä, sen sä olet niihin istuttanut jo pienestä pitäen. Ja se on hienoa se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mä toivon - tai ainakin siemenen jos onnistuisi kylvämään!

   Poista
 2. Vaikeita tehtäviä pienille. Kynttilän sytyttäminen on ratkaisu moneen pulmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä se opettaja oli ajanut takaa, kun kuopus ei päässyt tunnille... mutta ajankohtainen aihe, yhtä kaikki.

   Ja kynttilä oli ihana ratkaisu tähän - ja miksei muuhunkin - ongelmaan

   Poista
 3. Mitä lienee opettaja ajatellut, kun on noin vaikean tehtävän antanut - mutta fiksun vastauksen sai Hintelältä. Me tätä asiaa hetki täällä kotona pohdittiin; kynttilän sytyttäminen voisi olla ratkaisu moneenkin asiaan: AM sanoi ensin, ettei sillä nyt sentään maailmaan rauhaa aikaan saataisi, mutta kun mietittiin, että jos kaikki sytyttäisivät kynttilän yhtä aikaa ja katselisivat sen palamista ja miettisivät asioita - ehkä se olisi jopa ratkaisu siihenkin :D :D
  No, unelmoida ja toivoa aina saa, Hintelän ajatus ja vastaus oli kaunis, oli hänellä ensimmäisenä taustalla ajatuksena mitä tahansa ("voi kun tää jo loppuis ;)" )

  Ihanaa viikonloppua teille Marjaana - vaikka sataisi vettä, niin sadevaatteet päälle ja vesilätäköihin pomppimaan, niin että vesi roiskuu! ¨
  Meillä ainakin vaahteranlehdet alkavat vaihtaa väriä, hohtavat ihanan punaisina ja keltaisina!
  Pian saadaan sieniä, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kattelin tänään jo miten kaunista joissain puskissa on - ruska alkaa pikku hiljaa kääntyä kauniiksi, Nautitaan siitä!

   Kuopuksen et-open ajatuksista en tiedä, mutta se keskustelu joka läksyistä seurasi, oli kyllä tärkeä ja tarpeen. Meillähän ei katsota uutisia lasten nähden, joten luulen, että kuopus ei tämän hetkisestä suvaistevaisuustilanteesta ihan tarkkan tiedä, mutta sitten kun tulee hälle tietoon, on tämänkin alustus käytynä.

   Tuo kynttiläidea oli musta ihana ja teidän jatkoajatus oikeinkin toimiva. Kylläpä se tuleen tuijottelu rauhoittaa ja voisi tosiaan tulla ajatelleeksi juttuja vähän oman lähipiirin ja elämänpiirin ulkopuoleltakin!

   Poista
  2. Whoah. Tuo tuli yllätyksenä, että lapset pidetään median ulottumattomissa. Oikeesti?
   Älä pidä lasta pimennossa - jos pidät niin et ole yhtään parempi kuin kukaan uskovaishihhuli.
   -a

   Poista
  3. Ehtiipä tuo oppia maailman pahuuteen myöhemminkin. Samaa linjaa toteutin esikoisenkin kanssa siihen asti kun historian opinnot alkoivat vaatia tämän päivän uutisten seuraamista - siinä viidennellä luokalla.

   Joten jatkan hihhulointia.

   Poista
 4. Jaan sun kanssa tämän saman hihhulointiasenteen. Paikallislehteä annoin lukea siinä vaiheessa kun koulussa oli joku sanomalehtipäivä ja lehti oli kotitehtävänä. Häveten tunnustan meille tulleen useita vuosia Seiska ja sekin pidettiin piilossa muksulta. Nyt antaisin lukea muttei se halua sellaista soopaa selata :D Siinä on ihan oikeasti tosi hyvät telkkariohjelmasivut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en häpeä yhtään tätä mun uutisasennetta. Ja kiva kuulla, että jollakulla (ristus mikä sana, jollakulla) muulla on ollut saman tapainen systeemi. Mä ihan tosissaan uskon, että se, että lasta suojelee maaiman pahuudelta, ei ole ainakaan huono juttu näin lähtökohtaisesti.

   Poista
 5. Juu, jokanen tekee niin kuin parhaaksi näkee. Ja mun täytyy älytä että sun nuorin on nuorempi kuin mun nuorin, 15 vuotias joka jo osaa omilla aivoillaan ajatella.

  Silti. Nyt on totiset paikat. En haluaisi sanoa mutta sanon silti: nykymenosta ei hyvää seuraa. Itse en uskonut ja suorastaan ärsytti kun mulle samaa kuukausia aiemmin selvitettiin - nyt on pakko tunnustaa, että niin se vain on: invaasio. Kuinka moni/monta potentiaalista terroristia on päässyt läpi käsien? Kukaan ei tiedä.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yhdeksän vuotias on totisesti vähän toista kun 15-vuotias.

   Pakolaiskeskusteluun en edes ala.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana