Sivut

perjantai 8. toukokuuta 2015

Voisin viettää juhlapäivää jälleen huomenna...

... no ei nyt sentään. Sunnuntaina on äitienpäivä ja kuopuksen oikea syntymäpäivä, jolloin juhlimme omalla porukalla. Mutta keskiviikon kaverisynttäreistä on ehkä pakko vielä kirjoittaa jokunen sana. Oli kyllä todella mielenkiintoinen iltapäivä, koska oletettavasti tuulen vuoksi sähköt pätkivät tämän tästä ja lopulta katkesivat kokonaan. Kun olimme tunnin verran odottaneet, totesin, että jotenkin pitäisi lapsi ruokkia ennen yletöntä herkkujen mättämistä. Tekstasin ystävälle, mutta heillä oli sama juttu. Pakkasin ruoat mukaan ja ajoin kirjastolle katsomaan, josko siellä olisi valoa ja sähköä muutenkin. Olihan siellä. Kirjasto oli jo kiinni, mutta me kävimme taukotilassamme mikrottamassa kuopuksen ruoan ja poika pisteli sen pikaisesti poskeensa. Sitten ajoimme takaisin kotiin, mutta jo matkalla kännykkään oli kilahtanut viesti, että ainakin ystävälle olivat sähköt palautuneet. Niin meillekin. Kotona olimme vartin ennen juhlien alkua.


Sain blogiin sopivan kuvan, kun kuopus
kiljahti "Paparazzi, piiloutukaa!"
ja muut tekivät kuten ohjeistettiin


Juuri puoli tuntia ennen h-hetkeä napattu burana piti minut pirteänä juuri sen ajan kun oli tarvis. Vierailla tuntui olevan mukavaa ja päivänsankarikin nautti kovasti. Yksi lahjoista oli minun näkökulmastani siinä hetkessä ylitse muiden: vanha kunnon laivanupotuspeli, josta oli tehty lautapeli. Lapset innostuivat pelaamaan sitä ja kehkeytyi oikea turnaus. Pelaavat lapset ovat suht rauhallisia lapsia. Vain viimeinen puoli tuntia harrastettiin ampumis-, vakoilu- ja väijymisleikkejä, jotka olivat sitten vähän ... dynaamisempia. Mutta minä selvisin ja jaksoin oikein hyvin. 


***


Matkalla kirjastolle kuopus rupesi laulamaan. "Kuopus (ts tähän oma nimi) pelastaa päivän. Kuopus pelastaa toisenkin päivän. Ja seuraavan. Kuopus pelastaa neljännen päivän..." ja niin edelleen aina kymmeneen saakka. "Ja sitten hän ei enää pelastanut yhtään päivää, koska jäi äitiyslomalle, eiku..." ja pienen hiljaisen hetken jälkeen hirveä naurunpyskähdys, johon oli helppo yhtyä. Hyvä etten ajanut ojaan.

6 kommenttia:

 1. Hyvä homma :) ja että korvamato korvamadosta, vai? :D
  Ajatella, että teillä on siellä niin tuullut, ja täällä varsin leppeä päivä. Ei edes satanut, vaikka piti - tai satoi se sitten illalla. kun ei enää pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku niitä sähköjä vaivasi enkä mä keksinyt muuta kuin tuulen. Mutta onneks tuli synttärien ajaks takas.

   Toivon, että kuopus pelastaa tänkin päivän ;-)

   Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Hehee mikä biisi =D
  Teilläpäs sattui tiukkaan saumaan sähkökatkot ja paparazzille pelkät käsinpeitetyt kasvot.

  Hauskaa viikonloppua ja sunnuntaille mukavia juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhliminen jatkuu tosiaan sunnuntaina!

   Biisi oli mitä mainioin, ja onneksi synttärisankari sai mahaansa muutakin kuin makeaa sähkökatkosta huolimatta.

   Sinne myös, mainiota viikonloppua!

   Poista
 3. Hauska laulu kuopuksella :D

  Me käytiin aikoinaan kirjastossa suihkussa, kun oman kämpän suihku oli bidee-versio rakennusajasta johtuen. kirjasto auttaa aina (tai ainakin aika usein :P).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin laulaa tuota laulua: Kirjasto auttaa aina ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana