Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Puputusta

Meidän pupusemme viettävät suurimman osan ajastaan ns. puoliksi vapaana. Toisin sanoen siitä lähtien, kun luovutin oman huoneeni niiden käyttöön, jaoimme huoneen kahtia ja puput ovat rellestäneet siellä omissa aitauksissaan. Minä muutin kuopuksen sängyn puoliparven alle, koska en juurikaan käyttänyt huonettani muuhun kuin nukkumiseen. Tuntuu, että tilanteessa voittivat kaikki. Kuopuksellakaan ei ole valittamista, mitä nyt silloin tällöin yläpuoleltani kuuluu vieno toive "kääntyisitkö kyljellesi, sä kuorsaat". Hyvin harvoin kuitenkin, poika on hyvä nukkumaan. Ja silloin kun hän saa yöllisiä jutustelu- (umpiunessa) tai vaelluskohtauksia, minä olen jo valmiiksi paikalla. Siihen mennessä kun hän kasvaa sen ikäiseksi, että äiti samassa huoneessa nukkumassa alkaa tuntua nololta, ehtii esikoinen jo muuttaa kotoa ja minä voin vallata hänen huoneensa.


Mutta takaisin pupuihin. Karvakaverit ovat "vapaina" aitauksissaan aina kun olemme kotona, vain koulu- ja työpäivän ajaksi telkeämme ne varmuuden vuoksi häkkeihinsä. Lyhyen työviikon vuoksi tätä häkkiaikaa tulee viikon mittaan oikeastaan aika vähän. Luulen, että veljekset ovat varsin tyytyväisiä eloonsa meillä. Minulla on edelleen työn alla se ulkokoppien ostattelu, mutta eivätpä nuo nyt ihan vielä ulos olisi menossakaan. Pihallamme on vielä aimo kerros lunta. Löysin tosiaan tästä läheltä kaksi valmiiksi tehtyä ja käytettyä ihan hyvännäköistä ja kokoista aitausta. Pääsisivät sitten kesällä ruohon ja voikukanlehtien kimppuun.

Tässä alla olevassa kuvassa vessapaperirullat, joiden kimppuun jyrsijät pääsivät tässä yksi päivä, kun laitoin ne häkkeihinsä ja vessapaperirullan päivän ajaksi virikkeeksi. Julistimme kuopuksen kanssa leikkimielisen kilpailun ja katsoimme iltapäivällä kumpi oli enemmän tuhonnut omaansa. 


Sanoisin, että tasapeli!


4 kommenttia:

 1. Kyllä teidän pupuveljeksillä on todella hyvät oltavat. Maukasta näyttää vessapaperirullan hylsy olevan. Olivat tietysti kuulleet teidän vedonlyönnistänne ja mittailivat päivän aikana tuloksiaan.
  Onneksi nuo lapset mielellään nukkuvat vanhempiensa kanssa samassa tilassa hyvinkin pitkään. Meillähän on se tilanne, että mies vaatii oman huoneen viikonloppuna, kun minä kuorsaan, niin pojista aina joku nukkuu sitten minun vieressäni. Sen olen sanonut, että tyttöystävää siihen ei saa tuoda.
  Mukavaa viikonloppua! Tallinna kutsuu jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa reissua sulle!

   Ehkä nuo tosiaan kuulivat, miten julistimme kisan ja panivat parastaan. Pitäähän jyrsijöillä puuhaa olla. Päivällä, kun ovat vapaana, on sitten tietysti paljon muutakin tehtävää ja nähtävää.

   Minä pääsen varmaan muutaman vuoden päästä jo pois tuolta sängyn alta, kun esikoinen muuttaa pois, mutta toistaiseksi kenelläkään ei ole ollut mitään valittamista!

   Poista
 2. Olis varmaan mukavaa olla kani teillä :) Onko ne niin siistejä, ettei oo pissoja lattioilla?

  Ja olispa mukavaa, jos olis oma huone... viime yönä taas sain töniä kuorsaajaa vieressäni pois koiran päältä, joka nukkui siinä mejän välissä. Mie tarttisin noiden koirien kanssa yhden parisängyn ihan itelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pissii ja kakkii enimmäkseen häkissä olevaan tiettyyn vessanurkkaan, mitä nyt toinen välillä vähän intoutuu häkin viereen tekaisemaan. En ole keksinyt miksi, mutta ihan siistiä puuhaa niillä muuten.

   Mulla tosiaan oli oma huone eron jälkeen mutta luovuin siitä. Pienihän tuo oikeesti on, ei sinne mahtuisi kun iso parisänky, mutta pupuille ihan mukavan kokoinen. Kohta pitää taas teljetä ne häkkiin jä lähteä töihin.

   Sä ja koirat parisängyssä - hih!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana