Sivut

lauantai 21. helmikuuta 2015

Loman tarpeessa

Ei mennyt eilinenkään suunnitelmien mukaan. Kuopus oli sen verran huonovointinen, (lähinnä paleleva ja surkea) etten voinut laittaa häntä kouluun. Menimme sitten yhdessä hetkeksi työmaalleni, jotta sain hommat sille mallille, että saatoin jäädä viikon lomalle. Toistan: tuntuu, että tämän alkuvuoden sairastelun (yksi kuumeeton angiina, päänsäryt, jotka paljastuivat poskiontelontulehdukseksi ja sitten vielä vatsatauti jälkimaininkeineen) jälkeen olen enemmän loman tarpeessa kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka tuskin olen töihin päässyt, silloin tällöin ja katkonaisesti.

Mutta nyt minä nautin omasta ajasta. Vein molemmat pojat eilen kuopuksen isälle. Esikoinen jatkaa viikonlopun mökkireissusta suoraan mummin luo yhdeksi yöksi ja sitten käväisee kotona lähteäkseen taas tiistaista torstaihin kaverilleen Kokkolaan.

Eilen illalla korkkasimme skumpan ystävän kanssa. Maistui, olin sen ansainnut ja oli kyllä i-ha-naa!

***

Vielä muutama kuopukseen liittyvä anekdootti eiliseltä, sitten en taatusti kirjoita lapsista mitään koko viikolla. 

Saimme ennen lomaa opettajalta ihanan yksityiskohtaisen arvioinnin siitä, miten koulutyö ja kaverisuhteet ovat alkuvuonna sujuneet. Kerroin palautteesta myös kuopukselle itselleen, ja kerroin, että se oli yksinomaan positiivista.

Kuopus kommentoi luokan villeimmästä pojasta:

"Mä en usko että Valtterille (nimi muutettu) tulee tuollaista tekstiä, kun se on aina vähän niinkun häiriintynyt tai silleen." Tirsk!

Myöhemmin lastasin yhden lautasen liikaa pinoon tiskialtaaseen ja keko romahti pitäen melkoista meteliä. Kuopus tuli kädet karateasennosssa hätiin.

"Oi, hui että, mikä se oli? Hyökkäsikö muukalaiset maahan? Olen valmiina taistelemaan."

Aion silti pärjätä viikon ihan ilman suojelijaa!

12 kommenttia:

 1. Etköhän sie pärjää lautaspinojen kanssa ilman karatekaa ainakin loman ajan :) Mejän lukijoiden pärjääminen ilman kuopuksen piristäviä lausahduksia voi sitten olla huonompaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä pärjään, varsinkin kun niitä pinoja ei edes tule, kun on yksin ;-)

   On jo paljon rennompi olo!

   Poista
 2. Samaa mieltä, ipanoista Saa kirjoittaa. Paitsi toki, jos sä itse kaipaat ipanatekstilomaa, niin sitten... :)
  Skumppailta ystävineen kuulostaa oikein hyvältä! Nautihan vielä lisää!
  Mä heräsin aamulla miettimään työasioita. Vapaapäivänä. Hemmetti kun ei osaa olla ressaamatta. Josko sitten alkaisi leipomaan..
  Onnellista lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä lapsista saa ja pitää kirjoittaa, ne kun kuitenkin on niin oleellinen osa tätä Majan elämää - ja mun elämää muutenkin. Mutta nyt, kun on lapsiloma, en edes ajattele niitä. Koita säkin olla ajattelematta töitä.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Jo on kumma jos ei taudit jätä teitä rauhaan, tuollainen sairastaminen on rankkaa jokaiselle perheenjäsenelle ja siksipä toivonkin että loppuvuotenne menee ilman sen kummempia sairasteluita.
  Skumppa ok ja nyt kun kelikin on mitä on, sä voit ihan hyvin pitää bokseri - päivän ja ladata akkujas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri mä aion tehdä!

   Ja samaa mieltä sairastelusta, josko se nyt vihdoin helpottaisi. Tundralle leppoisaa päivää myös

   Poista
 4. Kuohuva tekisi hyvää täälläkin ;-) Upean nuoren hauskoja irroitteluja on tosi hauska lukea, joten turha niitä on piilotella. Oikein antoisaa viikonloppua ja lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä aio kuopusta kaappiin pistää, kunhan tällä viikolla vähän rentoudun itsekin jatkuvasta vastuusta.

   Sinne myös, rentoa viikonloppua, Birgitta!

   Poista
 5. Meille tulee ikävä Kuopusta :) Kuten oon jo aikaisemminkin sanonut, Kuopus on pelastanut meidät monelta turhalta mökötykseltä, ja onpa herättänyt meillä syvällisiäkin keskusteluita.

  Mutta vietä sinä lapsivapaa viikko, rentoudu ja tee just sitä mitä mieleen juolahtaa. Pyrähdä vaikka tänne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsiläinen, kiitos kutsusta, melkein tekis mieli noudattaa sitä! Mutta ehkä mä nyt lepään täällä kotosalla (tänään en oo poistunut talosta lainkaan) ja olen ajattelematta lapsia. Vaikka kuopus kyllä on ihan mainio ;-)

   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana