Sivut


keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Superleivontapäivä

En tiedä mitä myrkkyjä se kampaaja päähäni tälläsi, mutta kun pääsin kotiin, alkoi hurja häärääminen. Laitoin tietysti ruokaa pojille (perunamuusia ja parsaa) ja siitä lähti jotenkin iso pyörä pyörimään. Muusinjämistä ruukaan aina tehdä rieskoja ja nyt ajattelin, että kun uuni kerran on lämmin, leivotaan muutakin. K-kaupan lehdestä löysin kivan viikunakakun reseptin ja päätin kokeilla. Tein kokonaisen taikinan mutta paistoin sen kahdessa erässä. Meillä on pieni söpö kakkuvuoka jolla on hyvä tehdä viemisiksi syötävän suloisia pikkukakkuja. Olemme tänään menossa kylään, joten tuliainen tuli tarpeeseen. Toinen päätyy ehkä joulupukille lahjukseksi, jollei muita tarpeita ennen sitä ilmene. Niin, itselle siis teemme ihan täysikokoisen. Esikoinen lupasi värkätä sen.





Mutta ei siinä vielä kaikki, paistoin tosiaan rieskatkin ja innostuin tekemään torttuja. Edelliskerrasta jäi omenakanelimarmeladia enkä halunnut sen menevät hukkaan. Kun vielä viikolla löysin piparkakkumuottien seasta mielenkiintoisen vekottimen, supertiinan (niin siinä lukee!), oli pakko kokeilla. En edes tiennyt tuollaista omistavani enkä taatusti koskaan ole sitä käyttänyt. Nyt testasin, ja hyvinhän se toimi. Tein myös jämistä tuollaisen kökön - näkyy torttumuotin takana ylävasemmalla. Se herätti kauhistusta esikoisessa, jonka mielestä taikina olisi pitänyt kaulita uudestaan ja tehdä perinteinen torttu. Pyh sanon minä, ja popsin sen poskeeni. Oikein oli maittavaa.

Ai niin, pipareita pitäisi leipoa myös, viimeistään kuopuksen et-ryhmän perjantaisiin pikkujouluihin. Päätimme tehdä kaikkein epäortodoksisimmilla muoteilla mitä talosta löytyy. Luvassa on lepakoita, delfiinejä, pingviinejä ja karhuja. Opettajalle pitäisi painella kuusi. Kyllä tämä joulunodotus sitten on mukavaa!


***

odottaisin sinulta parempaa asennetta - mikä ihmeen hakusana tämä on? Minulta?!?

mies asuu erakko talossa yksin - tai tämä? Pitäiskö mun mennä sinne?!?

18 kommenttia:

  1. Välillä noita "kohtauksia" vaan tulee! Ja hyvä niin. Koska aina se ohi menee... ;)
    Piparitaikinastakin tuo "viimeinen kökkö" on ihanaa, sellaista pehmeää ja vähän raakaa..
    Hmm...opettajalle kuusi? Siis kuusi vai Kuusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi - sellanen puu ;-) Saatte varmaan senkin kuvan jos muistan.

      Joo, ohi se menee, ja meni. Loput leipookin sitten esikoinen.

      Poista
  2. Mullakin on joskus ollut tuollainen supertiina! En vaan yhtään tiedä, minne se on joutunut aikojen saatossa. Aina kun valmiista taikinalevyistä tekee, niin ei muottia kaipaa...
    Ihana lukea tuollaisesta stressittömästä leipomispuuskasta :) tein eilen kolmannen piparitaikinan, ja yksi rasiallinen on ostettu kaupastakin. Tänä vuonna tuntuu maistuvan muillekin kuin mulle... no koirille tietysti, vetelivät yksin jäätyään aimo kasan niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei - taasko ne on syöny jotain "sopimatonta" vai liekö kumariinikynnys niillä korkeampi kuin lapsilla ;-)

      Just stressittömästi ja suunnittelematta pitää leipoa. Mä niin harvoin enää teen mitään kun esikoinen on se meidän seremoniamestari, että sitten kun intoudun, on kyllä tosi kivaa.

      Ja on mukavaa mennä tänään kylään kun on viemisiä!

      Poista
    2. Joo, ja mun jäljiltä oli jääny se piparirasia pöydälle... oli sentään ollu kiinni, että olivat joutuneet hieman edes askartelemaan sen auki saadakseen. Ja jäivät ilman iltaruokaa - aattelin, että on muutenkin maha täynnä kummallakin. Siis se ei ollu mikään rankaisu :)

      Poista
    3. Piparit vielä tuntuu (ainakin mulla) turpoovan vatsassa, joten varmasti oli maha täynnä!

      Poista
  3. Minä olen odotellut leipomiskohtausta, muttei se ole tullut. Täytyy ehkä turvautua kaupan pipareihin, mutta sen verran voisin kyllä terästäytyä, että joulutorttuja paistaisin ihan itse.

    Mutta mikä ihme supertiina?? En nyt ollenkaan ymmärrä, mistä puhutaan. Onko se kuvassa? Torttumuottiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa torttumuotissa lukee jostain syystä että supertiina. Outoa!

      Ehkä se leivontakohtaus vielä tulee, ja jollei, sulla on oikein hyvä suunnitelma B. No niin, tietty, Rouva B ;-)

      Mahtavaa joulun aikaa sulle!

      Poista
  4. Kylläpä on kätevä emäntä! Säkin vissiin laitat omppukanelimarmeladia?
    Itse oon aina laittanut omenamarmeladia kun en pidä luumusta, mutta nyt on kiva kun tuli jäädäkseen se marmeladi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään kukaan ei oikein kauheesti luumusta välitä, joten olen vaihtanut suosiolla omppukaneliin - nam. Niin kätevä emäntä mä oon ;-)

      Poista
  5. Mahtava kampaaja, kun siltä saa noin hurjan energiamäärän. Alkoi tehdä tuollaista rieskaa mieli... katsotaan antaako ensi maanantain kampaajalla käynti minuun rieskapistoksen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä voit vaikka pyytää siltä sellasen erikoiskäsittelyn joka antaa virtaa ja voimaa. Jaksat sitten vaikka aattoon asti häärätä!

      P.S. Kiva kun pistäydyit, tule toistekin!!!

      Poista
  6. Mulle tämä joulun aika on todella vaikeaa kun kaikki puhuu pipareista. Hemmetti sentään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, meillä onkin tänään oikein piparitalkoot!
      Leivotaan pipareita niin ettei koskaan ennen ;-)

      Poista
  7. Supertiina??? Mä en ole ikinä tajunnut miten toi toimii - omistan tollasen kyllä. Oppia ikä kaikki :-)
    Kukaan meidän kahden hengen perheessä ei syö pipareita, mutta leivoin eilen jo toisen taikinan. Itse tehdyn. Ja torttuihin omenakanelia. Piste. Nyt loppuu virta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo supertiina tuntuu olevan oikeinkin salainen vekotin, koska minäkään en edes tiennyt sellaista omistavani - saati osannut sitä käyttää. Paitsi että aika helposti sillä irtosi se torttupohja taikinasta kun oivalsi miten se tapahtuu.

      Omenakaneli se olkoon!

      Ihanaa joulunaikaa sinne, Helvetinpöllö!

      Poista
  8. Kiitos samoin teille <3
    Mun Lapsi on onnellisesti kotomaassa - Suojelusenkeli -laulu sai ihan uuden ulottuvuuden kun Jarkko Ahola sen kirkossa lauloi ( ja minä vetistelin), kun ajattelin, että ne toivottavasti joku näkymätön ne nuoret sieltä kaukaa kotiin tuo :) Ja toihan se, Joulupukki kuuli taas toiveeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, sitten voi joulu tulla!

      Niin, ja sä sait sun koneen takaisin ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana