Sivut

tiistai 16. joulukuuta 2014

Hyvä kiertää

Nyt on sellainen aika, että ihmiset ajattelevat kai lähimmäisiään enemmän kuin muina vuodenaikoina. Tai ainakin se näyttäytyy minulle niin. Mutta myös tuntemattomat, puolitut, blogitutut ja muutkin voivat ilahduttaa toisiaan. Monella tavalla. Blogistaniassa on kulkenut "Anna hyvän kiertää" -haaste. Minä olen saanut osani ja laittanut myös hyvää kiertoon. Eräänä päivänä tutun blogia lueskellessani huomasin, että kaksi tuikkuastiaa oli uutta sijoituspaikkaa vailla. Hihkaisin, että minulla on täsmälleen samanmoinen tummansininen, josko tulisivat sille kaveriksi. Ja ne tulivat yhteisen tutun kuljettamina. Kaunis kiitos, nuo ovat jo ihan ylimmät ystävät!Eilen sain vähän ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Edellisviikon torstaista saakka tilillä oli ollut 0,16€ ja maanantainen palkkapäivä oli siis enemmän kuin odotettu. Kun käväisin nettipankissa aamupäivällä pääsi parkaisu ja melkein parku: saldo oli edelleen sama. Kaikkien laskujen kohdalla luki pahaenteisesti katteeton. Minä koitin soittaa palkanmaksuun mutten saanut ihmistä kiinni. Sähköpostiakin laitoin. Kollega, jolle epäonnesta riensin kertomaan, sanoi huomanneensa iltapäivälehden uutisen aiheesta. Hetken kiroiltuani ja miettittyäni ryhdynkö henkilökohtaiseen lakkoon, sain palkalaskijalta sähköpostia, että korjaantunee puoleen päivään mennessä. Niin tapahtuikin  - ja hyvä niin. Huh!

Pääsin sitten kauan kaipaamalleni kampaajakäynnille, kun oli millä maksaa. Joku ehkä huomasi, että tuossa kuvassa köllötteli jotain muutakin kuin tuikkuvermeitä. Otin kiharat (bäää) ja kysyin kampaajalta olisiko hänellä myydä niille rutistelusuihketta, sellaista hyvin miedontuoksuista merisuolasuih-suih-spraytä. Kaik ol mänt, mutta ihana rakas nainen antoi sitten viimeisen, sen, jota oli asiakkaille käyttänyt ehkä viidentoista suihkauksen verran, minulle joululahjaksi. Hyvä kiertää, todellakin!

***

Olimme olleet kotona muutaman tunnin kampaajan jälkeen. Kuopus teki havainnon: "Äiti, sullon kierommat hiukset kun ennen!"

14 kommenttia:

 1. Mun miehellä oli kans palkkapäivä ja jäi rahatta hetkeksi... siinä on meinaan moni kauhistunut, kun joulukin painaa päälle ja kaikkee.

  Mukava joululahja itselle, ne kierot hiukset :)

  Jälkilähetys lähtee tänään tulemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulla vaan joulu jatkuu! Kiitos.

   Ja kierot hiukset on niin kierot että pitää itekin vielä opetella.

   Eilen kyllä meinasi sydän pysähtyä kun laskuja pukkasi ja joulukin kävi mielessä. Onneksi sitten korjaantui nopsaan.

   Poista
 2. Hyvin näyttävät viihtyvän yhdessä! Kaksistaan olivatkin vähän ns. hukassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kuule just kaipasi tuollaista vahvemman väristä seurakseen ;-)

   Poista
 3. Tytär tekee merisuola suih-suih: in itse. Olisko siinä sullekin ratkaisu? Ja halpaa :)
  Eikös ookin kivaa olla välillä kiero ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow, mä haluun merisuolasuihkeen reseptin! Ei taatusti olis mitään epäilyttäviä aineita!

   Poista
 4. Ihanaa, että hyvä kiertää edelleen! Kierommat hiukset oli aika mainio ilmaus!
  Ja kyllä aiheutti sydämen tykytystä myös täällä kun tili ei ollut tullut. Onneksi vika saatiin nopeasti korjattua. Nyt ei toimi sitten Soneran puhelinverkko ja pitäisi kohta saada lippu puhelimeen, kun täytyisi lähteä Hesan reissulle ja ensin bussilla kaupunkiin. Onneksi taitaa kukkarosta löytyä ne muutamat eurot, että saan lipun.....
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla eilen oli Soneran puhelin mykkänä samaan aikaan kun rahat jäi tulematta. Mietin, että mitävielä voisi sattua! Toivottavasti pääset määränpäähäsi.

   Mukavaa loppuviikkoa sinnekin.

   Poista
 5. Heippaa Marjaana, tietsä , minulla on lapsuudesta asti niiin "kierot hiukset", ihanasti sun poikasi sanoikin , että voi voi ja olen aina halunnut suoria hiuksia , tämän päivänä on ne suoristusraudat ja kaikki vehkeet mut ei niillä saa suoraksi, elikkä en meina tulla hyvää jälki ... Mutta ihana kun olet nyt kieroiten hiusten omistaja , Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nata, ihanaa, sulla on kierot hiukset aina! Eikö ollut hauskasti sanottu ;-)

   OIkein hyvää ja rauhallist joulun odotusta sullekin!

   Poista
 6. Vastarannan pikkuinen sardiini täällä hei! :D En käsitä miksi posse on kiinnostunut läheisten tai kaukaisten auttamisesta ainoastaan jouluisin. Tietty hyvä että silloin, mutta kuitenkin se on hieman hassua. Eipä siinä, toki joulupatoihin ja joulupuujuttuihin osallistun nytkin, mutta myös muu aika kuin pelkästään jouluna olisi hyvä jeesiä. Tosin uskon, että jos jouluna jelppii/pistää hyvää kiertämään tekee sitä myös muutoin.

  Hmm, mä saatan saada kohta joltain pukilta tai tontulta raipasta, mutta sitten voin laittaa niille käsiraudat ja sitten ollaan notta spänk mii, spänk... (Join vaimon tuoman jouluomppujuomatölkin ja hiilihappo sekaa mun pään. Tai Paradiksen likööritryffeli-konvehti.)

  Joku on pelannut kasinoa ihmisten rahoilla eilen. Tulikohan voittoa? Pääasia, että rahat tuli kaikille tileille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kännissä Arttorius! Selviämään siitä!

   Paitsi että tottahan mies puhuu, ei se hyvän tekeminen kato aikaa eikä (vuoden)aikaa. Näin jouluna vissiin vaan useammalla tulee mieleen ne vähän vähäosaisemmatkin ihmiset.Suotavaahan se olisi, että ne pysyis mielessä koko vuoden, mutta tää on hyvä alku. Edes.

   Poista
 7. Mä ihmettelin eilen sitä, että miten voi olla, kun oli kaikkien pankkien kohdalla palkanmaksuongelma... että onko tosiaan asiat niin, että joka ikinen pankki on samassa systeemissä? Kuulostaa aika haavoittuvaiselta, mutta mitäs minä näistä ymmärtäisin. Meilläkin oli eilen töissä se tilanne, että jollekin piti jonkun toisen maksaa eväät, kun ei ollut palkat tullut. Kun on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, niin se on monen kohdalla niin, että ei tosiaan ole palkkapäivänä enää millä ostaa, jollei tili ole tullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ihan hurjan haavoittuvia noiden nörttivikojen kanssa. Koko maa tuntuu pysähtyvän - ja mulla tosiaan melkein pysähtyi sydän. Onneksi selvisi näin nopeasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana