Sivut

maanantai 17. marraskuuta 2014

Hännäkäs harakka

No niin, nyt se tuli todettua. Tämän pidempää omaa aikaa minä en tarvitsekaan. Vaikka arjessa toisinaan on hermo pinnassa ja olen äärettömän onnellinen kun se lauantai, jolloin molemmat pojat ovat poissa, koittaa. Tai torstai-aamupäivä, kun olen vienyt heidät kouluun ja palaan rauhassa kotiin ennen iltavuoroon menoa. Tätä nykyä minulla on vapaata myös perjantai-aamupäivät, eli tilanne on normaalistikin jo ihan hyvä. Tällaisiin pidempiin rynnistyksiin ei kerry tarvetta. Ei niin, etten olisi nauttinut joka hetkestä - nautin minä - mutta kyllä jo eilen iltapäivällä aloin odottaa lapsia kotiin. Kyselin myös ystävää huoltoasemakahville, kun tuntui, että pitää nähdä ihmisiä kotona kököttämisen sijaan.


Poika ja jänis.
Ai miten niin muka
siivouksen tarpeessa?


Mutta viikonloppu oli kyllä kaiken kaikkiaan rentouttava. Esikoinen oli saanut koulumajoituksessa oireita niin, että häneltä jää tämä koulupäivä väliin, mutta muuten festareilla oli ollut todella mukavaa ja antoisaa. Hain hänet iltaseitsemältä kyliltä, kun kantamuksia oli enemmän kuin olisi saanut itse kotiin tuotua (mm. kaksi taittopatjaa, toinen ystävällä lainassa ja toinen itsellä, lisäksi rinkka selässä). Kuopus puolestaan kotiutui vähän hänen jälkeensä ja tekaisin pannukakun heidän kotiintulonsa kunniaksi.

Nyt on hyvä aloittaa taas arki. Toinen kollega on ansaitulla lomalla, joten kahdestaan taas pyöritetään kirjastoa. Yt-neuvottelijat saavat kyllä repiä säästöt muualta. Itse asiassa minä hoksasin viikonlopun aikana, että minähän olen jo ilmoittautunut vapaaehtoisesti talkoisiin: aion tehdä lyhennettyä työpäivää vielä sen jälkeenkin, mikä minulle lakisääteisesti kuuluu. Eli säästöähän siinä kunnalle syntyy, minun palkkapussini pysyy edelleen hyvin pienenä.


***

Huttu. No se harakka aina keitti huttua. Ja hämmensi paitsi huttua myös minua, koska sillä oli häntä!

Niin, ja tämä artikkeli on huttua. Kymmenen sovellusta joita ilman en voi elää. Tai siis totta ehkä toimittajalle, mutta minä pystyn vallan mainiosti elelemään ilman ihan joka ainoaa noista. Lainaus kyseisestä artikkelista: "Jätin pois myös Facebookin tuotteet (Facebook, Instagram, Messenger), koska niitä käyttävät käytännössä kaikki." Käytännössä kaikki? Ai jaa?!?

Jos googlaa sanan huttu, tulee muutamakin firma. En käyttäisi sitä kuitenkaan oman yritykseni nimessä.

28 kommenttia:

 1. Huttu loppuu kesken ja vettä haettua keitetäänki puuroa :o Meillä puuro oli puuroa ja huttu perunasurvosta, johon lisättiin ohra- tai ruisjauhoja (en muista kumpia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin haettiin aina kainalosta lisää vettä ;-)

   Tuota sun versiota hutusta en ole kuullutkaan!

   Poista
 2. Kyllä se on juuri noin, että on ihana kun lapset ovat poissa, mutta vielä ihanampaa on kun ne palaavat takaisin. Katselin eilisessä Turun Sanomassa kuvaa sieltä festareilta ja ajattelin, ettei siellä kyllä suurta riskiä ole tuttuihin törmätä. Sen verran paljon näytti olevan porukkaa. Ja olisinko tänään lukaissut, että 25000 nuorta oli paikalla.
  Myös minä pärjään totaalisesti ilman noita sovelluksia. Pojat ovat facessa, joten heiltä näen aina sukulaisten ihania kuvia, mutta en halua sinne itse liittyä.
  Oikein ihanaa viikkoa säästötalkoisiin osallistuvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinen oli nauttinut kovin. Kuulemma vaan oli rahastettu törkeästi sillä, ettei omia pulloja - tietenkään - saanut alueelle tuoda. Kaikki nestepitoinen oli sitten hinnoiteltu sen mukaan. Mutta ei se kuulemma tahtia haitannut! Toivottavasti Turku on entisellään tuon viikonlopun jälkeenkin ;-)

   Mukavaa viikkoa sullekin!

   Poista
 3. Äääks, en saanut auki linkkiä, sanoi "not found". Ehkä mulla ei ole siihen tarvittavia sovelluksia?

  Pohjoisessa mulla oli luokkakaverina Huttunen, täällä etelässä lapsella Puurunen. Sama asia.

  Niin, mullakin oli "oman ajan" alkamisen jälkeen jo lapsia ikävä, jos ne oli jossain muualla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt pitäis aueta?

   Mä en koskaan oo ajatellu Huttusia noin, mutta tottahan se on! Tänään päätettiin viettää lauantai ja saunoa iltapäivällä koko porukka. Vähän yhdessäoloa.

   Poista
  2. Aukes :) ja tasan yksi niistä oli semmonen, jonka tiesin, parista muusta olin nimen kuullut... ai että on mukavaa olla oravanpyörästä pudonneena ja katella toisten (niiden "käytännössä kaikkien") sätkimistä sovelluspyörteissä :D

   Poista
  3. Samat sanat, melkein. Työn puolesta tunnen joitain (varsinkin viimeisen) mutta mitään en tällä hetkellä käytä. Tää Blogistania riittää mulle mainiosti!

   Poista
 4. Sovellusjutun alla oli "testaa oletko metsuriseksuaali". Et ole metsuriseksuaali. - Tyly tuomio :/ Pitäisi olla suuri parta, flanellipaita ja hakata puita työkseen. Voi voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sovellukset oli tai on hieman hassuja. En ole kuullut juurikaan tai jos kuullut, en käytä. Feedlyyn verrattavissa on käyttämäni Inoreader, jota käytän blogien päivittymisen seuraamiseen kuten sitä ennen googlen readeria. Bloggerin oma lukusysteemi on huono.
   Zinio on kiva.

   Poista
  2. Mun pitää testata kans oonko mä metsuriseksuaali - näin sen jutun toisella silmällä töissä mutten ehtinyt reagoida!

   Poista
  3. Nonnii, emmäkään oo. Liian vähän partaa?

   Zinio on tulossa meillekin joten siten opettelen mutta muita en.

   Poista
  4. Metsurin karvanaamasta tuli mieleen et mikä saa lajiurokset kasvattamaan järjettömän suuren parran tai ylipäätään karvaa naamaan joka alkaa kihartumaan. Ei ole vielä eteen tullut tyyppiä jota suuri parta komistaisi.

   Poista
  5. Tosin olenkin liikojen karvojen inhoaja.

   Poista
  6. Edes mä en haluaisi pussata tuollaista karvanaamaa (siis artikkelin kuvissa) ja se on paljon se!

   Poista
  7. Pieni sänki käy ja siististi hoidettu pikkupikku partakin hätätilassa. Mutta viikset. Nou nou nou nou!

   Poista
  8. Emmäkä pussaisi mitään karv... ööh.

   Poista
 5. "Sinussa on metsuriseksuaalin vikaa. Kovalla imagonrakennuksella sinusta tulee ehta metsuriseksuaali."

  Repikää siitä ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI OO TOTTA! Mutta todistitpa totisesti ajattelevasi asioista kuten mies ja ymmärtäväsi heitä vai miten se nyt tässä pari päivää sitten meni?

   Että ei kun imagoa rakentaamaan. Sun pitää kyllä sitten vaihtaa blogin nimikin. Mitähän me sulle keksittäis?

   Poista
  2. Ensinnäkin mun pitää kasvattaa rutkasti karvoja vähän joka puolelle. ;D

   Poista
  3. Sä voit alottaa siitä parrasta.

   Mites olis Parrakkaan metsuriseksuaalinaisen tunnustukset?

   Poista
  4. "Tunnustukset" ?! Ei pysty. Sitten mulla ei olisi enää ainuttakaan kaveria täällä B-staniassa. :D

   Poista
  5. Turinat, kurinat, murinat ja purinat. Sekä surinat. Kaikille kaikkea. :)

   Poista
  6. Turautukset ehkä kans, ja töräytykset.

   Poista
 6. Kymmenestä sovelluksesta yhtä käytän ja toisesta olen kuullut. Ihan sama.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana