Sivut

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Outo valoilmiö

Olen melkein unohtanut miten kävellään. Eilen heitin repun selkään ja taapersin kylille ja kauppaan. Suuret ostokset oli tehty perjantaina marketista, nyt oli vain muutama pieni täydennys. Kun jaloille löytyi oikea rytmi, se olikin vallan mukavaa. Ajatus kulkee kun maisemat vaihtuvat. Ja happi tekee hyvää astmaattisillekin keuhkoille, näemmä.


***

Touhula. Richard Scarryn iki-ihanien lastenkirjojen tapahtumapaikka. Välillä tuntuu, että sellainen on myös meillä kotona. Mutta ei nyt. Viikonloppu on ollut varsin rauhallinen. Rentouttava. Ihana! Paitsi että touhusinhan minä. Siivosin. Jynssäsin listat, jotka aina jäävät huonolle pyyhkimiselle lattianpesun yhteydessä. Metsästin sormenjälkiä seinistä - miten niitä voikin olla niin paljon? Sitäkään minä en ymmärrä, että keittiön patterissa on roiskeita. Kuopus syö siinä vieressä mutta selin patteriin. Me taas esikoisen kanssa olemme kyllä rintamasuunta sinne päin, mutta välissä on leveä pöytä - ja kuopus. Hmm, merkillistä. Vessan roiskeita en edes halua ajatella...


Pullopuutarha sai jouluvalot
- tai kaamosvalot, ihan miten vaan.


Muita huomioita: meillä on miljoona Aku Ankkaa joita en meinaa saada mahtumaan mihinkään. Ja lisää tulee joka keskiviikko. Mutta ei niitä poiskaan voi heittää, kun kuopus on juuri siinä iässä, että lukee intopiukeana.

Poikien huoneet jätin suosiolla väliin. Hik. Siivotkoon itse kun tulevat. Ja tästä päästään takaisin niihin miljoonaan Aku Ankkaan. Ja Tiede- ja Tieteen Kuvalehtiin. Niille sentään on paikka esikoisen huoneessa. Miksi niitä sitten lojuu ympäriinsä? Entäpä sitten kuopuksen sarjakuvat ja liikkuvat kuvat. Huokaus!

Viimeisenä jynssäsin kylppärin. Touhuamisen jälkeen oli ihana saunoa hiki ja kolotukset pois. Loppuilta menikin varsin rennosti sohvalla rötköttäen. Tänään vielä on omaa aikaa iltaan saakka. Aika luksusta, en muista milloin viimeksi olisi ollut näin pitkä vapaa yhteen menoon!

10 kommenttia:

 1. Hyvältä ja Tyytyväiseltä kuulostaa!
  Samoja roiskekummasteluja (ja siivoamisiakin) mäkin olen ajoittain suorittanut, niitä todella ON kummallisissa paikoissa! Se on varmaan se Joku Muu, joka meidän kodissa tekee muitakin kummia asioita...hukkaa tavaroita jne... Roiskeetkin on sen käsialaa!
  Lupsakkaa sunnuntaita! (onhan tänään sunnuntai... :-O )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi sä oot kotiutunut! Jee! Ja joo, om sunnuntai, kai.

   Meillä se on Se Mies, joka sotkee ja jättää roiskeet jälkeensä. Jo opiskelijakämpässä kahden kämppiksen kanssa asuessa se hukkas tavarat ja sotki. Aina se oli Se Mies. Onkohan se nyt seurannut mua tänne?

   Poista
 2. Tässä yhtenä päivänä mietiskelinkin, mitä tejän pullopuutarhalle kuuluu, mutta en sitten tullut kysyneeksi. Hienot valot!

  Roiskeista ja lattialistojen pyyhkimisestä tuli mieleen eilinen, kun raivasin pöytää sämpylöiden leipomista varten ja nostin edellispäivän ostoksista siihen jääneen litrasen (?) suihkusaippuapullon pois, pidin kiinni sen korkista joka irtosi! Onneksi ei ollu ollu kumollaan kassissa, olis vuotanu ku korkki oli niin huonosti kiinni. Putosi lattialle tiskikoneen eteen ja sitä roisketta siivotessani totesin, että pitäs oikeesti välillä käydä ne lattian reunaosatkin kunnolla läpi... vaikka eipä meillä käydä lattian keskiosiakaan kovin usein. Kun silmät on yli puolentoista metrin korkeudella (normaalisti) niin eipä sinne asti niin tarkkaan näe. Ja jos näkee, niin ei oo huomaavinaankaan.

  Lojuispa meilläkin Tieteen Kuvalehtiä... on niin kallis, vaikka onkin hyvä lehti. Tiede on vähän puisevampi, kun ei oo niin paljoa kuvia :) Mutta akkareita lojuu, eikä niitä saa heittää pois, kun ne voi lukea aina uudestaan ja uudestaan, kunhan on vähän aikaa kulunut. Mutta miehän en niitä lue. Ahistavia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullopuutarha elää ja voi hyvin. Traakki kasvaa niin että se pitää ehkä jossain vaiheessa vaihtaa pienempään tai keksiä jotain muuta sen pään menoksi.Nyt näkee Fergus-puutarhatonttujkin paremmin touhuta.

   Meillä lojuu Tiedelehdet kun esikoinen on hoitanut niin hyvin asiansa. Se saa ne joululahjaksi toisen kummiltaan ja toisen kuopuksen isältä. Luetaan sitten molemmat.

   Noista roiskeista, en mäkään normaalisti niitä jaksa, mutta joskus pitää. Onneks tää on aika armollinen vuodenaika, ei näy mikään kun on suurimman osan ajasta niin pimeää.

   Poista
 3. Mihinkään liittymätön kommentti, mutta tuli mieleen jäniksenne: http://www.tori.fi/kanta-hame/Kaneille_tonttulakki_15538398.htm?ca=17&w=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI OO TOTTA! Mun pitää ehkä hankkia kaks... tai ainakin näyttää toi esikoiselle. Kiitti, aamun parhaat tyrskähdykset!

   Poista
  2. Jos kanille ei kelpaa sen voi laittaa pullon päälle. Hoh.

   Poista
  3. Jollei kani kerkeä syödä sitä!

   Poista
 4. Tänään on ollut kieltämättä hyvä keli ulkoiluun, muutama aste plussan puolella mutta silti kuivaa ja se on hyvä asia koska Aljohia ei tarvitse pestä joka lenkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keli oli mukava, samoin näyttää meillä päin ainakin olevan myös tänään!

   Mukavaa viikkoa Jurttaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana