Sivut

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Eläimellistä menoa

Eilen ei ollut hyvä päivä. Aamua piristi kuopus, joka selitti minulle, että: "Puput ovat kovia laulamaan. Ne laulavat korkealta. Varsinkin silloin kun joku peto sieppaa ne." Tätä seurasi jatsahtava pu-pup-pup-(piduu) -esitys. Kun hain hänet iltapäiväkerhosta, oli työn alla sarjakuva nimeltä (Huono) päivä vir(k)amiehen elämässä. Kuinka sattuikaan! Tuon sarjakuvan sankarille kävi ensin köpelösti,kun myöhästyi (viisi minuuttia) töistä. Sai siitä hyvästä potkut... Jatko-osassa kuitekin taisi saada työpaikkansa takaisin ja jonkin ansiomerkinkin. En taaskaan ihan pysynyt kärryillä.

Ennen kuopuksen noutoa kävin kanalassa munanhakureissulla. Tai on ne poimittu kennoihin valmiiksi, mutta kuitenkin. Kesän ulkosalla juoksennelleet lintuset olivat päätyneet sisätiloihin ja oli varsin hupaisaa, kun mennen tullen huomasin parin väijyvän minua ja autoani ikkunasta. Iltaa piristi leivontatuokio kuopuksen kanssa. Eikös vaan ole aika söpöjä pöllöleivoksia?
No sanottakoon nyt sekin eläimellinen asia, että kunnan yt-neuvottelut vituttavat kuin pientä oravaa. Tänään on kriisisäästöpalaveri sivistystoimen puolella. Eilen toimialamme sisällä kokoonnumme ja mietimme mistä vielä säästöjä voisi repiä. Ei s**tana mistään jos ulkoinen käyttötalous kaikkine kirja- materiaali- ja järjestelmäkuluineen on 47 000€. Palkat on kunnan matalimmat ehkä siivoojia lukuunottamatta ja niistäkin minä tahkoan kunnalle säästöä oman osuuteni tällä osa-aikaisuudella. Kunnanjohtaja toivoi yt-infossa, että kukaan ei pelkäisi eikä ahdistuisi liikaa. Tiedättekö, minua sekä pelottaa että ahdistaa. Jos mennään siihen, että henkilöstökuluja leikataan kauttaaltaan juustohöylällä se vaadittavat 4%, on kyllä vitsit vähissä. Nytkin tuskin tulemme toimeen, saati sitten. Mutta ainakaan minä en saane potkuja myöhästymisen taikka muunkaan syyn vuoksi.

Loppuun on vielä pakko jakaa piristykseksi tämä uutinen Merikarhuista, jotka käyttävät pingviinejä "seksileluinaan". Kerrankin kommenttiketjua myöten hihityttävä juttu. Paitsi siis tietenkin pingviinien kannalta.


***

Syrjintä. Arvaatte varmaan, mihin syrjintään minä aion puuttua. Huomenna lakivaliokunta käsittelee kantaansa tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Ensi viikolla päästään keskustelemaan lakialoitteesta täysistunnossa (toivottavasti avioitumista vaikkapa koiran kanssa ei tällä kertaa nosteta esiin) ja eduskunnan päätöskin pitäisi äänestyksen jälkeen selvitä jo tulevalla viikolla. Elämme mielenkiintoisia aikoja.


Montako eläintä bongasit?

16 kommenttia:

 1. Nuo säästötoimijutut korpeaa niin maan pirskatisti! Eikä mulla ole edes henkilökohtaista syytä siihen, niinkuin sulla. Eilen juuri kihisin kiukusta, kun kaupungin, jolla otsikoissa menee huonosti ja jolla ei ole esim kuulemma varaa korjata homekouluja jne, palkkalistoilla oleva kaverini kertoi kuinka heille rakennettiin uudet työtilat. On poreammeet, saunaosastot, merkkiverhot jne jne... Jepsis. Maallikkona kysyn vaan, miten nämä kuuluvat heidän töihinsä? Millä perusteella lapset käyvät koulua parakissa, ja toiset saavat poreammeita?

  Merikarhujuttu hihitytti muakin, samoin Metsuriseksuaali-juttu :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olis metsuriseksuaali merikarhu?!? hmmm...

   Mä ymmärrän säästötarpeen periaatteellisella tasolla ja ihan käytännössäkin, mutta lyhytnäköisiä ja tolloja päätöksiä en. Vaikka sitä, että lapsia laitetaan huonokuntoisiin tiloihin opiskelemaan kun "ei oo varaa rakentaa terveitä". Tai että veroprosenttia ei voi korottaa mutta palkkoja kuitenkin voisi laskea. Eikö silloin kunnan koura käy kapea-alaisesti vain työntekijöiden, ei kuntalaisten taskussa?

   Poista
 2. Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat käyttävät argumenttina mm. sitä, että se ei ole "luonnollista", että yhdessä on samaa sukupuolta olevat. Ja vasta-argumenttina on esitetty, että kyllä luonnossakin on homoseksuaalisuutta.
  Nythän merikarhujen ja pingviinien ihan luonnossa luonnollisesti tapahtuva lajienvälinen seksuaalisuus (jos kohta ei aivan vapaaehtoinen toisen osapuolen kannalta) muuttaa myös sen koiran kanssa naimisiinmenon "luonnolliseksi". Luonnosta kun otetaan mallia, niin isäpuoletkin voi hankkiutua eroon edellisen johtajauroksen siittämistä jälkeläisistä, ja jotkut linnut muuraavat pesäkolon umpeen niin, että toinen emo jää sinne hautomaan, ja on vain pieni reikä ruokkimista varten. Sepä oliskin mustasukkaisille miehille mieluinen tapa. Mutta onneksi sentään meillä ei noudateta "luonnonlakeja" eikä niitä kaikkia raamatunlakejakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi ei. Voi pingviiniraukkaa, sanon minä.

   Saa nähdä millaisia argumentteja tällä kertaa käytetään. Pitäis melkein kuulla ihan livenä!

   Poista
 3. No jopas oli uutinen merikarhuista ja pingviineistä.
  Tuo säästövelvoite on kyllä ihan mieletön, meillä juuri iso pomo kirjoitteli blogissaan, että muutaman vuoden sisällä tältä alalta pitäisi vähentää n. 200 virkaa. Toivottavasti oma virka on vielä senkin jälkeen tallella. Näin meille on vielä lupailtu, koska olemme hallintovirasto ja työmäärämme vain lisääntyy. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Siirryin yksityiseltä valtiolle sillä mielellä, että nyt on työpaikka ainakin turvassa ja heti alkoi isoimmat säästöt ikinä valtion sektorilla. No, luultavasti olen haluttu vielä yksityiselläkin puolella, jos virkani joskus lakkautetaan.....
  Eilisellä maakuntamatkailukierroksella Jokioinen-Helsinki hajosi sitten toisen kaksosen auto. Onneksi sedällään oli auto lainattavaksi ja isän kaverille saatiin vietyä oma auto odottamaan korjausarviota. Tosin uhka on isommasta ongelmasta, joten ei tiedä mitä sekin tuo tullessaan. Kyllä harmitti eilen illalla meitä molempia kuin pientä oravaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto syö kauheasti rahaa, varsinkin jos se on yhtään vanhempi. Mä toivon, että autonvaihdon myötä - jota edelleenkin maksan ja lyhennän - noi ennalta-arvaamattomat kulut vähän vähenis.

   Toivottavasti leikkuri ei käy teilläpäin. Mulle on tänään kirkastunut, että jos pientä palkkaani leikataan, on mun pakko vaihtaa takaisin kokopäiväiseksi. Eihän siitä kroppa tykkää, mutta en voi muutakaan. Ens syksynä kun tippuu vielä lapsilisästäkin puolet pois.

   Aurinkoista viikkoa kaikesta huolimatta!

   Poista
 4. Kai toi merikarhujenkin seksuaalisuuden muutoskin johtuu vesistöihin valuvista e-pillerijäämistä, niin kuin sekin, että monien eläinlajien hedelmällisyys laskee, kun urokset saa liikaa estrogeeniä niistä jäämistä. Not good... Nimim. itsekin käytän niitä pillereitä, mutta pahasta ympäristöongelmasta on kyse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, en tullut itse ajatelleeksikaan, vaikka tuo hormooniasia on kyllä tuttu luontoliiton hommista. Voi pingviiniparat ;-)

   Poista
 5. Jokohan näit tämän uutisen? Aivan uskomatonta 'argumentointia'. Ja merkiarhujen kommentoinnille repesin minäkin :D

  https://www.radiohelsinki.fi/podcast/34697/?P%C3%A4ivi+R%C3%A4s%C3%A4nen%3A+%22Tasa-arvoinen+avioliittolaki+olisi+YK%3An+ihmisoikeusjulistuksen+vastainen%22

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut tuota nähnyt/kuullut... hmmm, ehkä vuonna 1948 julistettiin yhtä sun toista. Sen jälkeen on kuitenkin mm. ymmärretty, että homous ei ole sairaus, kehitysvammaisuus ei ole este täysipäiselle elämälle jne. Voi Päivi, voi Päivi, tervetulao 2000 luvulle.

   Poista
 6. Siis teittekö te ITSE noi IHANAT PÖLLÖLEIVOKSET??? Ettekä kutsuneet mua iltateelle, nyyh. Noh, ensi kerralla sitten. Tai lähetätte maistiaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis enhän mä muuten, mutta ne ois auttanu tähän nuhaan......

   Poista
  2. Jos yhtään lohduttaa, niin mä ajattelin sua kyllä noita tehdessä! Ikävästi vaan olisivat liiskaantuneet postissa ;-)

   Poista
  3. Kiitos <3 Kyllähän mä sen arvasin:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana