Sivut

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Robin Hood?

Päivitystä niihin etukäteen hihkuttuihin hurraa-huutoihin...

Olen jatkanut ihmiskokeita töissä ja tällä hetkellä olen vähän ymmälläni. Viime viikon tiistaina napsautin ilmanpuhdistimen pois päältä ja odottelin josko oireet palaavat. Eivät palanneet, ainakaan kovin pahoina seuraavina päivinä. Kolmen päivän viikonlopun, jonka aikana kroppa lepää ja puhdistuu, jälkeen tein vain kolmen tunnin työpäivän maanantaina. Ei vieläkään mitään. Tiistaina sain oireita mutta vasta käytyäni työhuoneellani, jossa olen oireillut pahiten ja jota olen näiden testieni aikana koittanut tyystin vältellä. Nyt olin siellä 5 minuuttia ja voin huonosti. Olo parani kun palasin tiskiin ja takahuoneeseen. Tänään tunnustelen vielä itseäni ja laitan sitten pöhöttimen taas päälle. Saa nähdä miten torstain iltavuoro menee. Hirvittävän turhauttavaa, kun ei ole sellaista selkeää korrelaatiota josta voisi varmaksi päätellä jotain/mitään. Niin, ja lomakin tulossa (voi harmi...heh) joten kokeeni keskeytyvät. Koska vielä on kuitenkin ainakin raahattava vekotin työhuoneelleni ja katsottava pystyisinkö sen avulla palaamaan sinne aika ajoin. Jotkut työt kun kuitenkin olisi hyvä saada tehdä omassa rauhassa.

***
Kuopuksella oli ollut mainio leiripäivä. Palokunta kävi paikalla kertomassa ja näyttämässä yhtä sun toista. Nyt jännätään, mikä on "pikkupalokunnan" ikäraja, syksyllä kun värvättään taas uusia innokkaita. Siinäpä oiva harrastus! Esikoiselta tulee edelleen viekottelevia viestejä: "Sacherkakkua tarjolla" tai "tuoreita fetakolmioita saatavana". Nyt se poika ainakin saa leipoa kyllikseen. Maanantaina oli tehnyt sen sacherkakun ja tiistaita varten valmiiksi ison lehti- tai voitaikinan suolaisiin pasteijoihin ja korvapuustitkin jääkaappiin, että heti aamulla oli ollut sitten paistaa ja tarjota tuoretta pullaa. Eilen hän oli tunnin yksinään tiskissä kun omistaja oli fysikaalisessa. Hyvin siis poikaan luotetaan! (Taitaa vastaanotto kuitenkin olla samassa talossa, joten jos hätä olisi tullut, olisi voinut käväistä kysymässä neuvoa.) Ilta meni kotona rauhaisissa merkeissä.

***

Muutama surullinen hakusana, jolla Majaan on tultu:


homeremontti epäonnistui

aivosumusta eroon


Kumpaankaan minulta ei löydy apua, mutta sympatiaa kylläkin. Liian moni homeremontti tosiaan epäonnistuu, taikka sitten ihmiset ovat jo niin altistuneet, että pienetkin pitoisuudet aiheuttavat oireita. Myös vanhat huonekalut voivat remontin jälkeen saada oirehtimaan. Ja sitä aivosumua. Se on viheliäinen olotila, jota on hyvin vaikea ulkopuoliselle kuvata. Täällä kuitenkin koitin, ja aivosumu on yksi niistä hakusanoista jotka toistuvat aika ajoin.

20 kommenttia:

 1. Aivosumu on tuttua masennuksestakin... tai sitten lääkkeiden sivuoireena. Hyvän nimen keksineet sille :) Ja multa on haettu lapsen hautakiveä :( oikein kahdella eri hakusanayhdistelmällä.

  Tuleekos siitä pojasta leipuri tai kondiittori?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mäkin löysin viittauksia sekä kilpirauhasen vajaatoimitaan että myös masennukseen!

   Mä luulen, että se ensin lihottaa äitinsä ja sitten tää jää harrastukseksi. Mutta eihän sitä koskaan tiedä...

   Poista
 2. Wau tuota nuorukaisen kesäduunia! Hän saa toteuttaa itseään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin saa, ja ihan kaikki ei tällä konstin kerry mun lanteille. Eilen onnistuin pysymään poissa, mutta tänään taidan mennä taas kahville ;-P

   Poista
 3. Mä oon niin ylpeä sun pojasta!! Osaan olla, kun oma touhuaa liki samaa ja siitäkin mä meinaan ihan haljeta! ♥
  Hienoahan se on, että oireita on ollut vähemmän, mutta tosiaan kovin selkeäähän se olisi, kun voisit sanoa tarkalleen ihmiskokeiden tuloksia.
  Kesäpäivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kaunista päivää sinnekin. Nyt paistaa aurinko ja on mainio päivä tulossa.
   Siellä se tosiaan leipoo ja mä taidan mennä tänään maistamaan fetakolmioita. Kuopus saa valita mitä se haluaa.

   Ollaan ylpeitä lapsistamme!

   Poista
 4. Uskallatko olla omena pään päällä edessä kun robin hood ampuu sen halki? ;]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en uskalla olla lähimaillakaan ;-) Ja Robin Hood on opetettu, ettei saa edes jännittää jousta jos joku ihminen on edessäpäin.

   Poista
 5. Eiku se olikin se toinen jantteri joka omenia ampuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin muuten kans veikannut Robinia mutta olikse Wilhelm Tell?

   Poista
  2. Joo, mr Tell! Ropsukka pomppii sherwoodissa trikoot jalassa, viltsu taitaa kiitää sveitsissä vaiko itävaltako oli se.

   Poista
  3. Tai sitten ne on jo molemmat kuolleet vanhuuteen?!?

   Poista
  4. Tai sit ne on syönyt jännäsieniä ja elää ikuisesti! Nytkin jossain puussa vertailee jousiaan ja manaa kun nykyisin ei mikään enää kestä. Huomenna illalla paariin kattoon futiksen ämmänkisoja.

   Poista
  5. Tai sit ropsukka saanut sukupuolitaudin ja on nyt antipioottikuurilla kotisohvalla juomassa papan tekemää viinimarjamehua. Viltsu katselemassa kuinka omput kasvaa ja tekstiviestittää ropsukalle että kantsisko suojautua.

   Poista
  6. Sä oot ihan hassu!

   Wilhelm Tell tietysti on syönyt myrkytetyn omenan ja Robin Hoodille kävi huonosti kun se viihtyi epämääräisillä kulmilla ;-)

   Poista
 6. Hyvä jos ilmanpuhdistin auttaa, vaikkei se poistakaan ongelman syytä. Sanotaan, ettei kaikkea voi saada, mutta jos nyt kuitenkin toivotaan sinne työpaikallesi remonttia tai jotain. *peukalo pystyssä*

  Robin Hood, lapsuuteni idoli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robin Hood on mahtihyvis! <3

   Toivotaan parasta, vaikka vähän ymmälläkni nyt olenkin. Remonttia olen lakannut toivomasta (ts. vastahan sellainen 8v sitten tehtiin ja ilmastointilaiteremppa vuosi sitten...) mutta mennäänn näillä ja toivotaan tosiaan parasta.

   Poista
 7. Sacherkakku ja fetakolmiot sekoitti taas ajatukset :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana