Sivut

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Perinteistä juhannuspuuhaa

Tämä lokoisa elo ja olo sekä lomailu sen kun vaan jatkuu. Eilen saimme kahvivieraaksi ystävän tyttären ja sovimme hänen kanssaan "mökkivuoroista". Toisin sanoen nyt kun ystävä on omalla kotiseudullaan lapsuuden perheensä kanssa viettämässä juhannusta, heidän mökkinsä tässä ihan lähellä - 20 minuuttia autolla - on meidän ja hänen lastensa käytettävissä. Kaikki aikuiset lapset olivat omissa riennoissaan, joten mökki jäi meille. Päätimme esikoisen kanssa pakata kimpsut ja kampsut ja käväistä siellä saunomassa. Otimme myös päivällistarpeet mukaan. Työnjako oli hyvin selkeä: minä laitoin ruokaa ja esikoinen kantoi vedet ja lämmitti saunan.

Minä pistin kesäkeittiölle tulet ja perunat kiehumaan. Sytytin takan mökissä myös, sen verran kolea oli ilma (8 astetta, vesi oli 15 asteista). Esikoinen kävi peräti uimassa saunasta, minä tyydyin vain vilvottelemaan.  On se puusauna vaan niin eri juttu kun rivariasuntomme pienenpieni sähkösauna. Saunan jälkeen grillasimme maissit ja nautimme kypsyneet uudet perunat. Jälkiruoaksi paistoimme mökin takassa vaahtokarkkeja ja lämmittelimme hetken ennen kotiinlähtöä. Kotimatkalla näimme juhannuskokonkin. Kotikylänraitti oli kyllä mennessä ja tullessa ennätyksellisen hiljainen. Ilta kotosalla menikin sitten taas jalkapallon ja lueskelun merkeissä. Minä niin nautin tämän nuoren miehen seurasta (vaikka hän kyllä sitten linnoittautui tietokoneen ääreen kun pääsimme kotiin).
Tämä mökki on minulle sellainen rauhansatama, että olen ikionnellinen ja kiitollinen, kun saan siellä vierailla ystävän kanssa ja välillä käyttää ihan näin omankin porukan kesken. Tänään vien esikoisen junalle, hän lähtee äitini luo. Minä luulen, että palaan samaiselle mökille ihan itsekseni ja jään peräti yöksi. Pakkaan mukaan lukemista, eiliseltä jääneistä perunoista tehdyn perunasalaatin, vähän juomaa ja aamupalatarpeet. Olen ihan omien ajatusteni kanssa. Tervetullut irtiotto. Toden totta!

10 kommenttia:

 1. Ihana paikka! Ota kaikki irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, jotenkin niin tunnelmallinen ja ihana. Nauti säkin juhannupäivän rauhasta!

   Poista
  2. Tulin uudestaankin katteleen... kun tontti on semmonen kuivan kangasmetsän tapainen, silti vesi vieressä. Oliko öttiäisiä?
   Me ajeltiin tuossa lähikaupungissa, ja sen reunamilla oli kyllä liikennettä (ja isolla tiellä) mutta keskusta oli hiljainen.

   Poista
  3. Toi on uskomaton paikka - toisaan suopursut sun muut kunnon kangasmetsän elementit, mutta se on pieni niemi järven keskellä.

   Ötököitä ei ollut - musta tuntuu, että nää sikakylmät yöt on tappanut ne kaikki täältä. Nimittäin vähän aikaa sitten kyllä oli mutta ei enää.

   Me lyötiin eilen esikoisen kanssa vetoa montako ihmistä kylillä näkyy eikä niitä tosiaankaan ollut montaa. Eikä tänäänkään, kun olin liikkeellä.

   Poista
 2. Nautihan olostasi! Muista villasukat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat pitää ehdottomasti olla, ja villatakki. Ja takan lämpö ;-)

   Mukavaa juhannuspäivää sullekin!

   Poista
 3. Onpa viihtyisän näköinen torppa! Pidä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen paikka että mulla aina sielu lepää. Aion nauttia!

   Mainiota juhannuksenjatkoa teillekin!

   Poista
 4. Onpa kauniin tai oikeastaan täydellisen näköinen mökki ja piha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ON niin ihana paikka että oksat pois!

   Nauti säkin juhannuksesta.
   P.S. Mulla on ollut ongemia päästä kommentoimaan sun blogia - ei jostain syystä onnistu!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana