Sivut

lauantai 31. toukokuuta 2014

Kaksi yhden hinnalla

Toukokuun viimeinen päivä on käsillä. Ja myös kevätlukukauden. Molemmat pojat viettävät päättäjäisiä. Kuopuksen ensimmäinen kouluvuosi on ohi ja he menevät isänsä kanssa kevätjuhliin. Esikoisen osalta taas koko peruskoulu on saatu suoritettua. Minä menen ylpeänä seuraamaan todistusten jakoa. Kuopuksen kanssa juhlistimme viimeistä koulupäiväänsä jo keskiviikkona jäätelöllä, esikoinen puolestaan tuli silloin illalla kotiin Hesan luokkaretkeltä. Helatorstai oli sellaista leppoisaa olemista. Käväisimme kuopuksen kanssa paikallisella matkailutilalla kun siellä oli avoimet ovet. Vanhaan navettaan on saneerattu juhla- ja kokoustila sekä muutama huone majoittumista varten. Toinen meistä tarttui heti tilaisuuteen, kun emäntä kehui, että sängyt on ihanat ja pehmeät, kokeilkaapa vaikka.
Iltapäivällä kuopus lähti isälleen ja esikoinen kaverilleen käymään. Minä matalapaineen uuvuttamana nukuin pitkät päiväunet. Eilisen olin poikkeuksellisesti töissä koska kollegan lapsella oli päättäjäiset. Onnea sinne mäelle vielä kerran! Tänään on tarkoitus treffata torilla markkinoilla, minä saan kuopuksen kotiin ja isänsä näkee peruskoulun päättävän puvussaan. Luulen, että juhlistamme tätä päivää käymällä pizzalla ja sitten kotona kakkukahveilla. Ainakin äitini ja hänen miehensä on kutsuttu kylään. Ystävä, joka siis on esikoisen ensimmäinen opettaja, saattaa pistäytyä illalla jos ylioppilasjuhlilta ennättää. Esikoiselle tulee ehkä kaveri yökylään. Varsinainen loma meillä ei ala vielä kenelläkään. Esikoinen menee töihin kolmeksi viikoksi paikalliseen kahvioon. Kuopus viettää kaksi ensimmäistä viikkoa kesäleirillä niin, että tulee tietysti iltapäivällä kotiin. Ja minä teen töitä myös.

Kuopuksen isää puolestaan reissaa. Olemme säätäneet aikatauluja, periaatteita ja ensi syksyn raamiakin. Minä olen niin kovin allerginen sille, että joudun elämään toisen ihmisen elämää. Se oli yksi suuri syy eroomme ja edelleen kipuilen sitä näiden säätöjen yhteydessä. En meinaa kestää ollenkaan sitä oletusta, että toisen ihmisen työ on "arvokkaampaa ja tärkeämpää" kuin minun. Enkä varsinkaan sitä, että joustoa vaaditaan pelkästään minulta eikä vastavuoroisuutta ole nimeksikään. Asia on ikuisuusasia, josta en ikävä kyllä pääse eroon ennen kun kuopus on riittävän iso päättääkseen itse tai ollakseen yksin kotona. Onneksi kuitenkin kaikki muu pääsääntöisesti sujuu oikein mallikkaasti.


***

Kuopuksen kuolematon: "Voi kun ihminen vois synnyttää eläimiä. Sit vois lapsen mukana tulla myös lemmikki."

Se se vasta jännää olisi, eikö vaan naiset?!?
"Onneksi olkoon, teille on syntynyt terve tyttö ja ...hmm... märkä jänis!"

16 kommenttia:

 1. Voi kuopus! :-D Olen kerran nähnyt unta, jossa synnytin aivan tietyn määrän kissanpentuja... olin ollut sen tietyn määrän vuosia naimisissa (eroamassa). Uni jäi mieleen.
  Mukavaa viikonloppua sinne 'naapuriin'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unissa on kyllä toisinaan aika selkeää symboliikkaa!

   Kiitos, meillä on aika juhlavaa. Tai oli. Ja kohta jatkuu taas. Mainiota viikonloppua sinnekin, Mags.

   Poista
 2. :D Olisiko syntyneen vauva isä sen lemmikinkin isä? Oo, ihan isänsä korvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se ois, niin olisko epäkohteliasta sanoa mopsin pennusta että ihan isänsä näköinen? Tai ne korvat?

   Poista
 3. Ihana kuopus :D
  Ja kiitos mielikuvasta - minä täällä jo vetistelin kaikkien koulunsa päättävien fiksujen lasten puolesta (ei, en myönnä mitään mistään v...vuosista, just vaihdettiin tuulilasikin...) - saitte taas mut (meidät) nauramaan oikein sydämemme pohjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ihan pikkasen nauratti - näin kaksi synnytystä kokeneena ;-)

   Jooei, ei vaihdevuodet. Se on tää päivä, jotain on ilmassa. Täälläkin!

   Poista
 4. Mä laitan kyllä mun tän päivän mielentilavaihtelut (itkee..nauraa..itkee..nauraa) hyvinkin v-vuosien syyksi. En ole näin pehmonössö, en !

  Mä näen sieluni silmin Ilta-pulun lööpeissä: "Miss Suomelle vauva. Ja yllätysmarsu !" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätysvauva - joo, ja bonusmarsu.

   Täälläkin on jotain ilmassa. Jotain mikä panee vetistelemään. Mä repesin totaalisesti kun koulun bändi soitti ja lauloi Liisa A:n Kevään. Se vaan on Hesan vuosilta niiiin rakas ja koskettava, mulle. Nyyyh! Onneksi kokosin itseni ettei esikoisen tarvinut kummemmin hävetä.

   Poista
 5. Majoitustalo ihana vanhaikaista , erikoinen, kiva.. Mutta lapsillesi paljon onnea että pääsivät lomalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Nata koskaan tulet tännepäin, me varataan sulle huone tuolta. Jollet sitten halua olla meillä yötä!

   Poista
 6. Mie unohdin ottaa nenäliinan kevätjuhliin, mutta onneksi oli iso kaulus paidassa. Trööt! :)

  Se syntyvä vauva ei varmaan sitten olis allerginen ainakaan sille samaan aikaan syntyvälle lemmikille... tosin joku marsu ehtis kuolla ennenkuin lapsi kasvais siihen ikään, että se osais sen kans "telmiä".

  Se on hyvä, että osaat pitää puolesi tuossa joustoasiassa. Oli työ mikä hyvänsä (ydinfyysikko vs. napinpainaja) niin molemmin puolin pitää joustaa yhtä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, tällä innovaatiolla päästäis allergiaongelmistakin! Ei ihme, että kuopus sai stipendin luontoharrastuksesta.

   Hyvä jos pärjäsit kauluksen kanssa ;-) Mä opettelen pärjäämään näissä neuvotteluissa. Suhteemme aikana en pärjäännyt mutta nyt paremmin. Oppia ikä kaikki ;-)

   Poista
 7. Peruskoulun päättäjäisiä on täälläkin vietetty , onnea äidille ja lapsosille !

  VastaaPoista
 8. Isot Onnittelut esikoiselle! Ja spesiaali terveiset kuopukselle joka nyt ensimmäisen vuoden selvittänyt. Väkisin tilaisuuksissa liikuttuu, ei voi mitään :-)

  Sun ei toki tarvitse kestää mitään säätöjä joita yksipuolisesti asetetaan. Pidä puolesi.

  Se olisikin söpöä jos lemmikki lapsen mukana putkahtaisi. Meille olisi voinut sakurmannin penikoita tulla...Kuopuksen mielikuvitus on todella hieno, mitä hänestä vielä tuleekaan?!
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että koira ja lapsi samassa paketissa? ;-)

   Kiitos, kovin oli tunnepitoinen päivä, ihan molempien poikien vuoksi. Hyvin olivat selvittäneet omat urakkansa kumpainenkin.

   Säätäminen jatkuu, mutta tiedän, että minun ei tarvitse yksipuolisia päätöksiä sietää. Sen kun vielä saisi sivistyneesti iskostettua toisenkin osapuolen päähän.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana