Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Vielä kolmas sunnuntai

Päivät ovat suloisesti sekaisin. Jo lauantaina oli sunnuntaifiilis, eilisestä puhumattakaan. Ja tänään on taatusti myös. Siitäkin tietää, että on pääsiäinen mennyt juuri niin kuin pitikin, rauhallisesti ja rennosti. Esikoinen ruinasi vielä yhden lisäyön kaverillaan sillä verukkeella, että tuli kuitenkin lauantaiksi kotiin ja lähti sitten illalla takaisin. Koska keli oli mitä mainioin eikä keittiöhommat houkuttaneet, ajelimme grillille ja söimme ulkona. Kirjaimellisesti. Jälkiruoaksi otimme kevään ensimmäiset jäätelöt. Mainiota! Kotiterassillakin tarkesi jo istuskella ja vähän heiluttelin haravaa.
Sunnuntaina saimme sitten esikoisen kotiin ja hänen oli tarkoitus leipoa vierasvaraksi banoffee-torttua. Veljeni oli kuitenkin sairastunut emmekä saaneetkaan kahvivieraita. Minun rupesi silti tekemään makeaa mieli ja väänsin leivoin tortun itse. Ulkona viihdyimme edelleen, ilmassa on jo häivähdys siitä ajasta, kun asustelemme terassilla ja nautimme ateriatkin siellä. Tuulettomalla terassilla tarkeni aika pienissä vaatteissa. Järvelläkin piti käydä katsomassa ja niinhän jäät olivat lähteneet ja selkä aivan avoin, ainakin meidän kohdallamme. Tänään pitää katsastaa kauppamatkalla mikä on tilanne kylillä. Paluumatkalla poimimme kimpun leskenlehtiä ja bongasimme sitruunaperhosen. Illalla käväisi vielä ystävä auttamassa tortun kanssa ja naapurikin pistäytyi  ex tempore terassilla. Sillekin syötin banoffeeta ja kaikille kelpasi. Vaikka ei ollut leipurimestarin tekemää.


Muuten olisi ollut oikeinkin mainiot vapaat, mutta olkapää vaivaa yhä. Ei se onneksi enää ole lainkaan niin paha kuin aluksi ja saan sentään nukuttua, vaikkakin katkonaisesti. Särky on sellaista hermosärkytyypistä, joka ei taltu makuuasennossa oikein millään. Joku hermo siellä on pinteessä ja toivoin, että saan fysioterapeutilta jumppaohjeita sen vapauttamiseksi. Aika on jo varattuna. Lauantaiaamuna heräsin silmä kipeänä - se oli tulehtunut ja turvonnut - ja voi hitsi miten noin pieni vaiva voi saada olon kurjaksi. Sunnuntaina ei tehnyt mieli katsoa ketään silmiin. Onneksi nämä ruukaavat parantua nopeasti.

Ja onneksi oli hyvää luettavaa. Synkistä teemoista huolimatta olen tykännyt molemmista Victoria Hislopin kirjoista tosi paljon, sekä esikoisteoksesta, Saaresta, että tästä toisesta, joka on siis juuri nyt luettavana, Elämänlangasta myös. Kreikkakaipuu iskee, ei voi mitään!

8 kommenttia:

 1. Joskus kyllä täytyy tehdä tuota banoffeeta... voiskohan osan kermavaahdosta korvata jollain tuorejuustolla tms...?

  Mukavan kuuloinen pääsiäinen sulla ollut. Eilen oli hirmuisesti perhosia liikkeellä, ja kaikenmoisia surriaisia ja pörriäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin surisi ja pörisi hurjasti!

   Banoffee on ihan sikahelppo, kun vaan tekee keksipohjan ja latoo muut aineet päällekäin. Kondensoitua maitoa en koskaan keittele vaan ostan valmiina. Mä en ehkä laittaisi kerman sekaan muuta, koska toi komeus on muutenkin aika ..kröhöm... raskas. Kerma ja banaani tekee siitä raikkaamman. Mutta jos kermavaahtoa laittais vaan nimeks?

   Poista
  2. Niinno just se kauhea kerman määrä kauhistutti, olisin keventäny sitä... ja ajattelin esikoista, kun se ei diggaa tavallisesta kermavaahdosta kovinkaan paljon. Säilykettä sen olla pitäs.

   Poista
  3. Ok! Ehkä sä kehittelet jonkun oman version ja esittelet sen meille sitten?

   Poista
 2. Ärh. Kaikki tekevät banoffeeta siihen malliin ettei sen näkemiseltä voi välttyä joten mun on ruinattava eukolta josko se tekis mulle sitä. On meinaten sen näköinen että sen on pakko olla hyvää ja ohjeet varmaan löytyy netistä?

  Hienoa että sun pääsiäinen on mennyt hyvin ja toivon että sekä sun olkapää että silmäs paranisivat pian.
  Hyvää ja nautinnollista maanantaita - ne on luvannut tälle päivälle +17 asteen keliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banoffee on oikeasti ihan hirmu helppo, joten eiköhän se vaimokulta sen sulle tee kun kauniisti pyydät. Koita vaan etsiä sille valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (karamellisoitu taitaa lukea purkissa tai lämpökäsitelty) silloin säästyy iso vaiva ja tarvii vaan pinota ainekset.

   Ohjeita löytyy pilvin pimein, me tehtiin suunnilleen tällä ohjeella
   http://www.hellapoliisi.fi/piirakat/makeat-piirakat/1852-banoffee-paivitetty

   Mukavaa maanantaita sinnekin, vaikka tuntuu kyllä ihan sunnuntailta, taas!

   Poista
  2. No tämä versio sisälsi sitä kermaa tasan puolet vähemmän, mitähän ne ohjeet oikein oli, joita aiemmin kattelin...

   Poista
  3. Mä vaahdotin kaksi desiä kermaa ja sitä jäi ylikin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana