Sivut


keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Älä tipu tipu...

...prkle!

Idea oli ihan hulvattoman hyvä, mutta toteutus ei ihan. Miksei meidän kötöstykset koskaan näytä siltä kuin alkuperäiset? Tipuilta irtosi päitä, päät ja peput liimautuivat sormiin kiinni. Jalat eivät meinanneen liimautua alustaan ja lukemattomia muita vastoinkäymisiä. No, lopputulos kelpaa silti meille.


Ylhäällä ylijäämätiput pääsivät hiihtohissiin
alhaalla pelkkiä päättömiä ka...tipuja.



Kohta se pääsiäinenkin ihan oikeasti kolkuttaa ovella. Kuopus käy jo tänään isällään ja pääsiäisen on sitten kotona. Esikoinen puolestaan suunnitteli menevänsä ystävän luokse, joten me olemme ainakin jonkun päivän ihan kahdestaan hassun pienen pojan kanssa, joka laittaa linssittömät kehykset nenälle ja leikkii Harry Potteria. Kohta aloitetaan muuten jo Azkabanin vankeja, Salaisuuksien kammio saatiin loppuun eilen. Siinähän se pääsiäinen meneekin, taikuutta harrastaessa. Niin, ja välillä se laskee lasit nenälle ja leikkii Clark Kentiä. Laserkatse porautuu kohteeseensa melkoisella intensiteetillä.

Raporttia luvassa, mikäli käsi kestää.

34 kommenttia:

  1. On se hurmaava kranssi!
    (Huomasitko, että pääsiäisen aikaan tulee nää Potter-elokuvat, tais olla subilta...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos...

      Mä katoin esikoisen kanssa ekan leffana ja se oli musta niin pelottava etten uskalla muita edes harkita ;-)

      Poista
    2. No samaa kyllä mietin - kirjaa lukiessa ja kuunnellessa oma mielikuvitus ei keksi aivan kaikkia niitä elokuvien tehosteita ;-)

      Poista
    3. Noissahan on ikäraja tosiaan sellainen, että kuopuksen kanssa ei millään voitaisikaan kattoa. Mutta en mä uskalla yksinkään ;-)

      Poista
  2. Mie olen tässä jo vähän odotellukin sitä tejän tipukranssin kuvaa, meinasin jo kysellä... ihan oikean näköinenhän se on! Päättömiä tuskin olis huomannu siellä joukossa :)

    Molemmilla lapsilla on kans koulussa kirjanlukuhomma ja siitä esitelmän teko - esikoisella tällä kertaa "kaunokirjallisuutta Euroopan ulkopuolelta" (Cast-parivaljakon Merkitty) ja kuopus aikoo lukea Onnelia ja Annelia. Esikoinen on iloinen, kun löysi hyvän kirjan, eikä mitää pakkopullaa niinku se edellinen. Kerroin sille, että ite jouduin koulussa lukemaan Seitsemän veljestä, ja se osoittautuikin hyväksi kirjaksi, vaikka käytetty kieli oli niin erilaista nykyiseen verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin inspraatio vasta eilen...

      Se on muuten iso juttu toi, että lukeminen tuntuu mielekkäältä. Koitan työssäni toitottaa sitä, että älkää kattoko mitä muut lukee vaan valitkaa sellanen mikä itseä kiinnostaa. Ja sama opettajille: sama mitä luetaan kunhan luetaan. joten olisi hyvä välillä antaa itsekin valita lukemisensa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Taika, kaukaa se näyttää ihan söpöltä.

      Poista
  4. Hiihtohissitirpat! Hieno idea, suksetkin niillä. Missä sauvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin hakemassa eilen meidän pikkutipulle maatalouskaupasta kasvavan kanan ruokaa. Pienirakeisemaa kuin mitä aikuiset kanat syö.

      Poista
    2. Mä en ymmärrä mihin kommentista osa katoaa! Pööh.

      Poista
    3. No tylsää, toivottavasti lakkaa katoamasta, mä haluan lukea kaikki!

      Pitäiskö mun askarrella noille hiihtohissitipuille tulitukuista sauvat? Ja kypärät - kypärät pitää ehdottomasti olla! Hmmm... Noi hiihtohissitiput oli yllätys yllätys kuopuksen idea!

      Poista
    4. Mun mobiililaite syö kommenteista osan välillä. En tajua miksi. Mut kännykällä on paljon kätevämpää nörtteillä kuin avata tämä rahjuke tietokone.

      Poista
    5. Sun täytyy syöttää sille jotain muuta, ehkä se sitten lopettaa?

      Poista
  5. Hieno kranssi! :)

    Joskus kun olen jotakin liimannut niin tuttu tunne on, että liima tarttuu sormiin ja liimaiset sormet siihen liimattavaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kuumaliimapistoolia ja nyt mä ymärrän miksi ;-)

      Poista
    2. Mä olen kerran käyttänyt kuumaliimapistoolia - kätevä laite. :)

      Poista
    3. Se taatusti on! Sen verran vähän tulee askarreltua ,että sen hankkiminen ei ole perusteltua ;-)

      Poista
  6. Ihana tipukranssi!
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  7. Kiva kranssihan siitä tuli, kukaan ei tiedä niistä perkeleistä, jollet kerro :)
    Ma katsoin kanssa, että Pottereita tulisi neljänä iltana, mutta sitten mietin, etten halua kirjan jättämää mielikuvaa. Koska kirja on miltei aina Paaaaljon parempi. En siis avaa telkkaria niiden(kään) takia.
    Viettäkää mukavaa ja munarikasta! Vaikka kai me tässä nyt vielä "nähdään"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munarikkaasta en tiedä, mutta muuten oikein mainiota pääsiäistä - ja tietty sinnekin!

      On toi kauempaa katsottuna ihan ok, ja tosiaan ei niistä vastoinkäymisistä tarvi kertoa. Jollei "tipunkarvaiset" kynnenaluset paljasta ;-)

      Poista
  8. Hieno kranssi! Meillä tiput on yleensä tuikattuina kaktuksiin.

    Te edistätte hiukan HPssa :) Mä just pohdin, et pitäs vissiin katsoa leffat taas uudestaan. Varsinkin kakkosen vois katsoa useampaan kertaan.. *Lucius* (olenko kertonut, että yritin saada pienimmän yhdeksi nimeksi Luciusta, mut mies kielsi ehdottomasti :/ Kummallinen.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outo mies! Olenhan kertonut, että yhden ystäväni kaksosten toiset nimet ovat Luke Ja Leia. Siinä tapauksessa ei ollut miestä sanomassa vastaan ;-)

      Luulen, että pääsiäisenä luetaan ihan hulluna, varsinkin, jos ollaan kahden!

      Poista
    2. Minäkin luen pääsiäisenä hulluna, mutta tenttikirjoja :/ Leffoja voisin kyllä katsoa..

      Poista
    3. Kääks, ei kuulosta yhtään niin mukavalta!

      Meillä se Azkabanin vanki ja mulla itelläni Vidtoria Hislopin Elämänlanka. Saman kirjoittajan Saaresta tykkäsin kovasti ja tämäkin vaikuttaa lupaavalta. Kreikkaan tekis mieli ;-)

      Poista
    4. Luke ja Leia!!?? :) No jos ilman miestä tekee kaksoset ja hoitelee ne, niin saa kyllä sillon luvan laittaa millaset nimet haluaa. Vaikka Soini ja Veini. Hilppa ja Hemmo. Sisko ja Veli. Sylvi ja Alvi. Pasi ja Anssi. Asko ja Isko. Salli ja Silvo. Urmas ja Armas.

      Mun syntymäkylällä oli kaksoset Satu ja Taru.

      Poista
    5. Ne on (onneks ?) vaan toiset nimet ;-)

      Ja joo, hoiti se ne itse ja pysyi jopa järjissään. Kovasti me sitä koitettiin auttaa mutta aikamoistahan se oli!

      Poista
    6. Tiedän tapaukset, joiden nimet oli URVELI JA SAVELI !!! Oikeesti.... :-O

      Poista
    7. Olenhan maininnut tuntevani Irkkulin ja Orkkulin sukulaisnaisen? :D

      Poista
  9. Ihana tipukranssi, ja sitä ihailen, että löytyy energiaa :-) 10 pistettä ja papukaijamerkki! Itse olen just vain `selviytynyt` työmäärästä tänään. Jaa, teillä Harry Potter, meillä oli tänään *Ninja* kun meidän kuopus, 14 vuotias miehenköriläs halusi hauskuuttaa "äitimuoria" :-)) Jälkeläiset, ja niiden huumori: ihan parasta!
    Hyvää pääsiäistä!
    -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten huumori on kyllä ihan parasta. Ja tilannekomiikka, jota niiden kanssa tulee tasaisin väliajoin. Sun iso ninja on varmasti ollut melkoinen ;-)

      Kranssi on ihan kaunis kun kauempaa katsoo, ja vastoinkäymisistä huolimatta sitä oli kuva tehdä. Mulla kans oli eilen "selviytymispäivä" kuten tän päivän postauksesta voi lukea.

      Selviydytään vielä tästä työpäivästä ja sitten vietetään oikein rentouttava pääsiäinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana