Sivut


torstai 20. maaliskuuta 2014

Vappu ennen aikojaan

Ihana Kiki haastoi minut tekemään tällaisen. Kiitos, mielelläni!



1. Lempivärini sisustuksessa

Oranssi, tehostevärinä ruskean kanssa. Tykkään myös todella paljon tummasta puusta.


2. Suosikkini leivonnassa

Kaikki esikoisen herkut, parasta on vaikea valita. Sen sacherkakku on taivaallinen, porkkanakakku tervellinen - heh - ja banoffee vie paikatkin mennessään, slurps. Eilen se pyöräytti vierasvaraksi munkit. Vappua jo odotellaan...


Simaa rupesi tekemään mieli!



3. Viisi blogisuosikkiani

Tuossahan noita oikealla palkissa on pitkä rivi. Erilailla ihania, koskettavia, hauskoja, informatiivisiakin. Tykkään teistä!


4. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä

Lasketaanko Gary, Matt ja George Australian Master Chefistä? Jos sen pitää olla fiktiivinen, niin valitsen epäilemättä hurmaavan neurootikon, Ally McBealin.


5. Design-esine tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille

Ei varmasti juuri mikään. Hinnan takia. On myös paljon niitä, joita en esille laittaisi vaikka ilmaiseksi saisin. Löysin Kikin tuolille kaverin, jossa näyttäisi olevan toisessa "etujalassa" sininen Chifonet-rätti. Huokeat 790€. 





Yksi, jota en voisi edes harkita, vaikka kahvientusiasti olenkin, on Cupsolo-keitin. Ekominäni ei sulata sitä muoviroskan määrää, mitä tulee, kun joka ainoa kuppi on omassa kapselissaan. Ylihintaistakin se (siksi) on. Ja maidonvaahdotin puuttuu. Väri on kyllä hyvä...

Paulig Cupsolo Verus -kapselilaite punainen
Kuva täältä


***

Oli tarkoitus täyttää tämä tila jollakin kuopuksen kuolemattomalla, mutta eilen oli kaveri koko päivän kylässä enkä ehtinyt kuulla montaakaan juttua. Esikoinen sen sijaan onnistui purskauttamaan iltateet pihalle sekä minusta että kuopuksen kaverin äidistä, joka tuli poikaansa hakemaan ja istahti hetkeksi. Olimme alkuun koko porukalla munkkien kimpussa, mutta sitten lapset tekivät lähtöä leikkeihinsä. Sanoin, että saa mennä, kunhan pyyhkii sokerit käpälistä ja sanoo sen k-sanan. Esikoinen täräytti: kakka, ja nousi pöydästä. Sekunnin sadasosan ehdin miettiä, että pitäisikö ei-niin-tutun äidin edessä esittää parempaa ihmistä kuin oikeasti olenkaan, mutta mietteet katkesivat onneksi siihen, kun hän repesi railakkaaseen nauruun josta ei meinannut tulla loppua. Huono huumori, paras huumori.

22 kommenttia:

  1. Heh, noin olis meilläkin joku sanonut, jos olis penännyt "k-sanaa" :)
    Mistä tuollaisia kamalia tuoleja löytyy? Tosi "taidetta". Mua ahdistais kattoo tuollasta, joka näyttää siltä, niinku joku olis siihen jättäny likavaatteensa ennen saunaan menoa ja saunasta tultua istunu vettävaluvana niiden päällä.

    Mutta nuo munkit... mie en kestä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiki kirjoitti hyvin kans, että tuohonhan ei tarvi kuin pikaliimaa ja teinin levälleen jättämät vaatteet!

      Munkit oli aika maukkaita... ;-)

      Poista
  2. Oijoi, kiitos, nauru kelpaa ja tiedän kyllä minkä k-sanan mun nuoriso sanois pyydettäessä :-D Kiitoksen ne kyllä sanoo ihan muutenkin.
    Kävin Kikinkin jutut lukemassa, kikatellen. En josain syystä saa liitytyksi sinne lukijaksi, aina blogger pahoittelee...? Joten luen täältä sun kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina piristyin Kikin jutuista ;-)

      Kyllä mekin naurettiin teinille, ihan vedet silmissä kunhan ensin nolostukseltani aloitin...

      Poista
  3. Teininä mulla tahtoi olla huoneessani vaatteita siellä täällä ;) - tuoleillakin. ;) Nykyään ei enää samalla viisii. ;)

    Mä tykkään myös tumman puun väristä. :)

    Njam - ihania munkkeja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli myös aivan taivaallisen hyviä! Tänään tuunattiin niistä vielä berliininmunkkeja ;-)

      Poista
  4. Siskolla on Dolce Gusto -kahvinkeitin, ja saahan sillä nopeasti yhden kupillisen kahvia, mutta ne muovikapselitkin pitää käytön jälkeen ensin valuttaa omassa astiassaan ennen roskiinlaittoa, kun niistä valuva kahvitiiviste kastelee roskiksen. Tietäähän sen, miten siinä käy, jos on pieni reikä roskapussissa... sitäpaitsi niillä ei ole valikoimissaan kunnollista "skandinaaviseen makuun" paahdettua kahvia, kaikki on tummapaahtoisia. Joihinkin macchiatoihin tarvii käyttää kaksikin muovikapselia... kuusi euroa per kahdeksan kupillista. Ei oo ainakaan kovin halpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo halpaa ja se roskan määrä. Sit mua epäilyttää noiden maitokahvien sisältö. (kävin kurkkimassa tuoteselosteen ja olihan siellä vaikka mitä muutakin kuin kahvia: aromi, emulgointiaine, E466...) Ei kiitos!

      Poista
  5. Toi rättituoli on kyllä aika järkky. Joku voi sen kotiinsa ostaa ja pitää hienona, koska sehän on trendikästä! Hih...

    Mulla on nyt kova tohina päässä värien kanssa, kun mietin sisustusta...oranssikausi on menossa, mutta kun sohva on Sininen, äh!
    Nopeasti tapahtuu. Eilen en vielä tiennyt asiasta Mitään ja tänään olen jo sopinut muuttavani! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kauhistus - sun pitää äkkiä päivittää blogisi ja kertoa mitä on tapahtunut!!! Onnea joka tapauksessa!

      Oranssi on aina hyvä valint ;-) mutta totta, sinisen kanssa vähän ongelmallinen. Jos olis rahaa, niin suosittelisin jotain Marimekon ihanan räikeää, jossa olis oranssin kanssa sinistä tyyliin tää

      https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/huhuli-puuvilla-066234-520

      tai tää

      https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/vatruska-kangas-065802-501

      Nam!

      Poista
    2. Sininen ja oranssi on vastavärit, ja sopii hyvin yhteen kun kohtuullisesti annostelee :) Mejänkin sohvalla on oranssi ja turkoosinsininen tyyny sulassa sovussa. Ja oranssi sekä vaaleansininen vilttikin. Eikun se oranssi onkin koiran kopassa nyt, on keltainen ja sininen sohvalla...

      Poista
    3. Totta puhut, Sanna. Sävyjen pitää vaan olla balanssissa!

      Poista
    4. Tää oli taas vaan äkkipäätös, joka osui kohdalle ja tuntui oikealle. Kuulemme pian lisää ;)
      Kääk, mitä metrihintoja. Mun näköisiä kyllä...pitää funtsia ja laskea ja ihmetellä ja ja....

      Poista
    5. Mä tiedän, ne on sikakalliita! Mulla on siitä huolimatta Marimekkoa paritkin verhot, kun oli paremmin rahaa, kun oltiin yhdessä kuopuksen isän kanssa.

      Pysyn kuulolla ;-)

      Poista
    6. Voi kuule.....vielä yhden aikaan yöllä mä tutkin Marimekon kankaita... Yksi nousi ylitse muiden, oih. Mä haluan ruskeaa Lappuliisaa!! ♥

      Poista
    7. I've created a monster!

      Lappuliisa on sikahieno. Ja varsinkin ruskealla pohjalla. Sulla on kyllä hyvä maku. ja kallis ;-)

      Poista
  6. Onpa halpa tuoli! Ja kaunis! :D Tahdon ainakin viis. Kestääköhän ne edes painoani, näyttää rimpulalta. Ally mäkpiili oli kiva sarja, vaikka tietyistä syistä(non-tv) löysin sen vasta vuosia ilmestymisen jälkeen alennusmyyntilaatikosta pari tuotantokautta tai jotain sellaista.

    Tutkailin joskus kaupassa noita kahvikapselien kilohintoja, yli 50 euroa kilolta ja joku oli reilusti yli 80€. Vieressä oli nescafen jotakin annospussilattea, joka seataan kuumaan veteen. Sekin oli toki tyyristä versus taviskahvi, mutta huomattavasti paljon halvempaa ja jätteettömämpää kuin nuo muovitörppöjutut. Mutta noissa kapselikeittimissä on sama taktiikka mitä mustesuihkutulostimissa, kapseleista ja täyttömustesäiliöistä revitään katteet vaikka itse laitteet ovat edukkaita.
    Muste-esimerkki tuli mieleen kun tilasin mv-lasertulostimeen värikasetin, joka kustantaa saman verran kuin uusi tulostin. Mutta toisaalta sillä tulostaa taas muutaman tuhat sivua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiki kirjoitti, että tuollaisen tuolin tekisi paljon halvemmalla kun ostaisi pikaliimaa ja askartelisi teinin huoneessa yhden. Olen samaa mieltä!

      Mä ostin joskus (kun vielä tein täyspäiväisenä töitä) ylihintaista kahvia ystävän kahvikaupasta mutta se on luomua, just siellä paikanpäällä mulle jauhettua ja juuri sellaiseksi kun mä sen tarvin. Sekään ei silti yllä lähellekään noita hintoja. Ja oli pakattu pussiin, ei tullut kaameasti muovijätettä. Mä en muuten kestä noita tuotteita, joissa uusi maksaa saman verran kun täyttö tai jonkun osan vaihto. Grrr!

      Niin, ja kiva kun oot palannut takaisin!

      Poista
  7. Esikoiselle 10 pistettä ja papukaijamerkki :-))
    -a

    VastaaPoista
  8. Kävin lukemassa kaikki edelliset väliin jääneet postaukset, mutten kommentoinut kun olen niin kipiä että tietsikka aika on kovin kortilla. Ja nyt sitten nauroin ensin tuolia ja sitten hyvin kasvatettua lasta niin, että piti pitää selästä kiinni ja hihittää puolella suulla :D Tämä oli justiinsa sitä mitä nyt tarvitsin :D Oli justiinsa niin nöyryyttävä suihkuhetki kun piti levittää haarat ja käskeä mies tähtäämään käsisuihkulla kohti tiedät kyllä mitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, paranemisia sulle! Ja ihanaa, jos sain ilahdutettua kipeää mieltäsi. Äh, miten mä sain tuonkin nyt kuulostamaan jotenkin omituiselta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana