Sivut


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Piirun verran parempaa

On tästä nettielämästä jotain hyötyäkin. Eilen sisuunnuin erään teistä kommentin ansiosta ja soitin vielä vakuutusyhtiöön, että onko OIKEASTI järkevää hankkia yhteensä 130€:n korjauslaskelmat. Tämän vakuutuskäsittelijän mielestä ei ollut, joten pääsemme huomattavasti helpommalla kuin alkuun näytti. Riittää, että lähetämme television huoltoon ja he korjaavat sen mikäli korjaus tulee halvemmaksi kuin uuden ostaminen. Muussa tapauksessa lähettävät vain sen maksullisen arvion. Tietokoneeseen tilaamme uuden näytönohjaimen, poika asentaa sen itse, ja vakuutusyhtiö saattaa korvata myös tämän asennustyön tuntitaksan mukaan. Johan lähti lyyti kirjoittamaan. Tottahan tässä maksellaan yhtä ja toista ennakkoon ja sitten toivotaan, ettei ihan kauhean paljon loppujen lopuksi jää omalle kontolle. Katsotaan.


Ennen paistamista


Muutenkin eilinen päivä oli hyvä päivä.
Hain aamulla töistä lisää luettavaa samalla kun vein pojat kouluun.
Luin eilisen postauksessa näkyvää Kwokin Käännökset -kirjan loppuun. Ihana tarina!
Nukuin kolmen tunnin päiväunet. Vähän on kroppa väsynyt, näemmä.
Join päiväkahvit ystävän kanssa mitä herkullisimman pullan kera.
Terassilla olisi jo melkein tarjennut.
Aurinko paistoi koko päivän ja lumet ovat sulaneet pihasta. Lämpötila huiteli +10ssä.
Illan touhusimme rauhassa esikoisen kanssa kotosalla, kuopushan lähti isälleen.

Leppoisaa!


***

Tässä meidän puput pienenä



kanin homeoireet on haku, jolla on päädytty Majaani. Suokaa anteeksi, tiedätte, että suhtaudun vakavasti melkein kaikkiin homeasioihin, mutta tämä pisti ihan vähän naurattamaan.

20 kommenttia:

  1. Kanin homeoireista tuli mieleen yks entinen työkaveri, joka oli tosi tarkka kaikesta ja kun se osti lapsensa iloksi kanin, se pyyhki sen pyllyn joka kerta, kun näki sen tekevän papanan... ja vielä ihan vakavalla naamalla kertoi siitä!

    Mutta hyvä, että käy vähän järkevämmin se asiointi sen vakuutusyhtiön kanssa. Kummallista, ettei niillä ole vakiintunutta normikäytäntöä, vaan se riippuu virkailijasta, mitä määräyksiä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jessus tuota kanin emäntää, repesin ihan täysin! Siinä on niin sanotusti daamilla kädet täynnä työtä, koska kanit papanoi ihan järjettömiä määriä (ja lukuisia lukuisia kertoja päivässä )!

      Mua vähän kiukuttaa tuo vakuutosyhtiön touhu - säännöt pitäisi olla kaikille samat ja jokaisen virkailijan soveltaa niitä samalla tavalla. Entä jos en olisikaan soittanut?

      Poista
  2. Missä korvien parit ?!? Kuvakulmahan sen tietty tekee. Söpöt puput, niitä ei kyllästy ihastelemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kaksi yksikorvaista kania!

      Ei vais, on ne siellä toisella puolella, muttta kun noi on niitä luppakorvakaneja, niin se toinen korva on lurpallaan. Miksi lie toinen tässä tapauksessa pystyssä?

      Poista
  3. Hyvä hyvä, niitä pieniä iloja. Niitä on nyt vaan pakko hakea, kun isoja ei ole. Meinaa väkisin vetää korvat lurpalleen.

    Sä olit mielessä tiiviisti eilen illalla. Olin kylän kirjastossa parin tunnin kurssilla ja kaveri -paha astmaatikko- tuli myös kokeilemaan, vaikka kokemuksensa mukaan saa oireita ko. talosta. Paikalla myös ex-kirjastontäti, joka kertoi talosa olevan homeongelmaa. Ilmastointia kohennettu ja jotain pientä yritetty, mutta.... Mua, joka en sen kummemmin ole ennen ainakaan reagoinut (siellä homeisessa ex-työpaikassakaan) yskitti kummallisesti koko parituntisen, sekä puhuessa ääni meni...omituista.

    Nautihan sinä nyt "lomasta", ota rauhallisesti. Toivotaan, ettei se paljon puhuttu takatalvi iske. Mä en ainakaan usko, ennenkuin näen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukut ja varpaat pystyssä että aurinkoisena jatkuu, tää piristää kummasti!

      Mä otan kyllä rauhallisesti, tänään hyppään ystävän kyytiin ja ajellaan lähikaupunkiin asioille. Saatetaanpa tilipäivän kunniaksi pistäytyä pizzallakin. Niitä pieniä iloja!

      Sä kirjoitit viimeksi siitä ex-työpaikastasi ja selvästi sulle jonkinnnäköinen altistus on jäänyt, kun huonoissa tiloissa tulee oireita. Noi on mullekin tyypillisiä oireita, ääni menee (osittain) hyvinkin nopeasti kun menen paikkaan, jossa ei kaikki ole kunnossa. Ja se sellainen kuiva "teatteriyskä" on yleinen kans.

      Toivottavasti kurssi oli hyvä!

      Poista
  4. No jokseenkin kiusallisen hyvän näköisiä pullia. Arvaa tulostinko linkistä jo reseptin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuli töihin joku lehtinen jossa oli resepti kuvineen kaikkineen. Kuolattiin sitä kollegan kanssa, ja kun esikoinen sitten ilmoitti, että tekisi mieli leipoa pullia, ei tarvinut kauaa arpoa!

      Ja ne on aika sikahyviä... nam!

      Poista
  5. voi että, eivät näytä yhtään glut pullilta vaan Ihan Oikeilta Pullilta! Huokaus. Voi, mitä pupuja...putoaako puput rappusista! Menevätkö ne rappusiin? Mulla on ollut joskus 2 vapaana ollutta ja vapaasti liikkuneita luppakorvapupuja ja nyt tekisi mieleni pupua...mutta mulla on rappuset alakertaan. Kestäsiköhän mun psyyke uudelleen, kun sitten taas joskus pupu kuolisi. Voi että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli (huomaa aikamuoto..) Ihan Oikeita Pullia, nam!

      Hmm, pupujen rappuskestävyydestä mä en tiedä, meidän asunto on yhdessä kerroksessa. Mutta sulosia nuo kyllä ovat, niin kuin taatusti oli sunkin pupusesi. Levätköön rauhassa!

      Poista
  6. Toivotaan, että vakuutusyhtiö on suopea ja korvaa kaiken kiltisti. Niin ja että telkkari tulee kuntoon.

    Kiva, että vointisi on jo parempi. :)

    Puput on somia, aina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään ne on kyllä jo isoja rötkäleitä, mutta suloisia silti...

      Kotonaolo kyllä parantaa vointia hyvinkin nopeasti. Harmi, ettei täällä lorvimalla tienaa kovin kaksisesti ;-)

      Mukavaa viikonloppua sinne!

      Poista
  7. Hyvä, jos vakuutusyhtiössä oli vaihteeksi joku Ihminen paikalla :)

    Ihanat pullat ja kanit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua pelottaa, että kun teen hakemuksen tämän inhimillisen tyypin ajatusten mukaan, niin saan se alkuperäisen nillittäjän vaatimukset kuitenkin niskaani. Saa nähdä!

      Pullat on syöty mutta kanit on säästyny ;-)

      Poista
  8. Mieluummin pullaa ja kanit kynimättä :-) Hyvää viikonloppua! Voi kuin minäkin olisin kykenevä leipomaan - suolasia teen tuosta vaan, mutta pullapuoli...pojat meinaan ovat joskus kyselleet miksei meillä leivota, auts. Synttärikakun kyllä (hyvän sellasen) osaan.

    Eiköhän vakuutusyhtiöstä joku tolkku loppuviimesen käsittelijä löytyne, toivotaan!
    -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta toivon minäkin!

      Meillä jako leipomisessa on niin, että minä leivon suolaiseet ja esikoinen makeat. Se on mestari; kun täytin 40 ja vietin isot juhlat, ei mun tarvinut kuin keitellä kahvit ja kalakeitto, esikoinen leipoi porkkana- ja sacherkakkut ja sämpylät (niin, tekeehän se niitäkin, mä lähinnä suolaisia piirakoita). Onni on oma kotileipuri!

      Poista
  9. On se hyvä, että soitit sinne vakuutusyhtiöön. Tuo on todella iso säästö. Tähän aikaan päivästä ei saisi katsella pullan kuvia kun Siwakin menee justiinsa kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon samaa mieltä, tosin asia on vielä ihan levällään, joten saa vielä jännätä että voiko toi olla totta.

      Munkin tekee mieli noita pullia, oli muuten sen verran hyviä kun olivat uineet kinuskissa ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana