Sivut

torstai 13. maaliskuuta 2014

Huonossa hapessa

Silläkin uhalla, että menee ihan ruikuttamiseksi, kerron, että vieläkin on melko rankkaa. Olen edelleen puoliksi toimintakyvytön iltaisin, eikä töissäkään järki ihan kaikkein hehkeimmin ole juossut. Kroppa on ihan lopussa ja nukun päiväunien lisäksi sellaisia 8-9 tunnin yöunia. Pitäisi riittää mutta kun ei riitä. Kävin valittamassa oloani työterveyslääkärillä ja hän määräsi minut ja elimistöni lepäämään, sairaslomalle. Ensi viikolla on myös aika astmakontrolliin, joten katsotaan nyt kokonaisvaltaisesti kuinka hyvässä tai huonossa hapessa oikeasti olen. Pieni hengähdystauko on nyt enemmän kuin tarpeen.


On muuten mielenkiintoinen kirja


Lisäksi meillä sattui viime viikonloppuna se kodinkoneiden joukkoitsemurha. (Esikoinen paahtoi leipää, jolloin paahdin iski kipinää, aiheutti virtapiikin, poltti sulakkeen ja rikkoi sekä television että tietokoneesta näytönohjaimen.) Vakuutusyhtiö haluaa, tietysti, korjausarviot vioittuneista laitteista. Ja ettei menisi ihan liian yksinkertaiseksi, niin olen hommannut alku viikosta luvat molempien myyjiltä, että voimme lähettää vekottimet arvioitavaksi ja saamme vakuutusyhtiön kaipaamat paperit. Toinen firma veloittaa kyseisestä korjausarviosta 75 ja toinen 55 euroa. Tottahan ne paperit on pakko tilata, mutta pahimmassa tapauksessa tässä käy omavastuineen ja näine kuluineen niin, että jään vaan entistäkin enemmän miinukselle. Tiedä häntä.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Kun tulin eilen väsähtäneenä kotiin, postilaatikossa odotti paketti. Sieltä paljastui kuvan kirjan välissä oleva ihana kirjanmerkki. Te olette kyllä aarteita, minua on viime aikoina koskettanut niin moni enkelinsiipi ettei tosikaan. Kiitos kaunis siis! Ja tänään kuopus lähtee isälleen pitkän viikonlopun viettoon, joten leponi alkaa oikein toden teolla.

***

Niin, ja piristäähän minua se kuopuskin, aina. Eilen hän ilmoitti iltapäivällä kotiovella minulle kirkkaalla äänellä: "Mulla on äiti hyvä idea. Mä meen sohvalle makoilemaan ja kattomaan Supermania ja sä palvelet mua!"

14 kommenttia:

 1. Hyvä homma, että saat vähän huilata. On sitten paremmin voimia palvella Filosofiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta ;-)

   Paitsi että se lähtee isänsä palveltavaksi tänään - hyvä niin!

   Poista
 2. Tosiaanko vakuutusyhtiö haluaa ihan aikuisten oikeasti virallisen korjausarvion? Mulla kun telkkari ja läppäri hajosi niin kirjailin nettipalveluun vain uuden vastaavan hinnan ja läpi meni. Kyllähän ne tietää että telkkareita, leivänpaahtimia sun muita nykyajan vehkeitä ei kannata korjata. Mulla vakuutusyhtiönä Tapiola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Puolinainen, kommentistasi. Siitä sisuuntuneen soitin Ifiin ja kysyin, onko nää korjausarviot ihan pakollisia kun ovat kohtuuttoman hintaisia. Toinen käsittelijä oli eri mieltä edellisen kanssa ja antoi hyviä neuvoja. Saataa päästä sun ansiosta paljon halvemmalla <3

   Poista
 3. Mä mietin ihan samaa, ettei mun oo kyllä tarvinnut kun tehdä netissä vahinkoilmoitus. Ja Fenniassa olen. Mutta varmaan eri käytäntöjä ja eri virkailijat on "eri mieltä" näissäkin, niinkuin monessa muussakin puulaakissa.
  Jos korjausarviot kuitenkin joutuu tekemään, niin kai vakuutusyhtiö ne sitten korvaa?
  No, palvelitko sä sitten Batmania, joka katsoi Supermania?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä vein sille mehua ja välipalaa sohvapöydälle. Tuo oli niin vastustamattoman hauskasti tokaistu, etten voinut muuta ;-)

   Se virkailija joka vastasi puheluuni, oli korrekti ja sanoi, ettei halua kritisoida kollegaa, mutta että asian voisi kyllä hoitaa toisinkin. Joten ehkä mulle vaan sattui alun alkaen joku nipo? Tää lupasi lisätä tietoihin referaatin käymästämme keskustelusta ja esikoinenkin on ikionnellinen, kun ei tarvitse olla viikonloppua ilman tietokonetta ;-)

   Poista
 4. Hyvä jos vakuutusasiat selviävät helpommalla säädöllä. Koita nauttia 'lomasta' ja kiltti olet kyllä pienimmälle :)

  Mulla on iskemässä migreeni, luen ihan mitä sattuu ruudulta, mutta en voi lähteä pois töistä koska illalla on luento, jolle on pakko mennä koska olen ensi viikon luennolta poissa. Plaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä niin säälin sua ja sun päätäsi. Olen ihan raato pienimmäkin päänsäryn edessä joten en voi edes kuvitella, millaista se on, kun sulla on noita useamminkin.

   Parempaa oloa sinne,
   antoisaa luentoa
   ja tänään mun ei ole tarvinut palvella ketään ;-)

   Poista
  2. Kiitos. Vetäisin töissä pussillisen aakkossalmiakkeja särkylääkkeiden kera ja helpotti jonkin verran. Meinasin vain sammua luennolle, mutta nyt olen kotona ja tadaa! Päätä ei särje enää :P

   Poista
  3. Mä huomasin aikojen päästä että on mennyt ohi pari kommenttia. Ja mä kun pidän kunnia-asiana vastata ihan jokaiseen ;-(

   Poista
 5. Marjaana , olen lukenut koko ajan ja en ole ehtinyt tänne mutta täällä tapahtuukin kaikenlaista yritän nyt päivystää kaikki mistä olen ollut paitsi ja kiitos kirjojen suosittelusta juuri sain luettua Nukkumatti jännää kirjan ... terveisiin ja halijen kerä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin aikojen päästä että on mennyt ohi pari kommenttia. Ja mä kun pidän kunnia-asiana vastata ihan jokaiseen ;-(

   Poista
 6. Meillä on ollut lapsella tuo sama "äiti palvelee" taktiikka käytössä viimeiset 17 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä on onneksi vaan harvoin näitä hetkiä. Sitten voi välillä vähän palvellakin ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana