Sivut


lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevättä kotiin

Eilen oli mukava päivä, kaikesta huolimatta. Kotiin oli ilmoitettu sähkökatko yhdeksän ja yhdentoista välille, joten lähdimme ystävän kanssa alta pois lähikaupunkiin asioille. Kotona ennätin juoda vain yhden kahvikupillisen, joten pistäydyimme myös kahvilla ajankuluksi. Käväisin sitten kotosalla herättelemässä esikoisen, hän lähti mummille kun taas minä piipahdin töissä. Sielläkin oli yllättäen sähköt poikki mutta ilmoitusta emme olleet saaneet. Asiaa selvitellessä jäljet johtivat taas (samalle) sylttytehtaalle (kuin edellispäivänä). Sähköyhtiö oli kyllä tiedottanut asiasta mutta jatkotiedotus teknisellä puolella ontui. Kas kun en yllättynyt asiasta yhtään. Kollegaraukka lainasi käsipelillä kaksi tuntia, ja minä sainkin sitten sähköt takaisin, kun tuli aika astua tiskiin. Töitä tein vaatimattomat kolme tuntia yhdestä neljään. Heh!

Ja sitten koittikin vapaus. Olin - taas - todellakin sen tarpeessa. Nautin vapaasta, köllöttelin lämpöpeiton alla, herkuttelin eineksillä. Kyllä, minä vapautan itseni kyökkihommista silloin kun pojat eivät ole kotona. Ostan pakasteena mozzarellatikkuja ja nautin niitä kermaviilikastikkeen tai tsatsikin kera. Slurps! Nautin myös pari lasia viiniä, Voice Of Finlandin ja saunasta - ihan yksinäni. Luin Anna Gavaldan uusinta Lempi ei ole leikin asia -kirjaa, joka oli sellainen välipala, ihan kiinnostava kylläkin. Eniten olen tykännyt Gavaldan novellikokoelmasta Kunpa joku odottaisi minua jossain ja pienoisromaanista Viiniä keittiössä. Muistaakseni Kimpassa oli myös varsin viihdyttävä, mutta erilainen tapaus. Iskipä minulle vielä joku puuskakin, ja vaihdoin verhot ja kaitaliinan ja tuli taas vähän toisenlainen ilme kotiin.





Tänään oli tarkoitus lähteä ajelemaan kohti Turkua mutta toisin kävi. Tyttöystävän isä oli saanut vihiä suunnitelmasta eikä tapaaminen onnistu. Käyn sen sijaan hakemassa pettyneen esikoisen kotiin. Matkalla on tarkoitus mennä yhdessä lamppukauppaan ja ostaa vihdoin uuteen huoneeseen kattolamppu. Teini on "vaeltanut pimeässä" tai vain spotin valossa tähän saakka. Huomenna haen kuopuksen kotiin ja alamme orientoitua kouluviikkoon. Tosin siitäkin tulee torso: kuopuksella on magneettikuvaus keskiviikkona ja on tietysti poissa koulusta silloin. 

30 kommenttia:

  1. Sääliksi käy esikoista kun rakkausasiat eivät muutenkaan ole niin helppoja tuossa iässä ja nyt on lisänä vielä nuo muut vaikeudet..
    Jotenkin omituisen tuntuinen lauantai; vaikkei mikään ole vialla (jos ei terveytä oteta lukuun) niin silti tämä päivä lähtee tavallista huonommin käyntiin. Omituinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se jatkuu kuitenkin paremmissa merkeissä!

      Tää suhde on kyllä alkujaankin ollut aika tuhoon tuomittu tuon välimatkan takia, mutta kyllä tää isukki taitaa olla viimenen naula arkkuun. Täytyy olla pojan tukena.


      Leppoisaa lauantaita joka tapauksessa.

      Poista
  2. No voihan isukki, plööh!!!

    Mutta Anna Gavalda!! <3 Kimpassa tuli luettua joskus reilu 2-kymppisenä useampaan kertaan... Anna Gavalda ja John Irving, siinä mun suosikit silloin kun vielä oli keskittymiskykyä lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi uusi Gavalda on pieni ja lyhyt - sä voisit jaksaa ;-)

      Mäkin luin, silloin kun pojat oli pieniä, paljon vähemmän. Nyt on aikaa ja mahdollisuus niin olen taas löytänyt vanhan rakkaan harrastukseni!

      Poista
  3. Näinköhän isukki lukee lapsensa tietsikalta asioita... mistäs muualta se olis vihiä saanut? Murrrr.
    Mozzarellatikut kuulostaa ihan liian hyviltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murr multakin. Esikoinen taas argumentoi niin fiksusti: se sanoi, ettei voi ymmärtää sitä isää. Se isä kuulemma pelkää, että tyttö vieraantuu uskostaan esikoisen takia. Esikoinen totesi, että eiköhän se vieraannu uskosta sen takia ettei isä anna sen itse päättää elämästään. Fiksu poika!

      Mozzarellatikut ON ihania. Ne on ainoita eineksiä mitä syön ja niitä pitää aina olla pakkasessa. Otan kerrallaan viisi ja lämmitän kun pojat on poissa. Namskis!

      Poista
  4. Voi norsu. Ai matka peruuntui stalkkerin takia. Luuleekohan tytön isä saavansa isoakin kunnioitusta tyttäreltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja noi juustotikut on <3 Smarketissa on varmaan saman valmistajan, hintakin ja ulkonäkö ja maku on sama. Lidlin niitä olen kerran maistanut, mutta hyi, ei tarvitse toista kertaa.

      Poista
    2. Mä meinaan tikahtua vaikka mihin, koska tänään kuulin esikoiseltä, että tyttären perheessä oli - oikeasti - heitetty asiasta noppaa. Voitko kuvitella? Se kuulemma kertoi sitten jumalan tahdon, että saako tyttö lähteä Turkuun vai ei. En voi muuta todeta kuin että voi jeesus maria ja kaikki mutta määreet tähän päälle!!!

      Jotain hyvää jos tästä hakee, niin olemme puhuneet tänään valtavasti esikoisen kanssa. Uskonnosta, suvaitsevaisuudesta, kaikenlaisesta. Upea poika mulla, fiksu ja läheinen, huomaan taas!

      Poista
    3. Niin, ja mozzarellatikuista: samaa kamaa sekä Pirkan että ääsin paketissa, testattu on ;-)

      Ainoa eines mitä syön!

      Poista
    4. Himputti, pakko lähteä käymään kaupassa hakemassa noita! :D

      Poista
    5. Mä käytän myös hälsans köökin sesamnugetteja mut harvoin, tosi suolaisia enkä ole varma onko se soija siinä niin gm-vapaata kuin sanovat. Mut nyt pitää ääs. :]

      Poista
    6. Mä en löydä mistään noiden S-marketista saatavien Mozzarellatikkujen tuoteselostetta. Jos viitit, vilase ja kerro mulle montaako e-koodia niissä on. Vertailevaa tutkimusta...

      Meillä kuopus syö Hälsans Kökin soijanaggeja, koitin tyrkyttä luomuja muttei mennyt alas ;-)

      Poista
    7. mozzarella, vehnäjauho, auringonkukkaöljy, muunneltu maissitärkkelys, ruokasuola, maissijauho, mausteet, kananmunajauhe, natriumkaseinaatti(maito), hiiva, mausteuute, nostatusaine: e450 ; yrtit
      Aika samalta näyttää pirkkojen kanssa. Pirkoissa ei lue valmistajaa, mutta alkuperämaa Saksa joka noissa ässien tikuissakin.

      Poista
    8. Hei kiitti kauheasti!

      Noista puuttuu se E330 homepahis, joten täytynee tästälähin napata Ässän pakastealtaasta nuo herkut.

      Saisinkohan mä pari pakettia provikaksi firmalta kun muutkin kuolaa noita ja sä jopa kävit ostamassa? Huhuu!

      Poista
    9. Joo mut näemmä unohdin sen hillon(pahaa) jossa sitä on, hokasin nyt vasta. Mut siis itse tikuissa ei oo e330:aa. pirkoissakin on se e330 siinä punaisessa kummallisessa dipissä. Mä heitän sen hiiteen ja paholaisen hilloa tilalle. Se on 100 % omasta maasta tehtyä.

      Poista
    10. No niinpä tietty, mulla jumitti ajatus.

      Mä rupeen kans kohta heittään noppaa...

      Poista
    11. En ole ikinä syönyt mozzarellatikkuja... Taidanpahan tehdä niitä itse tässä jonakin päivänä, kun netistä löysin reseptin. Kuulostivat sen verran hyviltä!

      Poista
    12. Ne on varmasti ihan parhaita itse tehtynä!

      Mulle toi on sellaista "tänään kun ei tarvi huolehtia kenenkään muun syömisistä, niin otan rennosti ja menen sieltä missä aita on matalin" -ruoka. Ainoa eines jonka kelpuutan ;-)

      Poista
  5. Voihan isäpappa! Onkohan tytöllä vanhempia sisaruksia? Kuinkahan on mahdollisesti heidän kanssaan käynyt? Jep, pakkopoikaystäväkö se tytölle sitten tulee, isin valitsema, ärh.
    Juustotikut on huippuhyviä, samoin jalapeno-juusto"pisarat", joita Smarketista myös saa. Maistahan, jos tujumpi miellyttää!
    Keväisiä ja pirtsakoita värejä sulla. Niin se vaa kevät alkaa sulattaa meidän talviunta... juuri tänään Maalaismiehen kanssa kuunneltiin ulkohommien yhteydessä, kun linnut liversi, aurinko paistoi ja oli ihan tyyntä. Aivan kuin huhtikuun loppua. Sanoinkin, että jos mentäisiin metsään, sieltä taatusti löytyisi sinivuokkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on ollut ihana keväinen päivä tänään, aurinko paistoi, linnut liversivät ja hiekka pöllysi. Tosiaan kuin huhtikuussa konsanaan!

      Juteltiin esikoisen kanssa paljon tytön perheestä ja uskonnosta ylipäätään. Jos jotain hyvää tästä pitää hakea, niin huomaan taas, kuinka läheisiä ollaan ja kuinka upea älykäs poika mulla on ;-)

      Poista
  6. Ai noppaa heitetty? Nopallako ne Jumalan tahdon tarkistaa???? Ei juma... mie panisin tuon taikauskon piikkiin jo. Jonkinlaista skitsofreniaa... "jos tulee ykkönen, tapahtuu jotain pahaa, jos tulee joku muu numero, ei tapahdu pahaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans voi ymmärtää tuota lainkaan. Ihan oikeasti - 2000-luvulla? Fiksut ihmiset?

      Poista
    2. Ei oikein järki riitä tähän! Onneksi esikoinen on - harmistaan huolimatta - fiksu ja ajatteleva tyyppi. Hänkään ei voi käsittää tällaista ja olemme jutelleet paljon asioita. Koitan olla tukena ja turvana...

      Poista
  7. Sulla on fiksu esikoinen jolla on hyvä äiti :-)
    -a

    VastaaPoista
  8. Voi vitsi kun saisin tuon noppamiehen hollille niin kysyisin kyllä miten hän sen tytön uskaltaa päästää mihinkään? Monta tuntia viikossa koulua "jumalattomien" joukossa on varmasti tehokkaampaa uskosta vieroittamista kuin antaa tytön tavata nuortamiestä, joka on kotona opetettu siihen, että kaikilla kukilla on oikeus kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuo itsessään on parasta uskosta vieroitusta. Esikoinen sen ensiksi puki sanoiksi ja olin hänestä kyllä kovin ylpeä. Jos jotain hyvää on haettava, niin todellakin huomaan, että olemme läheisiä, voimme keskustella ja että minulla on fiksu poika.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana