Sivut

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Hymykuoppia arjen pintaan

Minä nukun yöni työmaa-alueen laitamilla. Toinen pupuistamme rakastaa pahvilaatikoita. Niissä on turvallista ottaa päivätorkkuja - eivät haukat taikka kotkat pääse nappaamaan. Ei niitä kyllä montaa ole meillä näkynyt.  Ja ehkä ihan hyvä niin, koska opin vast ikään uuden version kaikkien tuntemasta Kuu kiurusta kesään -lorusta: västäräkistä vähäsen, kotkasta koko kossu. No mutta takaisin pupuihin. Paitsi että pahvilaatikot ovat turvallisia paikkoja, niitä on mahtavaa nakertaa ja raapia. Tuossa alla olevassa kuvassa edellisen jäänteet jotka heitin jo roskiin. Siihen oli järsitty "takaovi" tai pakoaukko kenties maata pitkin tulevien vihollisten hyökkäysten varalta. Kuten kuvasta myös näkyy, sekä lattia että katto ovat aika lailla raadellut. Mahtavaa puuhaa! Niinpä nappasin töistä tuon tilalle uuden ja ilahdutin pupuherraa sillä.
Eipä tiennyt tyttö... Se vain asiassa on ikävää, että puput ovat hämäräeläimiä ja varsin aktiivisia siihen aikaan kun me normaalisti nukumme. Voitteko kuvitella nukkuvanne sikeästi sellaisen työmaan viereisessä huoneessa, jossa sekä jyrsitään että raastetaan pahvia sananmukaisesti kynsin hampain? Joo en minäkään. Mikä virhe! Ja tuossa alakuvassa se nyt istuu viattomana kuin mikä, pahvin riekaleiden keskellä. Lurk ki! Lauleskelemme sille esikoisen kanssa Tohtori Orffin maanmainiota Virtasen Jone -biisiä: "Täältä tulee Virtasen Jone, hän on oikea kaivinkone. Lapiokäsillään kaivaa vaan ei tarvitse lapiota laisinkaan. Kerran kaivoi Kiinaan asti, tyylikkäästi ja rohkeasti ... Hieno mies tuo Virtasen Jone, virtaviivainen kaivinkone, hymykuoppia kaivaa arjen pintaan, surutkin tasaa samaan hintaan".


Minun tämän viikkoinen työrupeamani puolestaan päättyi eiliseen iltavuoroon. Nyt on pitkä viikonloppu ja kuopuskin jo isällään. Jospa saisin tässä nukuttuakin!


***

Mikä ihmeen hakusana se tämä on:

kalle tahtoo koputella

???

Kalle voi tulla lauantaina koputtelemaan, silloin on täysin lapsivapaata...

22 kommenttia:

 1. Pahvilaatikko näyttää siltä kuin se olisi ollut kissani käsittelyssä :D - paitsi, että Kollo ei revi pahvia laatikon pohjasta, reunoista vaan. :D Kollokin saa välillä uuden pahvilaatikon silputtavaksi.

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin edesmenneet kissat rakasti pahvilaatiokoita, mutta mä muistelen, että ne vaan halusi sinne sisää, ei raadelleet niitä!

   Mukavaa viikonloppua sinnekin

   Poista
 2. Voihan kanin posket ! <3

  Tuo "kalle tahtoo koputella" on jostain vauvojen loruttelubiisistä. Samalla jumpattiin jaloilla ja koputeltiin kantapäitä yhteen. Kato, mä kyllä muistan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas jotain, mä en yhtään tiennyt, Mitähän me loruteltiin, varmaan Haavion Iloista lorukirjaa tai jotain klassikkoa. Näin tässä sivussa sivistyy!

   Nuo kyllä on riiviöydestään huolimatta aika lutusia. Mä veikkaan, että ne pelaa sillä ja laskee sen varaan ;-)

   Poista
 3. Sehän on älyttömän hyvä, että pupu keksii puuhaa ihan ilmaisesta paffilootasta, eikä tarvi ostaa mitään kalliita aktivointileluja kaupasta. Sitä ei tiiä, vaikka se olis saanu sun työpaikalta lootan, joka on peräisin mun työpaikalta ;)

  Mutta tuo on yksi syy, miksi meille ei kuitenkaan oo pupua tullut. En raaskis sitä majoittaa öitä kuitenkaan missään ulkorakennuksessa, vaikka se patterin turvin hyvin pärjäiskin, lämpötilan puolesta ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon niin herkkis ja nössö, että pupun pitää olla sisällä musta ;-)

   Nyt sun työpaikka rupes kutkuttamaan mua...

   Poista
  2. Viiden pisteen vihje: sieltä toimitetaan kirjoja myös kirjastoille, joillekin niistä jopa valmiiksi muovitettuna.

   Poista
  3. Hmm, tiedän tasan kaksi firmaa jotka tekee tuota ;-) Meille tulee sieltä, jonka nimi on vaikeampi/ei-suomenkielinen/lyhenne...

   Poista
  4. Okei... se on sitten just se toinen :)

   Poista
  5. Sanna, kyllä pitää ostaa aktivointi leluja, sanoo eläintarvikeliikkeen täti. Ne mitään kalliita ole. :-)
   -a

   Poista
 4. Korvajänis! Pahvilaatikon riipiminen on raivostuttavaa puuhaa öisin, mutta jänis varmasti rakastaa sua tosi paljon siitä syystä :D Ehkäpä pahvilaatikko pitää riistää yöksi pois ettei nukkuminen kärsi ja antaa takaisin aamulla.

  Urposta ja Turposta on tuo kalle tahtoo koputella mutta mun muistaakseni "nalle tahtoo koputella".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on semmonen luppakorva - ja kai mäkin sitten rakastan sitä, kun annan riipiä laatikoita öisin ;-)

   Ihanaa että te tiedätte noi uudemmat lorut, mulle tuli vaan hävyttömiä mieleen tuosta, en oikeasti olisi osannut yhdistää lasten loruun.

   Poista
 5. Aikamoisen herttaiselta ja viattomalta hän kuvissa näyttää :-D
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, vaikka jäi kiinni verekseltään tekopaikalta ;-)

   Aurinkoista viikonloppua sinnekin, se ainakin lauantain osalta näyttäisi siltä!

   Poista
 6. On se suloinen otus. Eikä sen kulmatkaan ole yhtään niin kurtussa kuin mulla. Tahtoisin kanssa silputa pari pahvilaatikkoa!!

  Vietä laatuaikaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä voit tulla meille, mä hommaan sullekin laatikot, Ihan varmasti siinä kulmat oikenisi ;-) Toivottavasti oikenee muutenkin, mukavaa viikonvaihdetta sinnekin!

   Poista
 7. Kissatkin rakastavat pahvilaatikoita. Niistä lähtee kyllä kova meteli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin lähtee ;-)

   Mun edesmenneet kissat taisi vaan hyppiä laatikoihin, en ainakaan muista, että olisivat raadelleet niitä!

   Poista
 8. Juuri noin olisin minäkin Kallelle vastannut :-)) Hyvää viikonloppua!
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua sinnekin - katsotaan näkyykö Kallea!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana