Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ihana vapaa

Karautimme ystävän kanssa lähikaupunkiin virallisen viikonlopun alkamisen kunniaksi. Minullahan toki oli jo eilinen vapaata, ja nelipäiväinen viikko kyllä sopii tämänhetkisiin tunnelmiini oikein hyvin. Ehtii toipua alkuviikon rasituksista ja ellimistökin paremmin puhdistua. 25 tuntia töitä vaan on aika vähän. Siksi huomaan, että minulle kertyy koko ajan plussaa ja - hupsis - ennen kun huomaankaan, sitä onkin vähän enemmänkin. Laskeskelin, että saatan jopa pitää vappuviikon kokonaan ylityövapaita jos tämä meno jatkuu. Ei sinänsä hullumpaa sekään, kun vapunpäivä osuu tänä vuonna torstaille, eikä kollegoiden tarvitse paikata minun iltavuoroanikaan.

Markettireissu meni mukavasti, lurppasimme päiväkahvitkin ja sain taas sellaisia ruokatarpeita täydennettyä, joita ei meitä täältä maalta luomuna saa. Feta, kermaviili, viini, sen sellaiset... Kävin myös ensimmäistä kertaa Punnitse & Säästä -kaupassa ja oi voi, tiedänpä, mihin tästälähin rahani kannan. Kaikkea ihanaa, pähkinää, kuivattuja hedelmiä ja karkkeja luomuna. Nam! Tulipa hyvä mieli yhdestä vaivaisesta kauppalöydöstä! Tänään täytyy käydä vielä kotikylän kaupoilla, koska oikeasti vihaan isoissa marketeissa asiointia. Ostan sieltä vain pakollisen, sitten juoksen pakoon ja lujaa.

Loput nappaan tutuista ja turvallisista lähikaupoistani joissa tiedän tarkkaan missä mitäkin on ja tuen näin myös maaseudun palveluja. Olen jäänyt oikein miettimään tätä tematiikkaa, ja täällä, kun tuntee kauppiaat nimeltä ja naama on tuttu muistakin yhteyksistä, tulee tietynlainen lukkarinrakkaus ja sympatia vielä esiin. Minä olen valinnut pääasiallisen kaupan jossa asioin aivan muilla perusteilla kuin hinnan taikka bonusten suuruuden mukaan. Järkevää tai ei, mutta näin se minulla toimii. Marketeissa taas on ihan sama kumpaan menee, kun meininki on kasvottomampaa.Yöllä on vielä kylmää, mutta päivällä tarkenisi jo terassilla.
Tänään aion avata terassikauden: 9 astetta ja aurinkoista luvassa!***


Tänään vietetään Earth Houria kello 20.30-21.30 sammuttamalla turhat valot. Helppoa kuin heinänteko, vietämme naisten iltaa sitten kynttilän valossa.

Täten siis ilmoittaudun mukaan (ties kuinka monetta kertaa). Virallisesti se olisi pitänyt tehdä Facebookissa, mutta kun minä en edelleenkään siellä ole. Joskus kiukuttaa, kun oletetaan, että kaikki voivat sitä kautta osallistua yhteen jos toiseenkin juttuun, arvontoihin, tempauksiin jne. Vaihtoehtoista kanavaa ei aina ole. Grrr. No, joka tapauksessa - tämän vuotisen teeman mukaisesti - minun henkilökohtaiset sympatiani ovat mursujen puolella, vaikka unohtaa ei toki sovi jääkarhuja tai naalejakaan. Asustelin aikanaan Oulussa kimppakämpässä Mursu -sukunimisen tytön kanssa. Elämään on jäänyt ihana tarina siitä, kun hän jonotti lääkärin vastaanotolle. Yksi ovi oli auennut, ja lääkäri oli huutanut "Mursu". Ystäväni nousi jo seisomaan, kun toinen ovi aukesi, ja sieltä kajahti "Iso-Mursu". Sekä Mursu, Iso-Mursu että muut jonottajat olivat purskahtaneet nauruun, kun jälkimmäinen oli ollut kämppistäni huomattavasti kookkaampi nainen.

14 kommenttia:

 1. :D Mä olisin varmaan tikahtunut nauruun siellä odotushuoneessa, kun nytkin vesi silmistä juoksee. Elämän timanttihetkiä tollaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannekomiikka on ihan parasta komiikkaa! Vaikka tuosta on parikymmentä vuotta aikaa, jaksaa se naurattaa muakin edelleen vaikken edes paikalla ollut - mielikuva on niin makea.

   Poista
 2. Joo, nuo pohjoisen sukunimet... ei ne siellä olleet sen kummempia, mutta tänne etelään tultuani Mursut, Kurpat ja Ruikat on alkanu kuulostaan huvittavilta. Etuliitteitä oli iso-, pikku-, yli-, ala-, keski- ja mitä kaikkee. Äiti muisti joskus jonkun äijän odotushuoneessa nauraneen sen sukunimelle (Mällinen) ja sit sen oma nimi oli ollu Laapotti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussa asuessani opin nuo kaikki kuulemaan hymähtämättä, mutta se on totta, että toleranssi muuttuu. Eiks rintakin oo yleinen etuliite sellaiselle joka asui päätalon rinteessä ;-)

   Poista
 3. Minä valitsen kaupat aivan mukavuus-tuntumalla... Kaikenmaailman bonuskortit on kukkarossa, mutta eipäs juurikaan tule sillä perusteella toimittua.
  -Jokin tutkimuskin (ou jees) oli taannoin tehty epäsuosituimmista sukunimistä... Sinäkö niistäkin kerroit, voi tätä mun muistia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla jommassakummassa iltapäivälehdessä sellainen kooste sukunimistä joita ihmiset ei itselleen halunneet. Mursu ei tainnut kuitenkaan kuulua niihin ;-)

   Mulle tulee ahdistus ja tuskanhiki isoissa kaupoissa kun en löydä mitään ja pitää kulkea kilometritolkulla edes takaisin. Toisaalta jos niissä useammin kävisin, tulisi kai reititkin tutuimmiksi. Mutta oma lähikauppa rules!

   Poista
 4. Sikiö- sukunimi on musta ollut aina se, jota En tahtoisi. Aikas koominen odotushuonejuttu, melkein nauroin ääneen, kun luin :-D

  Kivalta kuulostaa sun viikonloppusi, kiva! Mullakin oli ihan helmi lauantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos viikonloppu on ollut parempi kuin miltä se alkuun vaikutti!

   En mäkään kauhean mielelläni olisi Sikiö ;-)

   Poista
 5. Mieluummin pienet kaupat kuin isot ostoshelvetit ja olen muuten huomannut sen että pikkukaupoissa tuotteiden laatua on usein paljon parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta vaan on usein kalliimpi, mutta jos miettii bensakuluja naapurikaupunkiin ja takaisin, niin en ymmärrä niitä, jotka jatkuvasti kaiken ostavat sieltä!

   Poista
 6. Kävin tänään Ideaparkissa - nuorison painostuksesta, ihan joo kivaa oli, seura siis, mutta voin oikein hyvin elää ilman moisia ostosparatiiseja ;-)
  Jep, minäkin tuen oman kylän salea, vaikka ihan hävyttömän kallis onkin.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat on kyllä täälläkin korkeammat, mutta kylläpä se bensakin maksaa jos oikein useammin meinaisi naapurikaupungissa ostoksilla käydä!

   Poista
  2. Joudun työn tiimoilta ajamaan isompaan kaupunkiin, mutta silti haluan asioida oman kylän kaupassa. Olisi se tietty ehkä järkevää kiertää isomman kylän kaupat, mutta kuka jaksaa aina enää klo viiden jälkeen sukkuloida hiton marketeissa.. Mä en kun on kiire jo kotiin ruokaa laittamaan.
   -a

   Poista
  3. Totta puhut! Ja tuohon aikaan marketit on niin täynnä väkeä että hermo ehtii mennä ja nälkäkuolema tulla ennen kuin löytää kaiken tarvittavan ja pääsee ulos. Mä käyn usein torstaina aamupäivällä - ennen iltavuoroani - tai sitten ystävän kanssa tuollai perjantaina heti puolenpäivän jälkeen niin on suht väljää asioida.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana