Sivut

lauantai 9. helmikuuta 2013

Verraton velikulta Wagner


Eräästä kirjallisuusblogista bongasin pienen pätkän Runeberg-palkitun Tennilän tekstiä:

"Kieli koostuu vilheistä. Miten ne pylkivät
eloon toisistaan.

Jossain kohtaa multuu elon kehä.
Maan kieltoliike on hidas
käännös."


Tieto Tennilän Yksinkeltainen on kaksinkeltaista -teoksen palkitsemisesta tuli heti kohta sen perään, kun Nollavaimo oli ensin ilahduttanut meitä omalla leikittelyllään. Nimittäin Neon Tarina päivässä- haasteen sanan pariskunta yhteydessä nokkela Nollis loisti polonhoidollisilla tiedoillaan. Ai että nautin!

Tällä viikolla löysin myös Pirkka-reseptilehdestä Paliskunnan pororöstin ohjeen, joka sai heti hymyn jopa kasvissyöjän huulille.

Samoin bongasin vanhan Suomen kuvalehden takakannesta mainoksen, jossa kysytään Onko jälkee vai ei?

Oli tuosta mainoksesta mitä mieltä tahansa, paremmin se onnistui, kun taannoinen sivusto (jota en enää tietenkään löydä) otsikollaan joka oli jotain sinne päin kuin "Säästä ilmastoa" ja nettiosoite oli sitten tietysti tyyliin www.saastailmastoa.fi.


Napattu täältäEilen ei ollut vintti pimeänä vaan oikein mukava ilta. Kuopus tuli kotiin viikonlopun viettoon ja ystävä vielä illalla myös katselemaan Voice of Finlandia minun ja esikoisen kanssa.


Miten tämä tajunnanvirta, nämä kaikki irralliset faktat liittyvät mihinkään? Onko tässä jälkeäkään järjestä? No siten, että sanoilla leikittely on verratonta ajanvietettä! Lisäksi minusta on ihan hirvittävän hauska bongailla näitä universumin kasaumia. Kun jotain asiaa tai ilmiötä alkaa rekisteröidä, huomaa sitä pian jatkuvasti ja kaikkialla. Onko ilmiö tuttu kenellekään muulle?

Tämän kiljoitti Maljaana.

***

Verraton. Tämä sen sijaan ei ole verraton puheenvuoro. Provo tai ei, mutta joku pointti tuosta nyt puuttuu. Tai logiikka. Miten se epäsuhta, että miehet joutuvat armeijaan mutta naiset eivät, johtaisi siihen, että niin kauan kun näin on, miehetkin saa lyödä naisia, eikä pelkästään naiset miehiä?  Se-iänikuinen-itsestäänselvyys taisi unohtua, että mies on kuitenkin usein fyysisesti vahvempi kuin nainen. Kukaan ei lyö ketään, capish?

18 kommenttia:

 1. Kiitokset nosteesta ! :) Onneksi 'älynväläkykseni' tuli ennen Lunebelginpäivää, jottei minua voida syyttää plagioinnista.

  Tuossa olet ihan oikeassa, että jos jossain jonkun jutun, minkä tahansa, bongaa, niin sitten sitä samaa tulee ovista ja ikkunoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kummallinen juttu tuo kasautuminen. En oikein osaa keksiä sille mitään järjellistä selitystä - mutta kaikelle ei tietysti tarvitsekaan.

   Ennen tai jälkeen Runebergia, sä olet mulle edelleen moraalinen voittaja ;-) Niin, ja aika verraton oli tämän päivän älynväläyksesikin!

   Poista
 2. Älynväläykseni. Silmät vielä unihiekassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sä sentään olet hereillä tähän aikaan! Just tulin koneelle ja bongasin tilastosta kaksi kommenttia ja mietin että kuka hullu nyt mua on tähän aikaan tullut lukemaan. Sinähän se sielllä!

   Poista
 3. Olet niin oikeassa noiden kasaumien suhteen, että nykyisin pitää olla varovainen mihin kiinnittää enemmän huomiota. Syynä melko nopea addiktoituminen ja siitähän se helvetti alkaa, ainakin minulla. Kärppänä tulee seurattua kaiken maailman pieniäkin viitteitä ja sutena perään. Kiehtova mutta vaarallinen aihe.

  Erittäin hyvää lauantaita sinulle ja lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, addiktoivaapa hyvinkin - ja irtipyristeleminen on miltei mahdotonta ;-) Kärpät ja sudet ihan jees, mutta rajansa kaikella...

   Poista
 4. Juu kasautuminen on tuttu fiilis! Selkeimmillään se oli silloin kun itse kärsi vauvakuumeesta, niin ihan taatusti kaikilla vastaan tulevilla naisilla oli vauvanvaunut työnnettävänä. Tai vähintään maha pystyssä. Ja lehdissä haastateltiin pelkästään vauvojen äitejä ja telkkarissakin oli vauvaohjelmia. Lapsettomuudesta kärsivät ihmiset kertovat myös, että he tapaavat pelkästään raskaana olevia pareja ja joka paikassa on vauvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo on niin totta, Roz. Tai eron jälkeen näkee vain rakastuneita pussailevia pareja tai laihdutuskuurilla jäätelömainoksia... Hmmm, mun tekee mieli jäätelöä ja kinuskikastiketta. Ketä mä syyttäisin?

   Poista
 5. olettepas ihania, aina tulen hyvälle tuulelle, vaikka olen muutenkin hyvällä tuulella, mutta tulen vielläkin palemalle tulelle -niin sanottusti .. kun luen teidän talinoita ...
  minulla tulee valmasti vilheitä kun kiljoitan mutta ylitäkaa ymmältää ... heheh ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ymmälletään täydellisesti, Nata sua! Ihanaa jos ilahduit, minäkin ilahdun aina kun vierailet ja kommentoit.

   Poista
 6. Miten mulla nykyään tulee tästä kappaleesta mieleen kaunis Maljaana:
  http://www.youtube.com/watch?v=vYXbbu4_4NI

  Kauan sitten se oli yksi mun omista elobiiseistä. Eikä mielenhäiliöstä ollut edes mitään tietoa. :D

  Kasautuminen on tuttua. Luulen, että sillä on myös jotain tekemistä sen kanssa, että itse alkaa kiinnittää huomiota juulikin niihin tiettyihin asioihin talkemmin. Kun esimelkiksi itselläni oli kohdunulkoinen laskaus muutama vuosi sitten, niin ympälillä ei muita ollutkaan kuin onnellisesti laskaana olevia naisia. Tilastojen mukaan heitä ei ollut sen enempää kuin muinakaan aikoina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa huomioi Roz, mun vauvakuumeista on jo niin kauan aikaa etten muista ;-)

   Mutta hei Neo, kiitos tuosta linkista, MITEN IHMEESSÄ toi biisi on mennyt minulta ihan ohi? Ruuvit on löysällä, Antti Lehtinen ja kaikki! Toisaalta se kuopuksen jatkuva pulina (ja esikoisen sitä ennen) on johtanut siihen, että entisestä rokkitytöstä on tullut hiljaisuuden palvoja. En kuuntele musiikkia, en radiotakaan muuta kuin ajaessani. Ja työmatkani kestää 5-7min, joten hirveän moneen biisiin päivässä ei törmää. Mä saan voimia tällä hetkellä Haloo Helsingin Huuda-biisistä. Sitä on mahtava ulvoa yksin autossa. Jos pojat on kyydissä ne protestoi niin kovaa ettei kukaan kuule mitään.

   Poista
  2. Mäkään en vauvakuumetta muistaisi, kun se oli kohdunulkoinen raskaus, jota ei edeltänyt mitään hillitöntä vauvakuumetta. Siinä vaiheessa vasta, kun se piti keskeyttää myrkyttämällä, ettei puhkois paikkoja, niin sitten niitä onnellisia alkoi nähdä. Mut äh, ei puhuta siitä, koska se meni juuri sillen kun piti vaikka sen hetken oli vaikeaa. :)

   Joskus jotkut olennaiset menee ohi. Se on kovin hyvintuulinen kuitenkin ja mustakin tuntuu ihan Marjaanalta, kun kuuntelen sitä. Mulla ei ole metelöiviä lapsia, puliseva kyllä, mutta sitäkin paremmalla syyllä käännän joskus vielä vähän lisää ääntä. ;D

   Huuda on kanssa hyvä voimabiisi. Autossa mäkin sitä kuuntelen. Pitääkin hakea se myös Spotifyn soittolistalle. Meillä tyttö laulaa mukana. On siitä jotain hyötyä, että on jo noin iso. :D

   Poista
 7. Taisin suotta keventää raskasta aihetta, anteeksi! Kuulostaa rankalta ja kauhealta, mutta onneksi ajattelet, että meni niin kuin pitikin. *hali*

  Mekin lauletaan yhdessä, mutta liian harvoin. Ikävä kyllä lapsia on siunattu paremmalla nuottikorvalla kuin minua ja vaientavat aika hanakasti jotkut yritykseni...

  VastaaPoista
 8. Joo, ei sitä kevennellä tarvitse. Siitähän on jo satavuotta aikaakin. Tai ainakin 6 enkä tosiaan kaipaisi tähän hetkeen mitään 5-vuotiasta pulisijaa myös. :D

  Miten se olikaan: pojasta polvi paranee. Osaahan ne. Suora palautekin on tietenkin hyvä, mutta voisihan sen antaa vasta sitten, jos aikoisi osallistua johonkin voice of finlandin tyyppiseen juttuun. "Äiti hei, et oikeesti nolaa mua" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin just ihanan pätkän lasten nolaamisesta Anna-Leena Härkösen uusimmasta kirjasta. Se uhkasi kaupassa kiukuttelevaa lastaan, että jollei kinuaminen lopu, hän alkaa tanssia sirtakia ja nolaa heidät molemmat. Lapsi ei uskonut, mutta kun A-L oli nostanut kädet ylös ja napsutellut sormiaan poika oli aika säyseänä hiljentynyt ;-)

   Poista
  2. Reps. Lasten nolaamista käytetään ihan liian vähän kasvatusmetodina, vaikka se on varmasti kiristystä, uhkailua ja lahjontaa tehokkaampaa. :D

   Poista
  3. Totta! Mä näen pienen sievän topakan Härkösen kassalla aloittamassa tanssiaskelia...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana