Sivut

lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäin(miesten)päivä

Minä en perusta halloweenista, mutta Pyhäinpäivän kunniaksi käymme aina hautausmaalla ihailemassa kynttilämerta. Samalla viemme oman tuikkumme muualle haudattujen muistomerkille. Hautausmaalla on niin ihanan rauhallinen tunnelma (ja tämä kerrankin ilman huumorin tai irvailun häivääkään)! Pojat nauttivat ja minä nautin: kynttilöitä on silmänkantamattomiin ja siellä on uskomattoman kaunista. Sitten onkin hyvä mennä saunaan lämmittelemään ja jatkaa iltaa Avaran luonnon parissa.


Ennen...

Sen verran halloweenia meilläkin sentään näkyi, että koversimme kurpitsasta kynttilälyhdyn ohikulkijoita ilahduttamaan/kauhistuttamaan. Siitä tuli aika veikeä.


...ja jälkeen!


Kuopus keksi myös Pikku Kakkosen innoittamana, että vietetään Mörö-juhlia. Tuo kynttilä piti tietysti sytyttää ja piirtää hirvittävä määrä kauheita otuksia. Mallia otettiin mm. Mauri Kunnaksen Hui kauhistus -kirjasta. Paperille pääsivät ainakin pääkallo, halloween-kurpitsa, zombi, aave, lepakko ja Hämähäkki-Heikki. Valmiit piirrokset aseteltiin ikkunaan.





Jos hautausmaalla on rauhallista, samaa ei voi sanoa saunomisestamme. On muuten iso ero siinä, kun vapaana viikonloppunani lämmitän saunan itsekseni. Siis verrattuna siihen, kun saunomme kolmisin. Viimeksi minulla oli seurana kaksi alkemistia. Siinä sitten valmistui totuusseerumia, unikaasua ja unohdussuihketta. Näitä roiskittiin vuoroin kiukaalle vuoroin toisten päälle. Saunarauha? Onko se jotain syötävää?


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hienolta tuo teidän pyhän vietto, noin sen juuri pitää mennäkin. Hautausmaat ovat helvetin hienoja paikkoja. Älä nyt pelästy mutta suosittelen kokeilemaan yhtä juttua jota itse harrastan aina sillon tällöin. Kun on oikein hermo kireällä tai muuten stressaantunut, kannattaa mennä myöhään illalla ( myöhäinen ajankohta siksi että saa ola rauhassa)hautausmaalle makailemaan esim. nurmikolle. Katsella taivasta ja miettiä asioita, siellä on rauhallinen tunnelma ja hyvä fiilis - ajattelun kannalta. Paras paikka sen ajattelemiseen ja miettimiseen että kuinka turhaa on se päätön kiire ja stressi, tänne se kuitenkin loppuu eikä valmista ole tullut vielä lähellekään. Siis miksi juosta pää kolmantena jalkana...
  Komea on lyhty ja komeat ovat piirroksetkin. Saunaan menen tänään ja nautin, huomenna kun ei tarvitse lähteä minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että edes sunnuntai on vapaa.

   Minä en vähästä hätkähdä, nuorempana ruukasin liftireissuillani etsiytyä nimenomaan hautausmaille istuksimaan ja rauhoittumaan. Kerran minut melkein teljettiin kirkkoon, mutta onneksi suntio huomasi minut siellä istuksimassa ennen kun laittoi ovet säppiin. Olisi siinä ollut ihmetteleminen, että mites nyt pääsen sinne baariin ja keikalle, jonne olin liftaamalla tullut.

   Poista
 2. No hittolainen, hieno löytää ihminen joka ei pidä hautausmaalla funtsaamista omituisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, olen todella kerran jopa liftannut sellaiset sata kilometriä päästäkseni yhdelle tietylle tunnelmalliselle hautausmaalle. Olen tehnyt nuoruudessani paljonkin tällaisia kummallisia reissuja ;-)

   Poista
 3. sulla on kaunis jalka ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana