Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Ahdistuksen puhdistus

Nyt on muuten puhdas ja rento olo! Nautin vapaasta lauantaistani ystäväni mökillä. Sitä ennen kävimme pienemmän lähikaupungin Alkossa ja kirpputorillakin piipahdimme. Lankesin ostamaan muutaman tavaran, vaikka periaatteessa olen ajatellut luopua entisistäkin. Tai siis olin, jos olisimme päässeet pienempään asuntoon. Jotenkin olen aina aivan heikkona heikompien kötöstyksiin. Naapurikaupungin työ- ja toiminta-keskuksen kaverit olivat pikkupikkukätösillään väkertäneet savisiilejä. Oih, mitä säälittävämpi otus, sen varmemmin lankean...
Tuo kirahvi taas kuikuili kaulaansa niin vastustamattomasti, että oli pakko napata sekin matkaan. Samoin (puu)villatakki kokeeksi. En ainakaan vielä aivastele. Heittäydyin siis hulvattomasti tuhlaamaan. Köyhdyin yhteensä viisi ja puoli euroa.

Mökillä oli taas kerran upeaa. Rakastan näitä pimeitä iltoja, kynttilöitä, takkatulta ja punaviiniä. Myös piiiitkä saunasessio asiaankuuluvine lukuisine jäähyineen ja saunajuomineen oli mahtavan rentouttava. Teemana oli ahdistuksesta puhdistuminen, ja ainakin hetkellisesti se kyllä toimi. Tulipa siinä saunan lauteilla politiikkaakin puhuttua. Sitä kummallista. Valitsimme Top 5n kuntamme miesehdokkaista - ulkonäön perusteella. Joo, en silti aio äänestää näillä kriteereillä.

Sunnuntaina äitini ja hänen miehensä toivat molemmat pojat kotiin. Saunomme sitten vielä poikien kanssa kotona, ja nyt on hyvä aloittaa arki taas.


***

Muistaakseni tuossa samaisessa harjassa on komeillut jotain muutakin - ihan blogin alkuhämärissä.

Kuvassa kuopuksen tekemä Rudi!


Kuopus asuntoamme ympäri juostessaan: "Tuli jotenkin kipittävä ja vipeltävä olo!"


Tulisipa minullekin joskus. Minä vaan koitan nykyään jatkuvasti kirjautua blogiini tunnuksella Marjaanan maha. Mr Freudko se taas kolkuttelee?

4 kommenttia:

 1. Huomenta!
  No se on hyvä että löytyy yksi joka on rentoutunut viikonlopun aikana, yleensä kun nuo tuppaavat olemaan raihnaisempia aina näin maanataina. Hienoja harjanvarsi koristeita, kävin katsomassa sitä tonttuakin ja totesin että selvä taiteilijan alkuhan on syntynyt, ties mitä isona saa aikaiseksi. Ollapa oma mökki, asuisin siellä varmaan kaiken muun paitsi kylmimmän ajan mutta joulu olisi ihan ehdoton viettää siellä! Hyvää päivänjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Ei mulla enää tänä aamuna niin virkistynyt olo ollutkaan, mutta kyllä tämä viikko taas tästä käyntiin lähtee.

   Mökki on toivelistalla (in my dreams) ihan heti asunnon jälkeen. Lottovoittoa vaatisi, koska molempien olisi varmaan oltava hirsisiä ja uusia. Mutta ehkä hyvä näin, traumatisoisin varmasti molemmat lapseni pakottamalla heitä mökille joka viikonloppu. Aikanaan, kun käytimme kuopuksen isän ammattiliiton mökkiä, koitin toistuvasti vonkua sinne jouluksi. En onnistunut.

   Kuopus on kyllä mainio tapaus. Ehkä vielä "taiteellisempi" verbaalisesti kuin ihan oikean taiteen saralla. Mutta mielikuvitusta siltä ei puutu. Rudi?!?

   Poista
 2. Mökki saunoineen kohtuulähellä olis toivelistan kärkipäässä!
  Voisin kyllä välistä vastaanottaa sen kipittävän olonkin :-D Tykkään noista jälkikasvusi huomioista, originelli ja hyvä tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan hirveä mökkikuume kans, ollut jo pitkän aikaa. Mutta täytyy nauttia ystävän mökistä, toivelistan kärkipäässä mulla olis kuitenkin se oma maja.

   Kuopus on kyllä mahtityyppi, on pakko kirjata ihan itselleenkin näitä ylös ettei unohdu. Liian vähän tuli sitä tehtyä ennen blogielämää. Onneksi on blogi ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana