Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Aamurauha

Olen ennenkin hehkuttanut, miten rakastan iltavuoroa edeltäviä rauhallisia aamuja. Arjessa nautin, kun palaan takaisin kotiin vietyäni pojat tahoilleen. Saan mukavasti omaa aikaa ennen kun minun pitää lähteä töihin. Näin syyslomalla ne vasta luksusta ovatkin, kun nukuin itsekin pidempään ja heräilin rauhassa ilman, että tarvitsi huolehtia kenestäkään muusta. Sytytin kynttilät ja nautin hitaan aamiaisen koneen äärellä - tietokone korvaa sanomalehden tätä nykyä. Teini ei edes ehtinyt herätä eilen ennen kun lähdin työmaalle. Jätin sille sentään vitamiinipillerit ja kirjalliset eloonjäämisohjeet keittiön pöydälle odottamaan (=kalakeiton lämmitysohjeet).Eilen illalla töitteni jälkeen vielä saunoimme esikoisen kanssa ja hyvinhän tuo oli hengissä selvinnyt. Saunassa meillä on aina ihan parhaat jutut. Siinä rinnakkain ähistessä käydään kuulumiset ja muutenkin taivastellaan maailman menoa. Ja juomapuolen tulee tietenkin olla kunnossa. Vaikka löysin viime viikolla uuden Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistaman luomusiiderin, viikonlopun lutrauksen jälkeen tyydyin saunassa aivan tuohon alkoholittomaan vanhaan tuttuun. Esikoisella taasen oli juomana - kuulemma hyvänmakuinen - Luomu omenamehu-limonadi.
Otsikkoon viitaten, meillä on lanseerattu ainakin käsitteet aamurauha, autorauha, saunarauha ja ruokarauha. Olen joskus aika herkkä äänille etenkin pienessä tilassa - yksi homeoire sekin -  ja karjaisu "autorauha" saa meidän terroristit hiljenemään. Lyhyestä virsi kaunis, mitä sitä lepertelemään että "olkaapa pojat nyt vähän rauhallisemmin ja hiljempaa", kun helpommallakin pääsee! Olkoon tämä toteamus vaikkapa eilisen selkeän kielen päivän kunniaksi.

***

Oli muuten meillä täällä pakkasta ainakin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Hrrr... Kohta täytyy taas laittaa autoa johdonpäähän roikkumaan. Ei se kottero muuten jaksa käynnistyä.

2 kommenttia:

 1. Aamut ja nimenomaan rauhalliset aamut, ovat todella hienoja. Niinkuin tänäänkin, aikaisin herätys ja koiran kanssa lenkille, sitten kahvia ja päivän lehdet...
  Autorauhan opettaminen on ollut viisas veto, sääliksi käy niitä joilla on takapenkki kirkuvia kakaroita, se ei ole hyvä juttu. Pakkas öistä puheenollen, täällä korvessa on +8 astetta ja vettä tulee kaatamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin kyllä varsin kummallisiin aikoihin hereillä ;-) Mutta joo, rauhallisista aamuista osaa nauttia, kun kuopus kotona ollessaan todellakin herää epäinhimillisiin aikoihin. Onneksi ei sentään ole vaativimmasta päästä saati villein mahdollinen, se lapsi. Pikemminkin perinyt minun lehmänhermot.

   Puhumattakaan niistä, jotka eivät saa hetken rauhaa saunassa tai kylppärissä kaakelien kerratessa lasten metelin. Auts, sattuu pelkkä ajatuskin. Jämäkkä kuri se olla pitää ;-)

   Pakkasesta: olin väärässä. Eilen illalla vielä näytti siltä, että viileää tulee nytkin, mutta eipäs ole ollutkaan toista pakkasyötä. (Blogikirjoitusten ajastamisen huono puoli...)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana