Sivut

tiistai 29. toukokuuta 2012

Terassi sai uuden pinnan

Tuli siis sunnuntaina öljyttyä terassi. Melkoista hakuammuntaahan se oli, en nimittäin ole mikään remonttireiska. Googlailin ohjeita ja aineita ja ja päädyin puuöljyyn puunsuojan sijaan. Valitsin sitten paikallisessa remonttitavaratalossa fiilispohjalta luonnonöljypohjaisen ja vesiohenteisen version. Ruskeaksi sävytettynä. Oli kyllä vahingossa nappivalinta, ei tullut ollenkaan liian tumma. Terassi sai huolitellumman ilmeen mutta puu ja sen kaunis pinta näkyvät edelleen oikein hyvin.Tässä terassi ennen ja jälkeen käsittelyn. Selkä, jalat ja pakarat huusivat kilpaa hoosiannaa kykkiessäni, mutta valmista tuli vain yhden siiderin voimalla. Toinen piti sitten siemailla lopputulosta ihaillessa. Täytyy sanoa, että olen ylpeä itsestäni. Ainoa kohta, missä kaipasin miestä apua oli öljypurkin avaaminen. Siinä kesti ruuvimeisselillä rassaten kymmenen minuuttia ja hiki ja kirosanat lensivät jo ennen kun projekti oli kunnolla edes alkanut. Loppu olikin sitten lasten leikkiä. Enää puuttuvat kalusteet - ehkä tässä pika puoliin saisin naapurin miestä ja peräkärryä lainaan?Ai niin, ja se auto: se meni lauantaina läpi katsastuksesta, mutta luulen, että tämä on ihan vihonviimeinen kerta. Minä jännitin niin, että oli pakko näprätä odotellessa jotain ja tein hienon voikukkaseppeleen katsastusaseman pihalla. Ystävä oli viereisessä marketissa istahtanut pukukoppiin rukoilemaan ;-) Onneksi jollakulla on nuo suhteet yläkertaan kunnossa.

Norjanangervo ryöpsähti kukkaan viikonlopun aikana


(Itselle muistiin, että terassin käsittely tehtiin Colorian puuöljyllä, 2,7l riitti hyvin yhteen käsittelykertaan ja väri oli ruskea 513.)

6 kommenttia:

 1. Jihuu, hyvä sinä, kaunis tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä minä, todellakin, ja siksikin, että pääsin tänään(kin) sängystä ylös. Takareidet on ihan hieman kireät ;-) Ts. tuskin pääsen kävelemään. Pitäsiköhän sutia toistamiseen ennen kalusteiden hakua - eikäs sitä sanota, että sillä se lähtee millä tulee?

   Ja odotapas, Mags, kun saan kalusteet ja matot paikalleen. Kuvailen sitten - tietty - taas!

   Poista
 2. Näyttää hienolta, kyllä se nainenkin osaa !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, nainenhan osaa mitä vaan!!! Hyvä me.

   Poista
 3. Tämä näki terassin livenä ja hieno on! Useat naisetkin tekevät mitä haluavat (toiset naiset/miehet vain, mitä osaavat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotapas, kun saan vielä kalusteet paikalleen ;-) Ja esikoinen on onneksi luvannut auttaa paviljongin pystytyksessä, hänhän sen taisi syksylläkin koota. Se poika jos joku on esimerkki siitä, että jotkut tekee mitä haluaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana