Sivut


tiistai 2. lokakuuta 2018

Arkiruokaa pyhänä

Vaikka viime päivityksessä väitin horrostelleeni koko viikonlopun, niin sain minä jotain aikaankin. Olen ottanut sunnuntaisin tavaksi vähän valmistella alkuviikon ruokia. Keskiviikon kasviskassi jo siinä vaiheessa usein vetelee viimeisiään, mutta jos jotain on vielä jäljellä, täytyy se jo johonkin appeeseen upottaa. Tällä kertaa jäljellä oli kesäkurpitsa. Perjantaina ajoimme lähikaupunkiin pikipäin ja mukaan tarttui myös kukkakaali ja bataatti. Niinpä sunnuntaina valmistui kukkakaalikesäkurpitsakeitto,





ja toinen puolikas kesäkurpitsasta päästi kesäkurpitsa-tomaatti-mozzarellavuokiin, jotka on helppo ottaa töihin mukaan sellaisenaan.








Jonakin iltapäivänä loput kukkakaalista ja bataatti pääsevät uuniin. Bataatti ranskalaisina ja kukkakaalin ajattelin paahtaa tämän reseptin mukaisesti.





Terveellistä, helppoa ja halpaa. Ja auttaa kyllä arjen tiimellyksessä. Noiden lisäksi kun syö vielä tuhdin salaatin niin siinäpä ne arkipäivän ateriat melkein sitten ovatkin.

Huomenna tulee taas uusi kasviskassi. Luvassa on ainakin herkkuporkkanoiden dippaamista iltapalalla ja - ikävä kyllä jäähyväisiä - koska tämä on nyt tälle syksylle viimeinen laatuaan. Mitenkähän minä sitten pärjään?

No, perjantaina on kenties ravintolaruokaa tarjolla, koitan houkutella esikoisen kanssani syömään kaksi yhden hinnalla -tarjouksen.

12 kommenttia:

  1. loistavia ruokaohjeita; minä yritän koko ajan etsiä helppoja ja nopeita kasvisruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nuo kyllä on just sitä, ja halpoja vielä kaupanpäälle!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos - ja helpottaa kyllä arkea huomattavasti!

      Poista
  3. Tulee ihan nälkä, vaikken kakkakuulista niin välitäkään. Kuulemma on taas lihaton lokakuukin, mie ostin sen (ja eläkepäivän) kunniaksi possunfileen...

    VastaaPoista
  4. Nam nam, hyviltä näyttävät ja nälkähän tässä lukiessa iskee:)Ihanaa syyspäivää ja leppoisaa alkanutta lokakuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onkin sellasia syysruokia!

      Sinne myös, leppoisaa lokakuutta ja jaksamista syksyyn♥

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kaikki on kyllä olleet tosi hyviä - ja vielä on huomiselle ja torstaille ruoka valmiina. Aika ihanaa!

      Poista
  6. Ai loppuuko kassin tulo nyt syksyllä. Onpas ikävää.
    Minä olen täällä kokkaillut kasvissosekeittoja, yleensä nautiskelen bataattikeittoa (lisäjuureksilla) ja viimeksi tein myskikurpitsakeittoa, josta tuli ihan hulipommia, mutta kuitenkin hyvänmakuista :)
    Kokeilin keväällä pizzaa, jonka pohja tehtiin bataattisuikaleista, se oli mainiota ja pari viikkoa sitten tehtiin hampurilaisia, joiden sämpylänä oli bataattikiekot. Paahdettu kukkakaali on tosi jees. Vielä kun keksisi mitä hyvää ruusukaaleista saisi, niitä on nyt aika edullisesti kaupassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä IHMETTÄ on hulipommia?!

      Voi bataatti on niin hyvää, keitossa, uunissa, missä vaan.

      Nautitaan kasviksista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana