Sivut


torstai 19. heinäkuuta 2018

Oi tätä onnea!

Kun esikoinen oli pieni, tilasin Helsingissä viikottain kasviskassia. Siellä oli vaihtelevia luomuvihanneksia ja -juureksia ja välillä reseptitkin mukana vinkiksi, jos oli joku eksoottisempi tuttavuus. Oli aika ihanaa, kun tuli testattua vieraampiakin lajikkeita. Tästä on tietysti aikaa jo ikuisuus, mutta aina välillä olen kassipalvelua haikaillut ja muistellut. Olin siis hypätä housuistani (no okei, mekostani, näillä helteillä ei juuri housuja ole käytetty...) kun sain selville, että paikallisen suoramyyntitorin/kirpparin eteen on mahdollista saada torjunta-aineettomasti ja ilman keinotekoisia lannoitteita viljeltyjä vihanneksia kerran viikossa. Samantyylinen palvelu siis!






Oi sitä onnenpäivää, kun eilen hain ensimmäisen kassini. Arvatkaa tuleeko minusta vakiasiakas? Tomaatit ovat mahtavia, jokainen eri makuinen (11 eri lajiketta, en tosin tiedä onko niitä kaikkia tuossa mukana mutta montaa on), japanilainen salaattinauris on kuin karkki ja viinimarjat ennätysaikaisin kypsiä. Lisäksi kassissa oli sipulia, retiisiä, porkkanaa, kahta salaattilajiketta sekä korianteria ja chili. Hinta tänne kuljetettuna 15€ - ei ollenkaan paha!

Viinimarjat jo hävisivät parempiin suihin, porkkana on kuulemma ihanaa, ja minä tein iltapalaksi itselleni omituisen herkullisen raejuusto-juures-salaattihässäkän, kun raejuusto veteli viimeisiään ja kaipasi jotain kaverikseen. 

***

Tämän onnen lisäksi löysimme taas meidän uimarannan. Kolme vuotta sitten oli sellainen kesä, että Suomessakin pystyi uimaan. Nyt vesi oli aamulla ollut 25-asteista ja iltapäivällä pinnassa jo varmasti 28, joten me murmelitkin uskaltauduimme uimasille. Kyllä nyt kelpaa!

12 kommenttia:

  1. Ihana tuollainen kasviskassi. On niin herkkuja näin kesällä kaikki uusi ja tuore eikä sitä lämmintä ruokaa juurikaan tee mieli, kuten edellisessä kirjoittelit.
    Minä kävin eilen illalla vesijuoksemassa, kun totesin parin uimayrityksen jälkeen, että minun olkapääni ei todellakaan kestä lajia nykyisin. Juostessa vain tahtoo tulla hiki vaikka vedessä onkin.
    Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoin sinne, nautitaan!

      Luulen, että tänään on uimaranta taas kohteena. Ja ne kasvikset... taidan tehdä samanmoisen mössön ja tänäänkin, lämmintä ei todellakaan juuri tee mieli. Syödään sitä sitten talvella!

      Poista
  2. Ohhoh mikä kassi, eikä yhtään paha hinta! Varmaan kasvissyöjälle mainio, mulla jäis suurin osa varmaan käyttämättä :)

    Uimassa kannattaa nyt käydä! Kattelin tässä yks ilta kasin jälkeen, että vieläkin oli tuossa lähipuron rannassa olevalla uimarannalla aikamoinen autopaljous, että porukat varmaan asuu siellä vedessä. Ite en oo saanu aikaiseksi käydä sen talviturkinpudotukseni jälkeen. Kuin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kauan kun ei oo sinilevää niin toi tilanne on kyllä ihan mahtava!

      Mäkin vähän mietin että tuleeko kaikki käytettyä mutta toisaalta se just on se ihana haaste kans: tulee kokeiltua eri juttuja! Sit kun tulee viileempää voi tehdä wokkeja ja paistoksia jne, mut nyt menee ihan tuoreena viipaloituna just kermaviilin ja/tai raejuuston kans - nam!

      Poista
  3. Kiva kassi ja sen sisältö :)

    Uiminen on kivaa! Harmi, ettei meillä ole rantaa vieressä täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä melkein näkyy järvi, mutta käydään virallisella uimarannalla, jonne sinnekään ei ole edes kilometriä. Aika ihanaa.

      Ja kassi oli ihana kans!

      Poista
  4. Kuulostaapa hyvältä ja kivalta. Loistava 'löytö'!
    Ja eikun uimaan, aina kun vaan pystyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jo ihan ootan ens viikon kassia, on tullut syötyä ihan erilaisia ruokia, kun en tietenkään haluu,että yhtään menee haaskuuseen.

      Eilen taas käytiin, uimassa...

      Poista
  5. Hieno kassipalvelu. Nyt kelpaa tehdä herkkuruokia puhtaista aineksista. Minäkin sain maistaa herukoita, oi miten ihania marjoja ne onkaan. Mulle tuli liikuntatauko, kun jalkapohja teki tenän. Vaikka kyllähän tuota vesijuoksua voisi testailla. Se on kuulema tosi hyvää jalkojen nivelille :)

    Upeaa viikonlopun katkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin rakastan tuota, tänäkin aamuna on tarkoitus tehdä smoothie, olen kaivanut vanhat kirjani esiin ja upotan noita sitten vaikka blenderiin jos ei sellaisenaan mene (ja nyt kun ei lämmintä ruokaa tee mieli...)

      Sinne kans, mukavaa viikonvaihdetta <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana