Sivut


tiistai 17. heinäkuuta 2018

Aika lämmintä

En tiedä kumpi noista alla olevista mittareista oli oikeassa, mutta joka tapauksessa on melko lämpimät lomasäät. Kyllä meitä nyt hellitään.






Tosin alkaa olla minullekin liian kuuma istua auringossa tai tehdä mitään, mutta lukeminen ja loikoilu aurinkovarjon alla onnistuu oikein hyvin. Voipahan hyvällä omallatunnolla olla vaan!






Lämmintä ruokaa ei juuri tee mieli, tuonkin salaatin kun tein, ajattelin, että syön sitten illemmalla kunnolla. No, saimme jonkun ihme päähänpiston ja ajelimme iltayhdeksän jälkeen lähikaupungin Prismaan kuopuksen kanssa. Soitin sitten vielä esikoiselle ja pistäydyimme hänen luonaan kylässä. Tarjosi itsetekemiään perunarieskoja ja siinäpä ne sitten sen päivän syömiset olivatkin. Vötkistelimme pojan luona melkein puolille öin, oli taas kiva vaihtaa kuulumiset. Lähtiessä kohtasimme citykanin, joka oli söpö eikä kauhean säikkykään. Paluumatkalla minä olin säikky: olen jotenkin hirveän arka ajamaan yöllä, hämärissä tai pimeässä, pelkään hirveästi hirviä.






Kun pääsimme (turvallisesti) kotiin, oli siellä sopivasti viilentynyt, kun jätin ikkunat reissun ajaksi auki. Päiväsaikaan kaikki lävet ovat kiinni ja kaihtimet tiukasti alhaalla nekin. Pysyy sisälämpötila parempana nukkumista ajatellen.

Eilen kuopus lähti kaverilleen yökylään, kävivät leffassa ja paljuilivat kuulemma illalla. Minulla on vastaavasti ollut mukavan rauhallinen päivä ja aamuhetki. Vaikka rauhallista meillä toki on silloinkin, kun kuopus on kotona. Sen kanssa on helppoa ja mukavaa, leppoisaa. Ja ihanaa, että esikoisellekin voi mennä noin ex tempore. Se vain vilkaisi vähän ympärilleen ja totesi puhelimessa, että ei täällä oo ees kauheen sotkusta, tuulkaa vaan. Eikä ollut.

Ihanat pojat!

6 kommenttia:

  1. Tuo vötkistely on minusta yhä vaan kamalan hauska sana :) Samoin kuin lurppiminen. Molempia on hyvä tehdä nyt, tällä säällä ja onneksi lomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä meen kohta terassille lurppimaan vichyä ja vötkistelemään ;-)

      Nautitaan!!!

      Poista
  2. Auringossa ei meinaa riittää asteikko mittarilla, just katoin tuota olkkarin ikkunassa olevaa, että poksahtaakohan neste lasipillin yläpäästä läpi...
    Meän pihalla on paarmoja, siellä ei viitsi oikein varjossakaan lojua, vaikka muuten pystyis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei 'kopkop* vielä oo eksyny paarmat, mutta on kyllä muuten niin kuuma että saa nähdä kauanko viihdyn. Laitoin potut kiehumaan ja ajattelin mennä aurinkovarjon alle koittamaan!

      Poista
  3. Vötkistelitte :) Ihan uusi sana minulle, aiheuttaa leveän ilahtuneen virneen :D

    Meillä on nyt vain aamulla "viileää". Yleensä en laita verhoja ikkunan eteen, mutta nyt on pitänyt laittaa kahtena päivänä iltapäivästä kaikki länsipuolen verhot kiinni. En ole voinut pitää parvekkeen ovea auki, kun sieltä on tullut kuumailmapuhallusta. Mutta en valita. Tämä on ollut hieno kesä ja toivon että säät jatkuu lämpimänä, nyt kun mun lomakin alkaa.

    Samanlaisia mietteitä on ruuastakin. Lämmin ei tahdo enää mennä alas, salaattia ja mehukkaita hedelmiä ja marjoja kylläkin. Ehkä tästä voi kehittyä jotain hyvää tuon pehmentyneen vyötärön suhteen...

    Helle on kyllä siinä mielessä ollut ikävää, että tapoin äidin parvekekukat. Sillä on lasitettu parveke ja annoin kukkien olla siellä kolme päivää ilman kastelua. Kyllä nyt hirvittää mitä äiti sanoo. Mun pitää käydä ostamassa sille uusia.

    Ihanaa viikon jatkoa sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vötkistele säkin, aina kun voit, virne kasvoilla ;-)

      Sama täällä verhojen suhteen: sälekaihtimet päällä yötä päivää ja vasta kymmenen jälkeen voi avata edes tuuletusikkunat, koska vasta silloin on ulkona viileämpää kuin sisällä. Näillä konsteilla on pärjätty vielä varsin hyvin, mekään ei valiteta, koska kaksi edellistä kesää olivat niin kamalia.

      Tänään käytiin peräti uimassa juuri sen kolmen vuoden tauon jälkeen.

      Kukat kyllä kaipaavat vettä täälläkin, kuuluu oikein lurps kun sitä niille antaa. Ja itselle.

      Perunasalaatti oli mun tän päivän ruoka, viileänä meni hyvin alas. Nautitaan Birgitta, ja on vissiin luvattu, että näitä säitä olisi aika pitkään, joten (sun) lomaa odotellessa♥

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana