Sivut

tiistai 10. toukokuuta 2016

Täyden kympin poika

Taas ollaan ihan pihalla. Eilen heti aamusta käväisin kuopuksen nykyisellä koululla, sivukylällämme, jakamassa lukudiplomipalkinnot pienessä juhlatilaisuudessa. Sen jälkeen pyörähdin työmaalla pikaisesti tarkistamassa, että mikään asia ei akuutisti vaadi taikka tarvitse minua. Päätin pitää loppupäivän vapaata, teen sitten poikkeuksellisesti perjantaina töitä, kun säät tästä vähän kurjenevat. Oli ihan pakko päästä aurinkoon paistattelemaan ja nauttimaan elosta. Lyhyen ja joustavan työajan iloja!

Hain vielä muutaman orvokin - kun hinta on 50 senttiä kappale, raaskii jokusen ostaakin - ja sekä söin että puuhailin terassilla ja puutarhassa. Istutin myös linnunruoaksi tarjotuista auringonkukansiemenistä itämään lähteneitä alkuja ruukkuun. Joka vuosi aiemmin olemme saaneet elokuussa nauttia kauniista kukista. Toivottavasti tänäkin vuonna. Kastellakin vähän jo piti, vaikka loppu viikosta tai viikonloppuna ainakin kai sitä vettä tulee ihan taivaaltakin. Sitten kyllä taatusti luonto herää kunnon kukoistukseen. On tämä ihanaa aikaa.
Ihanaa on myös se, että lapset viihtyvät pihalla ja puuhissaan. Kuopus palloilee, eilenkin kävi kentällä kaverin kanssa ja esikoinen koulun ja kunnanhallituksen kokouksen jälkeen kävi myös tapaamassa kaveriaan. Minä paistattelin rauhassa kotona. On vaan tuo aurinko äkkiseltään sellainen, että jopa kuopus, joka on perinyt minun ruskettuvan ja ei-palavan ihotyyppini, on saanut aurinkoihottumaa. Täytyy suojata vaatteilla ja rasvata riivattuna. Yöksi Bepanthenia. Mutta eiköhän tämä kestetä, koska muuten on niin mainiota!


***

Se minun rakas söpö höpö pienempi poikani, kuopus, täyttää tänään täydet kymmenen. Oih, ja onnea!

10 kommenttia:

 1. Onnittelut täyden kympin pojalle! Ja vähän myös äidille ;)

  VastaaPoista
 2. onnittelut pikkukaverille! (ja äidille)

  VastaaPoista
 3. Onnea!
  Mie poltin varpaani siellä Suomenojalla... en hoksannut niihin laittaa aurinkorasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3

   Ei me sitten olla ihan samiksia, mulla ei oo varpaat palanu koskaan ;-)

   Poista
  2. Mulla on huonosti ruskettuva, herkästi palava nahka. Esikoisparka on periny isänsä puolelta lähes punatukkaisen ihmisen ihon (vaarinsa oli punapää) ja haluais niin olla kauniin vaaleanruskea, mutta on aina vaan punainen...

   Poista
  3. Mutta että varpaat?

   Mulla on sellanen pigmentti, että rusketun kun katon ikkunasta onko aurinkoinen päivä. Mukavaa kyllä, mutta vanhemmiten rupeaa tulemaan läiskiä sun muita, plääääh!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana