Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kymmenen kuvaa juhannukseen

Pari päivä sitten oli taas aika ottaa kuukausittainen kuva. Nyt ei olekaan enää kuin yksi jäljellä ja sitten on juhannus. Tosin juhannusta enemmän me odotamme Kreikan matkaa. Tasan kuukausi, ja me heräilemme ensimmäistä aamua siellä lämpimässä. Nautimme tutun pariskunnan valmistaman aamupalan ja keräilemme kamppeita uima-allas/rantapäivää varten. Illalla syömme siinä ravintolassa, johon olemme mieltyneet, ja josta saimme jossain vaiheessa jopa joulukortit useampana vuonna ystävän kanssa. Ah ja voih. Mutta sitä ennen otamme ilon irti Suomen keväästä ja kesän tulosta.


18.5. 

Onhan tuolla nyt kuukaudessa tapahtunut vaikka mitä:


18.4.


Ja muutenkin luonnossa. Eilen aamulla heräsin kuopusta koulutaksiin kärrätessäni, että tuomet kukkivat ja se hurjan kaunis punainen puu - mikä lie koristeomena/kirsikkapuu vai mikä. Se, jossa on vaaleanpunaiset kukat ja viininpunaiset lehdet? Käsittämättömän upean näköinen!

Samalla reissulla näin ensimmäiset pääskyset, ja jotenkin lapsellinen on se riemu, mikä siitä joka vuosi seuraa. Nytkin huudahdin ihan ääneen itsekseni, että "Pääskynen! Jee! Kesä!" 

Kurkia näin tuossa pari viikkoa sitten ja kylläpä nekin lentäessään ovat melkoinen näky. Uhmaavat painovoimaa. Rentukat pongattiin kuopuksen kevätseurantaan.

On se, kesä. Ja ensi viikolla vissiin vasta onkin!

10 kommenttia:

 1. oh! lueskelin kirjoittamasi Kreikka-jutut.
  oh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös... oh ja voih. Jos mulla olisi varaa, käytäis vuosittain Kreikassa, mutta ei. Nyt aloitin säästämisen vuosi sitten joten päästään reissuun (viimeksi oltiin 3 vuotta sitten). Syömiste siellä maksetaan sitten lomarahoista ;-)

   Tää on varmaan viimeinen kerta kun esikoinen suostuu lähtemään meiän kanssa, joten ajattelin, että olisi aika. Niin - ja viime kesä, se oli niin kauhea ja kylmä, että oli pakko varata matka lämpimään. Nyt onneksi näyttää paljon paremmalta tämä kesä täällä kotimaassakin!

   Poista
  2. me ollaan aina varaamassa matkaa milloin mihinkin, ja aina päädytään Kreikkaan. (Kreeta, Zakinthos, Samos...)
   Miten siellä voikin olla ihmisen niin hyvä olla?
   Onko se vain se että on irrallaan arjesta, on lämmintä, aurinkoista ja mythosta?


   Poista
  3. On, se on just se ;-)

   Ja se kreikkalainen mentaliteetti ja lapsiystävällisyys (ja turistiystävällisyys ylipäätään).

   Mä kävisin vaan ja aina Kreikassa joka vuosi jos olis rahaa!

   Poista
 2. Kreikka vaan on <3 Platanias on niin mun paikka ja Hanian satamaa rakastan kans. Vielä joskus taas pääsen. Mä nautin ajatuksesta, että tytöt pääsee syksyllä!
  Toi odotus ja kutkutus on myös ihan olennainen osa sitä atkaa, mulle ainakin. Nauti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se Agia Marinan puoli on vielä mieluisampi, mutta samaa turistialuettahan ne käytännössä on ;-)

   Ja kyllä, tää odotus on puolet itse asiasta, ja sitten vielä se hehkutus jälkeenpäin!

   Poista
 3. Teillä on ihanuus odottamassa jo noin lähellä. Minäkin olen jo päässyt töihin. Ja se meidän työtön poikakaan ei ole enää työtön. Sai tänään työpaikan, joten täällä on innosta puhistu koko päivä. Poika kyllä puhisee jännityksestä ja käy ihan ylikierroksilla.
  Kesä tuntuu kyllä jo olevan täällä. Rentukoita näkyy meilläkin ja pääskysen näin jo ajat sitten. Mutta sen verran etelämpänä ollaan, että tässä vaiheessa vuotta sen yleensä huomaa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos äiti on jo sellaisessa kunnossa, että sä uskallat jättää sen itsekseen.

   Ja hei, ihan mainiota, että poika sai töitä, ne kun on nykypäivänä enemmän kuin hakusessa. Onnitteluni!!!

   Nautitaan viikonlopusta!

   Poista
 4. Ei hitsit, mä tiedän tuon ravintolan ja olen käynyt siellä parillakin reissulla =). Ihanaa, että pääsette matkaan kohtapuolin nauttimaan kreikkalaisista herkuista, auringosta ja lämpimästä säästä. Minusta kevät ja alkukesän aika on parasta aikaa matkata, silloin ei ole vielä paahtavan kuumaa ja luonto Kreikassa on todella kaunis.

  Luonto puhkesi täälläkin aivan yhtäkkiä. Nyt kaikissa puissa on lehdet ja kuten sielläkin omenapuut ja tuomet kukkii. Kirsikkapuut näyttävät jo lopettavan kukintaansa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jotenkin joka kevät vaan yllättää ja elähdyttää se luonnon voima. Että vielä jaksaa nousta ja kukkia!!!

   Ja se Kreikka, hauskaa, että olet meidän vakipaikassamme vieraillut. Tänä vuonna varmaan syömme siellä enemmän kuin koskaan - mitä sitä merta edemmäs kalaan ;-9

   Nautitaan viikonlopusta, Birgitta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana