Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Äidin kasvimaalla raparperin alla

Vichyä kuluu. Me olemme kuopuksen kanssa molemmat sellaisia, että pää tulee varsin helposti kipeäksi, jos ei huolehdi nesteytyksestä. Tänä keväänä on pitänyt ennätysaikaisin opetella se vesipullon mukaan ottaminen. Ja vichyn litkiminen kotipihalla. Mutta en valita, ihanat ilmat! Ja nämä vaan näkyvät jatkuvan. Eilinen vietettiin taas ihan pihalla. Kuopuksen kummi tuli perheineen viettämään synttäreitä vähän myöhässä ja kahviteltiin terassilla. Leivoin kevään ensimmäisen raparperipiirakan ja se meni kyllä viimeistä murua myöten. Nam! Ja ihanaa, että oman maan antimia on edes tämän verran kun meillä tässä pienessä pihassa.Itse piirakka katosi parempiin suihin ennen kun ehdin
sitä kuvata


Tänään vietän poikkeuksellisesti vapaapäivän, kun perjataina on meillä sellainen tyky- ja suunnittelupäivä ja tunteja on plakkarissa jo muutenkin. Lähin esimiehemme jää suht pian eläkkeelle ja meidän pitää vähän miettiä miten tästä eteenpäin. Olemme hyvin hyvin pieni rippunen ison koulutoimen ja varhaiskasvatuksen vierellä ja virkojen täyttöluvat ovat kortilla, mutta ihan ilman lisävahvistusta emme kyllä selviä millään. Pitää tehdä suunnitelmat a, b ja c. 

Mutta tänään ajelen lähikaupunkiin, käyn hierojalla ja lunastamassa kevätkauden viimeiset teatteriliput. Lisäksi ostan lahjakortin samaiseen laitokseen, koska esikoinen haluaa antaa sellaisen ystävälleen ylioppilaslahjaksi. Ihanaa, kun se on oppinut ajattelemaan ja arvostamaan ns aineettomia lahjoja! Loppupäivän taidan nauttia taas lämmöstä ja valosta. Jotenkin se nyt tekee ihan suunnattoman hyvää. Nauttikaa tekin!

6 kommenttia:

 1. Jossain tuolla vuohenputkien seassa taitaa olla mullakin raparperia. Voishan sitä piirakkaakin miettiä, mutta joudun kuitenkin syömään sen yksin...

  Vettä kyllä kuluu, ja nämä karvattomat koiratkin läähkii jo lyhyellä lenkillä. Eikä vielä ole edes kunnon helle! Pihalla istuessa aurinko lämmittää, mutta selkäpuolelle käy kylmä tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eilen oli kyllä tosi kuuma päivä, tänään ei päästä samoihin lukemiin.

   Mulla on piirakan kanssa vähän sama ongelma: esikoinen kyllä syö mutta kuopus ei, joten yleensä teen vierasvaraksi, jottei tarvi syödä puolta piirakkaa yksin ;-)

   Poista
 2. Mä odottelen, että meidän rapanperi hiukan vielä kasvaa. Kyllä siitä ennen reissua piirakka tulee, keskimmäinen sitä kovasti mittailee leipomisaikeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä saat valmiin piirakan. Mä jouduin tällä kertaa tekemään ite ;-)

   Poista
  2. Mä luulen, et mä sen saan tehdä silti :P

   Poista
  3. No niin meilläkin on viime aikoina käynyt!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana