Sivut

tiistai 5. tammikuuta 2016

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

On kyllä ollut varsin viihdyttävää tämä viime aikojen jääkiekkotarjonta. Minä tykkään niin kauan kun sydän kestää. Hittolainen! Nuoret miehet on minun makuuni! Siis kentällä. Joskus aikuisten pelejä katsoessa tulee suunnaton turhautuminen tyyliin "Lauo jo, lauo, lauo, lauo, ei se hieromalla maaliin mene". Ja sitten vaikka oltaisi lauottu, ei kovin usein kuitenkaan onnistuttu. Nuoret Leijonat tarjoavat kyllä viihdettä koko rahan edestä, laukauksia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tunarointiakin, toki. Tämä on varmaan sellainen taso-kysymys, kokemattomille tulee enemmän virheitä ja sitten taas toisaalta nuoruuden innolla vaan annetaan palaa. 


Tämä kirja oli olkkarin pöydällä
ja esikoinen repesi täysin.
"Ei oo tuo layout ihan onnistunut tällä kertaa!"
Minä en olisi tiennyt, mutta nob löytyy slangi-
sanakirjasta ei-niin-imartelevasta kohdasta.Ja kyllä Leijonat on antaneetkin palaa. Kanada-matsi oli ehkä yksi kaikkien aikojen viihdyttävimmistä lätkämatseista jonka olen katsonut, ja minä olen kuulkaas katsonut niitä monta. Olen joskus kertonutkin, että hämärään menneisyyteeni kuuluu aktiivinen penkkiurheiluharrastus. Kun olin nuori, saimme koululaisina kotikaupunkimme kustantamana kausiliput liki kaikkien mahdollisten lajien kaikkien mahdollisten joukkueiden peleihin. Miettikää mikä satsaus! Tuli sitten käytyä katsomassa paitsi jääkiekkoa myös pesäpalloa, koripalloa, lentopalloa, jalkapalloa ja jääpalloa. Tästä syystä minulla on jonkinlainen käry kaikkien näiden lajien säännöistä ja kommervenkeistä. Tekee muuten katsomisesta valtavan paljon mukavamman ja mielekkäämmän kokemuksen.

Mitä eiliseen peliin tulee, niin Suomi-Ruotsi -asetelma jo oli niiiiin herkullinen. Kuopus hihitteli minulle, kun pystyin istumaan maksimissaan minuutin sohvalla ja sitten jo oli pakko nousta poukkoilemaan pystyyn. Pisimmillään istuin 2 minuuttia - laskin - ja senkin vääntelehtien. Mutta olipa matsi. Matsien matsi! Tänään voi pumppu pettää!

22 kommenttia:

 1. Mie en kato jos ei ole pakko, ja Kanadaottelunkin tosiaan silleen seurasin, etten nähnyt tv-kuvaa, kuulin vain äänen. Ne vain on liian jänniä mulle, enkä mie tykkää jännityksestä.

  Ei ole vissiin suomalainen kannentekijä tietoinen "nob"-sanan merkityksestä :) en olis ollu miekään kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään, mutta esikoinen näemmä tietää kaikki tarpeelliset slagisanatkin ;-)

   Ei munkaan hermot meinaa kestää mutta pakko vaan on lätkää seurata...

   Poista
 2. Mä en hirveesti jääkiekosta perusta - paitsi näistä MM-kisoista silloin kun Suomi pärjää ja pelaa kunnolla. Säännöistä ei ole hajuakaan. No jotain ihan perussääntöjä tiedän.
  Mutta kyllä se varmaan tänään on katsottava, kun nuoret kullasta pelaavat. Jos vaan pumppu kestää. Ja sohva. Joku peti kun pitäis olla Pojalla kun se tulee kotona käymään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se nyt pakko katsoa - ja muistaa, että hopea ei oo häpeä, jos niikseen tulee ;-)

   Pelkäätkö, että pojan peti pettää tänä iltana?!?

   Poista
  2. Voi mennä peti rikki :) Tosin me on unohdettu koko matsi ja katsottiin criminal mindsit ja ihanaa shemar moorea... melkein sama asia ;)

   Poista
  3. Viimeset 7 min oli 3. erää jälellä kun ruvettiin kattomaan. Oikeesti meinas pumppu tiltata.

   Poista
  4. Ei oo, tällasta peliä ei oo ikinä ollu!

   Poista
  5. NO mun jo tilttas MÄ EN KESTÄÄÄÄÄÄ!

   Poista
  6. No kannatti. Nyt rupee pikku hiljaa syke tasottuun. Huhhuh!

   Poista
 3. Pirhana muuten. Kirjasto väittää, etten ole palauttanut yhtä äänikirjaa, vaikka varmasti olen. En jaksais riidellä siitä, isompiakin asioita mistä riidellä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulle on tullut karhu sellaisesta kirjasta/äänikirjasta jonka oot palauttanut, niin kandee ottaa heti yhteys kirjastoon. Nää yleensä selviää ihan riitelemättä. Koneet tekee virheitä ja ihmiset kans, joten ei muuta kun soittamaan!

   Poista
  2. Täytyy käydä torstaina paikan päällä - luulen, että se on jäänyt tohon meidän kirjastoon, kun olis pitänyt jatkaa matkaa eteen päin ja nyt ei vaan kirjanpito täsmää.

   Poista
 4. Myös meillä on hihkuttu tv:n ääressä näiden pelien ajan. Aivan mahtavaa pelaamista nuorilta kavereilta. Onneksi näitäkin pelejä näytetään. Mä olin kanssa ihan tuskassa eilisen pelin aikana ja viimeiset sekunnit olivat aivan hirveitä. Onneksi kerrankin kiekko pomppi meille ja pojat pelasi ihan hurmiossa. Tänään täytyy katsoa ja toivoa sydämen kestävän. Vaikka hopea onkin ainoa hävitty mitali, niin sekin on Suomelle tosi hyvin jos näin käy. Voittoa tietysti toivotaan.
  Tuo on ollut mahtava satsaus teidän kotikaupungiltanne kun olitte koululaisia. Meillä ei saanut mitään lippuja, mutta jääkiekkoa ja koripalloa kävin paljon katsomassa. Meidän isä toimi koripallon edustusjoukkueen kuljettajana ja siksi piti kotipelitkin viettää kentän laidalla. Se on kyllä tosi viihdyttävä laji. Kaikki tapahtuu niin siinä lähellä, että elää vielä erilailla tunnelmassa kuin jäähallissa.
  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen fiiliksen mä muistankin parhaiten sieltä kentän laidalta ja oon tosi kiitollinen, että sellainen mahdollisuus oli. Ei kyllä oo enää puhettakaan!

   Nää aiemmat matsit on ollu ihan kauheita mutta saa nähdä mitä tulee tästä Venäjä-pelistä. Jännittää jo valmiiksi. Tosin mä koitan kans ajatella, että jo hopea on plakkarissa, ja se on - niin kuin sanoit - ihan mahtava saavutus jo sekin.

   Mukavaa iltaa sullekin, jännätään!

   Poista
 5. Mitään en niin toivo kuin kultaa koska jätkät ovat tehneet aivan mieletöntä työtä!
  Toisaalta se on sääli - suomen kannalta - että porukassa on tällä kertaa niin paljon hyviä pelaajia koska pelkäänpä että tilanne ens talvena on aivan toinen kun nämä ykkösnimet siirtyvät rapakon taakse eivätkä välttämättä pääse tuleviin turnauksiin tai vastaaviin enää niin helposti omien kiireidensä takia. Toisaalta tämä avaa ovet monelle uudelle huippupelaajalle joita uskon olevan joka junnuseurassa.

  Nobista mie ent virkka mittään koska mulla on...no on ja on :)

  Oikein hyvää tiistaita vaikka mahrottoman kylmä keli koittaa nitistää kaikki pihalla liikkujat.
  Vielä on ainakin kolme, neljä päivää tälläistä ja näyttäis jopa kiristyvän mutta sitten pitäisi helpottaa tuonne -10 asteen kanttiin. Hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä katoin - ilahtuneena - kans, että ens viikolla olis lauhempaa. Ei tää auton kanssa tai muutenkaan liikkuessa nyt mitään herkkua ole tää parikymmentä astetta.

   Mutta se mikä on herkkua, on illan peli! Täytyy tosiaan vaan muistaa kuten tuolla muillekin jo toitotin että hopea ei ole häpeä. Jätkät on nyt jo pelanneet ihan huiman turnauksen ja varsinkin viimeinen peli oli kokonaisuudessaan jo hyvää kiekkoa. Toki sitä nälkä kasvaa syödessä, joten varmasti aikamoinen pettymys tappio olisi.

   Mutta ei kun kisakatsomo pystyyn ja hurraamaan illalla!

   (Mä en tiedä mitä noille nykynuorille oikein koulussa opetetaan... ;-)

   Poista
  2. Matsista tulee joko todellinen trilleri tai sitten se repeää jo alkuvaiheessa mutta jos se on vähääkään samanlainen kuin mitä kanada - ja ruotsi -pelit ovat olleet, niin norttia palaa ennätysmäärä!
   Hittolainen sentään!

   Nykynuoret on toista maata kuin mitä meikäläisen aikoihin mutta eipä tämä meno muutenkaan ole sellaista kuin iloisella 60 - luvulla :D

   Poista
  3. Joo, ajat muuttuu ja hyvä niin. Punakonekaan ei enää ole (onneksi!) punakone.

   Muta kyllä tässä henkeä salpaa vaikkei norttia meniskään ;-)

   Poista
 6. Kiva lay-out.. Yllensäkin toivoisi, ettei (ulkomaisten) kirjailijoiden nimiä jaettaisi.

  Meillä ei kukaan katso jääkiekkoa ja nyt on aivan tuskaa lukea mitään uutistarjontaa netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo hyvä idea se, eikä tässä tapauksessa varsinkaan. Jalosta tuli jotain vähemmän jaloa - tai no, tietty miten aatelee!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana