Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2016

Arvoitus nimeltä Alaska ja muita virheitä

Olen lukenut lomalla oikein urakalla. Sain loppuun Barbarotti-sarjan. Luin pari tunteisiin vetoavaa, viihdyttävää ja hyvin kirjoitettua aikuisten naisten höpöhöpöä. Sitten yritin palata Denise Minan pariin, muistelisin joskus hänen kirjoistaan tykänneeni. No, en näistä, lainasin neljä Alex Morrow -dekkaria mutta nukahtelin ensimmäisen loppuun asti ja toisen kohdalla luovutin.Ehkä viihdyttävintä tällä lomalla olivat John Greenin nuortenkirjat. Aiemmin lukemani Tähtiin kirjoitettu virhe osoittautui juuri sellaiseksi kuin sitä oli kuvailtukin, hyvin kirjoitetuksi, koskettavaksi ja elokuvalliseksikin. Niinpä seuraavana taitaakin olla luvassa ystävän kanssa leffailta ja tuo elokuvana. Jos kyynelehdimme Casablancan ja Hiljaiset sillat niin tämä lienee samaa jatkumoa. Greeniltä luin vast ikään myös Kaikki viimeiset sanat -kirjan ja nyt on kesken Arvoitus nimeltä Margo. Eivät ehkä ole parhaimmillaan näin perä jälkeen luettuna, mutta pidin kyllä kaikista. Tuoretta ja oivaltavaa, parhaimmillaan jopa sisällyksekästä nuorten kirjallisuutta, jota voi surutta suositella myös vanhemmillekin. Mitenköhän saisin teinin lukemaan?

Mites on, ehditkö lukea lomalla?

14 kommenttia:

 1. Mulla ei ollut ajasta kiinni, mutta ei vain mikään kiinnostanut niin paljoa. Tuo sama kirjakassillinen on jo kertaalleen netissä uudelleenlainattu, kun en ole saanut aikaiseksi mennä kirjastoon. Tänään oli puhe mennä kun haen lukiolaisen koulusta, samalla reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, joillain alkaa jo koulu... meillä vielä loppiaisen yli lomaa. Aika mukavaa, kun sain kuopuksenkin kotiin. Voidaan vähän rauhoittua ennen koulun alkua.

   Joskus vaan ei oo lukufiilis!

   Poista
 2. Nyt ollaan aiheessa josta en osaa oikein sanoa mittään kun on tuo lukeminen jäänyt pois mutta yhtä asiaa toivoisin ja se on se että ammattikirjallisuuteen tulisi selkeät sanakirjat joista ensimmäisenä toivomuslistalla rakennusalan suomi-englanti-suomi ja vastaava eestin kielellä. Niille ois tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä sä sitten illat pitkät lueskelisit ;-)

   Mainiota maanantaita Tundralle!

   Poista
  2. Pilkkaat sie minnuu? :D
   Opettelisin kieliä koska muutamissa projekteissa on ollut virolaisia kavereita joiden kanssa pärjää joten kuten englannilla mutta asioita selventäisi huomattavasti jos kykenisin käyttämään surkean englantini lisäksi sanoja/termejä heidän äidinkielellään lausuttuna.

   Poista
  3. En toki, en!

   Mä en osaa muuta etelänaappurin kielellä kun sen hobuseraud ja sitten nahkhiir, joka vois olla kyllä lendorotta myös.

   Poista
  4. No just se!!!

   Ari Arffmanin kamu?

   Poista
 3. Mä olen tosiaan tykännyt kaikista Greenin kirjoista, Alaska oli kyllä melkolailla-suosikki, koska luin sen ekana ja Tähdet taas ei iskenyt minuun juurikaan.

  En ole vielä ehtinyt kunnolla aloittaa lukemista, vähitellen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli nyt lomalla hyvää aikaa kun kuopus oli poissa. Arvelen tosiaan tahdin tästä vähän hiipuvan, mutta eipä sekään haittaa.

   Mä luin taas toisessa järjestyksessä ja tykkäsin Tähdistä eniten, mutta kyllä Alaskakin teki vaikutuksen! Margo nyt meni vähän sitten jo siinä sivussa viimeisenä.

   Poista
  2. Joo, se ei ollut ihan niin hyvä. Alaskassa oli tärkeä asia.

   Poista
 4. Jep kerrankin lukulistalle ehti myös kirja, kun lehtipostia on nyt ollut niin reippaasti että on tullut luettua vain niitä. Nyt luin Portinvartijan (Michelle Gagnon) ja tykkäsin tosi paljon. Sain kirjan siskolta kiertoon laitettuna pokkarina ja ahmin sen muutamassa päivässä.
  Meillä pojat ovat olleet yllättävän hyviä lukijoita. Esikoinen tykkää kovasti nykyisin myös äänikirjoista joita kuuntelee koko ajan. Ja lukee oikeastaan kokonaan englannin kielellä. Mieluummin hän lukee tietokirjoja kuin romaaneja, mutta jotkut sarjat ovat saaneet myös hänet koukkuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkäisin, että esikoinenkin lukis, mutta ei. Kuopus kyllä, ainakin toistaiseksi ja teen kaikkeni, että se jatkuis.

   Mut täytyy kurkata toi Portinvartija!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana