Sivut

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tonttuja ja Sibeliusta

Maanantain ponnistus kostautui. Kuopus oli jo illalla huonovointinen ja väsynyt, päätä särki ja heikotti. Sama jatkui eilen aamulla, joten jäimme suosiolla kotiin. Koulussa olisi ollut vain uimahallikeikka, joten oikein hyvä hetki ottaa rauhallisesti. Illalla taas oli ns joulujuhla, jota vietettiin Sibeliuksen kunniaksi. Halusimme varmistella, että kuopus pääsisi sinne esiintymään. Yllätysvapaapäivänä olikin sitten hyvää aikaa laittaa vähän joulukoristeita esille, vaikka esikoinen olikin tiukasti sitä mieltä, että päivämäärän pitäisi alkaa vähintään ykkösellä ennen kuin yhtään tonttua meille rynnistää. No, hän oli koulussa joten sain rellestää rauhassa. Ripustin myös ihanan lahjakkaan ystäväni tekemät joulusukat ja ilmeisesti olemme olleet kilttejä, koska heti oli tonttu tuonut suklaata kaikille!


Pääsimme kuin pääsimmekin joulujuhliin ja hyvin lähellä oli taas sellainen liikutus että oksat pois. Tällä kertaa onnistuin kuitenkin pidättelemään ja nautin lasten esityksistä. Kuopuskin pääsi tonttuna lavalle ja oli suloinen, iloinen ja luonteva. Ihan toista maata kuin äitinsä esiintyessään. Tässä kohtaa pojasta todellakin polvi paranee. Täytyy vielä ihan erikseen mainita upea tausta esitykselle - katsokaa nyt tuota kuvaa, jos siitä jotain käsitystä saa. (Laitoin tarkoituksella tärähtäneen, etteivät lapset ole tunnistettavissa.) Kyllä on monenlaista lahjakkuutta opettajakunnassakin.


Kotiinkin päästiin ihmisten aikoihin - juhla oli sellainen tiivis vajaan tunnin rutistus - ja hyvässä järjestyksessä nukkumaan. Tänään on uusi päivä ja varmaan jo ihan normaali sellainen.

6 kommenttia:

 1. Teillä on ihanat joulusukat! Ja tuo lasten juhla on varmasti ollut aivan ihana. Kyllä siinä on äidillä oikeus liikuttua tuollaisessa tilanteessa. Toivottavasti kuopus on tänään jo kunnossa ja pääsette taas normiarkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhla oli kyllä hieno ja tunnelmallinen. Ja mikä parasta, tänään oli normaali työpäivä, kuopus toipui kouluun!

   Poista
 2. Onpas ihanat sukat , ei olisi kuvitellut musta joulunväriks mutta aivan sopivaa kun on lumihiutaletäkin yötaivaan taustalla,ja pääasia että tonttu löysi jo sinne reitin ja toi suklaata .. Kiva on katsoa lapsia esintymässa , minä olisinkin vollottanut ... kaunista päivää ja parantumisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata, tänään jo päästiin kouluun ja töihin.

   Tonttu löysi jo toistamiseen sukille, ja vaikka ne kuvassa näytää ehkä mustilta, niin ne on sellaista juuri tontun harmaata sarkakangasta - ihanat sukat!

   Poista
 3. Ah, mä niin tiedän nää lapsi-liikutusasiat! Se on melkein aina pieni voitto, jos onnistuu pitämään suolavedet sisällään ;)
  Sukat on tosi kivat, onko tuo neljäs Pupun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljäs voisi olla pupujen tai sitten ystävän tai kenen nyt milloinkin ;-)

   Me saatiin kunnalta joulusukat (tilasi kaikille tuolta käsityölaisystävältäni) ja sitten saimme vielä ihan omat nimikoidut suoraan häneltä, niin sukkia on "yksi liikaa". Ihanat on ja juhlat oli kans ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana