Sivut

perjantai 6. marraskuuta 2015

Lisää sopimuksia

Kuopus on nyt näemmä oikein toden teolla innostunut kirjallisista sopimuksista, ja sopiihan se minulle. Hauskaa on.
Pojilla oli hauskaa myös, kun iskin itseäni todella lujaa jääkaapin ovella otsaan. Miten se ylipäätään on mahdollista? No, olin aikeissa avata alakaapin, otin napakan otteen kahvasta ja vetäisin varsin rivakasti. Samalla jo kurkottelin alaviistoon aikeinani etsiskellä porkkanoita. Muuten hyvä, mutta epähuomiossa tartuin kuitenkin yläkaapin kahvaan ja katastrofi oli valmis. Muistona kohtaamisestamme on mojova kuhmu päässä.

Niin, ja arvatkaapa mitä? Joulukortit ovat valmiit. Sain idean Maalla -lehden joulunumerosta, korttipohjat löysin vahingossa paikalliselta kirpputorilta ja inspiraatio iski toissa iltana kun join muutaman lasin viiniä. Esikoinen katsoi huolissaan minua ja työmaatani keittiön lattialla. Näytin kuulemma päiväkodin tädiltä joka ohjaa askartelutuokiota. Tuotos näytti sitten kyllä ihan niiden kuvitteellisten nelivuotiaiden opetettavien aikaansaamalta.

"Se alkaa joululahjoista hermoileminen ihan kohta. Tosin lapsille tilanne on hieman helpompi. Vaikka lapsi miten kömpelön piirustuksen töhrystelisi, aina se on vanhemmille ilon aihe. Olipa puutyö tai käsityö tai joulukortti miten surkea tahansa, aina se tuo liikutuksen kyynelet silmiin. Itse asiassa sitä vuolaammin tuo, mitä kömpelömpi se väsäys on. Mitä jos päättäisitte, että tänä vuonna ette osta joulu-lahjoja. Teette itse. 
(...)  
Jos kerran lapsen kömpelyys herättää sääliä, niin eikö ole huomattavasti säälittävämpää, että aikuinen, jolla on järki päässä ja vara valita, tällä tavalla alentaa itsensä ystävien vuoksi. Itse tehdyn lahjan kruunaa parhaiten itse tehty runo. Vaikkapa tällainen:

Joka raataa himassa
sill' on niska limassa.
Siksi istun tönössä
kaljahönössä."

(Pätkä lainattu  Markus Kajon Kettusen kirjasta.)


***

Kuopus on vähän puolikuntoinen ja oli kotona jo eilisen päivän. Minä en mene enää tänään töihin ja esikoisellakin on vaan aamulla koe ja maanantain koetta varten pohjatunti. Viikonloppu alkakoon. Rauhallinen sellainen! En ajattele yhtään työasiaa, en raha-asioita, harmittavia asioita enkä ylipäätään yhtikäs mitään. Olen vain ja rentoudun.

Niin, hyvää viikonloppua teillekin!

10 kommenttia:

 1. Heh, ovella päähän hakkaaminen on ihan tuttua mulle. Ja muut yhtä kummalliset sattumukset. Joulukortti-into ei kyllä ole tullut vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me vaan aateltiin, ettei kukaan lyö itteään jäkaapin ovella päähän ;-)

   Poista
  2. Mie oon joskus lyöny itteeni patongilla naamaan niin, että tuli naarmu. Kovapintainen patonki oli se. Ja se oli työtapaturma, kun pussitin leipomossa niitä.

   Poista
  3. Heh, tosi hyvä tääkin! Toi Puskissan ystään tissi oven väliin on kyllä kans aika hupaisia!

   Poista
 2. Nuo sopimukset kannattaa kootaan jonnekin kansioon, niin on sitten myöhemmin näyttää, että taito on ollut pienestä pitäen.
  Toivottavasti tuo runo ei ole teidän joulukorteissa.... :) Mun homma on melko helpolla hoidettu, kun tilaan poikien kuvan ja kirjoitan kirjeen ja tulostan. En ole ottanut vielä paineita.
  Oikein ihanaa ja rauhallista viikonloppua! Sellaisen mekin aiomme viettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en laita tuota runoa, vaikka se kyllä olisi aika omaperäinen ratkaisu ;-)

   Nää pitää ehdottomasti säästää muistojen kirjaan!

   Sinne myös mukavaa ja leppoisaa viikonlopppua.

   Poista
 3. On tullut kolauteltua itsekin joskus varsin mojovasti. Paras oli kuitenkin, kun eräs keskustelupalstatuttava kertoi jättäneensä tissit auton oven väliin :D Siinä hiukan haastetta!

  Hauska runo :) Serkkuni laittaa joulukortteihin aina jonkun runon ja ajattelin hiukan, että kopioisin tavan. Nyt kun ei enää tarvitse sitä poikien kuvaa tunkea kortin sisään.

  Niin ja tulit jotenkin mieleeni tästä uutisesta, vaikka se ei ehkäs inua niin koskekaan, mutta otsikoinnin juhlaa ja itsestäänselvyyksiä taas.

  http://www.rakennuslehti.fi/2015/11/laatuvirhe-maran-betonin-paalle-liimattu-muovimatto-aiheuttaa-sisailmaongelmia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii, toi tissijuttu on ihan uskomaton! Mä niin jään kakkoseksi ;-)

   Mä jo löysin eilen hyvän runon omaan korttiin mutta se ei kyllä ole tuo...

   Mä just viikolla juttelin betonin kuivumisajoista parinkin ihmisen kanssa. Jostain syystä monille muillekin tulen mieleen kun näistä asioista tarvii tietoa ja keskusteluapua!

   Poista
 4. Oikein, ajatellaan vain hyviä ja parempia asioita nyt.

  Mahtavaa, että olet saanut joulukortit jo tehtyä. Ihan mieletöntä =).

  Ja suloista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä en oo ees eka Blogistaniassa noitten joulukorttien kanssa!

   Hyvin on onnistunut tähän mennessä stressitön viikonlopun alku. Sinne kans ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana