Sivut

lauantai 7. marraskuuta 2015

Kilroy kävi täällä!

Ihanaa! Viikonloppu on aloitettu jo rauhaisissa merkeissä. Levätty on. Luettu on. Naurettu. Hömpötetty. Myös Britt-Marie kävi täällä. Hauska tapaus. Menee pois tolaltaan, jos jonkun ruokailuvälinelaatikossa on väärä järjestys. Haarukat, veitset, lusikat. Tässä järjestyksessä. Meillä on, mites teillä?


Olen lukenut myös miehen esikoisromaanin Mies joka rakasti järjestystä. Se oli surullinen mutta lämmin tarina Ovesta, periaatteen miehestä. Itse asiassa Britt-Marie on naispuolinen Ove pikemminkin kuin mielensäpahoittaja, kuten kirjan (valaistusolosuhteiden vuoksi) suttuisessa kannessa väitetään. Tai luulen että on - se selviää, kunhan saan kirjan loppuun!

Jatkuu tänään...

12 kommenttia:

 1. Piti käydä kattomassa, kun en ulkoa muistanut; lusikat, haarukat ja veitset vasemmalta oikealle katsottuna. Eli ei vois vääremmin mennä.
  Mutta tiskikoneen täyttämisessä minusta on alkanu tulla tarkka - aterimet pitää laittaa omiin lokeroihinsa, niin on helppo sitten tyhjentää kun yhdessä lokerossa on vain yhdenlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo koskaan ajatellut, että asitanpeskoneen aterinlokerikon vois täyttää noin järjestelmällisesti! Eiks lusikat jää - no - lusikkaan toistensa kanssa ja jää puhdistumatta? Meillä nimittäin koitan nimen omaan sirotella pikkulusikat, joita likaantuu eniten, aina kauas toisistaan tai välillä vaikka väärin päin, jos on pakko laittaa kaks samaan lokeroon ;-)

   Poista
  2. Meillä kun ei ole tiskikonetta (paitsi mä ja AM) niin tiskataan käsin; ensin lasit ja mukit, sitten ruokailuvälineet. Ruokailuvälineet lajitellaan mukeihin, ja laseihin jos ei mukeja riitä, kuten RH:lläkin: kukin laji omaansa. Ja siitä ne on helppo laittaa kuivumaan ja lokerikosta sitten lusikkalaatikkoon :D
   Tapansa kullakin :D :D

   Poista
  3. Astianpesukoneeton ihminen?
   No, ymmärrän sen nyt kun ei enää oo lapsia kotona ;-)

   Poista
  4. Meillä ei oo koskaan ollut astianpesukonetta.... Paitsi me kolme... Yhteen aikaan kun Poika tuli käymään opiskelukaupungista, meidän toinen lause "kiva kun tulit" -jälkeen oli "voisitsä tiskata?". Ja totta kai meillä oli kauhee tiski :-D Ja aina se tiskas <3

   Poista
 2. Hmm... toi onkin vähän hankala selittää, kun meillä on sellainen lusikkalaatikko, jossa on "alakerta ja yläkerta", tosin yläkerrassa on vain kaksi lokeroa. Alakerrassa on lusikat, epämääräiset = pitkät lusikat, pienet terävät veitset, juustohöylä, voiveitsi, appelsiininkuorijat, seuraavan kahden lokeron sisällöstä ei hajuakaan, eli ei varmaan mitään kovin tärkeitä kapistuksia :). Lusikoiden "jalkopäässä" on kaksi lokeroa, joista toisessa on arkikäytössä olevat kahvi-/teelusikat ja toisessa sokerilusikat ja harvoin käytössä olevat hopealusikat :D (Perintöhopeat on jossain jemma -nimisessä paikassa, jonka olen unohtanut..) Yläkerran kahdessa lokerossa on haarukat ja veitset. Ja niiden "jalkopäässä pikkuhaarukat ja vanhan malliset purkin avaajat. Ja lokerikon ja varsinaisen laatikon väliin jäävään tilaan on tipautettu kakkulapiot :D

  No, ihan näin tarkkaa kuvausta et varmaan meidän lusikkalaatikosta halunnut etkä tarkoittanut, mutta kun nyt kerran kysyit, niin minä vastasin :D Itsestäni on joskus kiva nähdä toisten ihan tavallista arkea = kotia, tai näin lukemalla "nähdä" millaista siellä on.

  Se laatikko on muuten läpikuultavan vihreä. Jäänne meidän vihreältä kaudelta :) :)

  Mukavaa viikonloppua - varmaan vielä tavatavaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tavallaan yläkerta ja alakerta: ylemmässä laatikossa on sellanen normilokerikko, vasemmalta oikealle haarukat, veitset ja isot lusikat. Niiden takana on kolme pientä lokeroa jotka on hyvät pullon- ja purkinavaajille. Pitkällä reunalla on sitten pikkulusikat, kun niitä on paljon ja niitä käytetään eniten.

   Alemman laatikon lokerikossa on sitten suloinen kaao, mutta sinne kuuluu juustohöylät, perunakuorimaveitset jne.

   Kuopuksen hommaa on tyhjentää aterinlokerikko koneesta ja aina mua naurattaa kun se kysyy et "Tuleeko ykköseen vai kakkoseen?"

   Poista
  2. Sit tietty kaikki vispilät, kauhat, paistolastat sun muut on toisella puolella kun siellä on hella ja ne ei mahtuis lokeroihin.

   Poista
  3. "Ykköseen vai kakkoseen " :D :D

   Joo, kauhoille, lastoille, ja vispilöille on oma laatikkonsa, ne on samassa laatikossa kaikkien muiden härpäkkeiden kanssa; desimittojen yms. joille olen kehitellyt omia säilytysjärjestelmiä, jotta ne on helppo löytää. Oon käyttänyt hyväkseni tyhjiä jäätelörasioita yms. Ihan laatikon perällä on mm. kinkkumittari, kananmunabanjo yms. harvoin tarvittavia esineitä :D

   Ja taas muuten huomasin kirjoitusvirheen.... "tavatavaan" - koita/koittakaa kestää :(. Niitä varmaan on taas tässäkin.

   Poista
  4. Mä en ees huomaan sun virheitä ;-)

   Meillä taas kananmunabanjo on paahtimen vieressä esillä kun kuopus tykkää munista ja sitä käytetään meillä paljon. Desimitat on kaapissa, ei laatikossa ;-) siellä missä on kulhot, yleiskoneen osat ja toisella hyllyllä pakasterasiat.

   Eläköön erilaisuus - vaikka Britt-Marie varmaan saisi sydänkohtauksen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana